نویسنده

سفره ماه

منصوره تقدسى

 

 

کتلت فیله ماهى
مواد لازم:
فیله ماهى, نیم کیلو
سیب زمینى, 250 گرم
تخم مرغ, 3 عدد
جعفرى, 2 قاشق سوپخورى
آرد, 3 قاشق
رب گوجه فرنگى, یک قاشق سوپخورى
سیر, یک حبه
نمک و فلفل, به میزان لازم
پودر کارى, یک قاشق سوپخورى
آرد سوخارى, مقدارى

طرز تهیه:
کمى آرد و نمک را مخلوط کرده روى سطح ماهى زده و ماهى را با روغن داغ سرخ مى کنیم. بعد دو بار آن را چرخ مى کنیم. سیب زمینى را نیز پخته و چرخ مى کنیم. ماهى چرخ شده و سیب زمینى را با هم مخلوط کرده, پودر کارى, سیر رنده شده, رب گوجه, یک تخم مرغ و نمک و فلفل را نیز به آن مى افزاییم و خوب ورز مى دهیم تا کاملا حالت چسبندگى پیدا کند. تخم مرغ دوم را جداگانه, کمى با چنگال مى زنیم. گلوله هاى کوچکى از مایه کتلت برداشته و با دست به شکل مخروط همانند هویج یا بیضى شکل فرم مى دهیم. ابتدا داخل آرد سوخارى و بعد در تخم مرغ مى غلطانیم روغن را داغ کرده, کتلتها را با حرارت کم سرخ مى کنیم. بعد کمى جعفرى در ته هویجها قرار داده و به صورت زیبایى در ظرف مى چینیم.

سالاد ماهى
مواد لازم:
تن ماهى, یک قوطى یا ماهى تازه پخته شده یک پیمانه
ماکارونى آب پز شده, دو پیمانه
خیارشور خردشده,12 پیمانه
جعفرى, 14 پیمانه
سس مایونز, یک پیمانه
نمک و فلفل, به مقدار کافى
آبلیمو, 14 پیمانه

طرز تهیه:
ابتدا سس مایونز را با آبلیمو, نمک و فلفل مخلوط کرده بعد ماکارونى شکل دار را که قبلا آب پز نموده ایم داخل سس مایونز ریخته و مى گذاریم مدت دو ساعت بماند تا خوب جا بیفتد. بعد از دو ساعت تن ماهى, خیارشور و جعفرى خردشده را مى افزاییم. در یک ظرف گرد زیبا سالاد را مى ریزیم و اطراف آن را با خیار تازه و تربچه مدل دار و گل شده, تزئین مى کنیم.