حکیم باشى
شیرین بیان براى درمان زخم معده
مبتلایان به زخم معده و اثنى عشر با خوردن غذاهاى ترش, تند سرخ کرده, میوه هاى خام, سبزیجات, نان و آش ناراحت مى شوند. لذا رعایت رژیم غذایى مناسب در زخم معده و اثنى عشر موثر است. در هنگامى که زخم تازه باشد, طباشیر و گل سرخ, تخم ترشک از هر کدام به مدت 6 روز به صورت جوشانده بعد از هر غذا نصف لیوان میل نمایند.
نسخه: مبتلایان به زخم معده و اثنى عشر مى توانند تا بهبودى کامل روزانه صبح ناشتا و شب از جوشانده زیر استفاده نمایند.
ریشه شیرین بیان, 15 گرم ـ محلظه, 5 گرم ـ آویشن شیرازى, 10 گرم ـ بابونه شیرازى, 5 گرم ـ شاه تره, 5 گرم ـ سنبل الطیب, 5 گرم ـ نعنا خشک, 10 گرم ـ پودینه, 5 گرم ـ زیره, 5 گرم ـ بادیان, 10 گرم ـ زینان, 10 گرم ـ وج, 5 گرم ـ مرزنجوش, 10 گرم ـ افسنطین, 5 گرم ـ داروهاى مزبور را بایستى نیم کوب نموده و 15 قسمت کنند و به مدت 15 روز مصرف نمایند. یا اینکه زینان, بادیان, زیره, سیاه دانه, بابونه, مرزنجوش, آویشن, گل بومادران, درمنه ترکى, تخم کرفس از هر کدام 10 گرم, پس از نیم کوب کردن روزى 10 گرم در 2 لیوان آب جوشانده صبح ناشتا و قبل از شام میل کنند.
یا گل مامیثا, گل حلوا, مغز ناخنک, بابونه شیرازى و تخم شنبلیله را جوشانده صبح و عصر به کار برند.
منبع:
صانعى, صفدر. نسخه شفا ((گل و گیاه)), انتشارات حافظ نوین, تهران, 1378, صص6 و 235.