تازههاى پژوهش
سرطان سینه در زنان ایرانى کمتر است
یک جراح عمومى در کنگره جامعه جراحان ایران اعلام کرد، سرطان سینه در زنان ایرانى کمتر از زنان آمریکایى و اروپایى است.
بررسىها نشان مىدهد که در آمریکا و اروپا از هر 6 زن، یک نفر به سرطان سینه مبتلا مىشود. البته این بیمارى در ایران نیز بسیار شایع است ولى به مراتب کمتر از این کشورهاست.
عوامل محیطى، تغذیهاى و استفاده از هورموندرمانى از عوامل مساعدکننده سرطان سینه در بین خانمهاست. زنانى که سابقه سرطان سینه در یکى از دو نسل گذشته خود دارند بیشتر در معرض خطر هستند و باید به توصیههاى پزشکان توجه کنند.مادران شاغل به پرورش فرزندان خود لطمه نمىزنند
تحقیقات انجامشده در مورد مادران، نشان داده است، کودکانى که مادران شاغل دارند و تحت مراقبت دیگران بزرگ مىشوند، با کودکانى که توسط مادرهاى خانهدار نگهدارى مىشوند از نظر رشد و پرورش تفاوت چندانى ندارند.
در پژوهشى، پرورش فیزیکى و روحى کودکانى که در خانه تحت مراقبت مادران خود قرار داشتند با آنهایى که توسط دیگران و یا در مهد کودک توسط پرستاران ویژه نگهدارى مىشدند، مقایسه شد. این پژوهش نشان داد که اشتغال مادران به سلامت کودکان خدشهاى وارد نمىکند.
مادران شاغل از مشکل برقرارى تعادل بین وظایف خانگى و کار بیرون از منزل ناراضى هستند و برخى از آنها مجبورند به خاطر رفع نیازهاى مادى و یا علاقه به پیشرفت اجتماعى، کار کنند. نتیجه این تحقیق تا حدى توانسته است براى این دسته از مادران آسایش خیال فراهم کند.
جوانان ایرانى به میهن خود عشق مىورزند
نتایج یک پژوهش ملى که توسط سازمان ملى جوانان انجام شده است، نشان مىدهد که جوانان ایرانى به کشور خود علاقه دارند و به ایرانىبودن خود افتخار مىکنند. 87 درصد از جوانان بیان کردهاند که در همه حال به ایران عشق مىورزند.
همچنین 89 درصد از جوانان کشور، فرهنگ و تمدن ایرانى را در مقایسه با سایر تمدنهاى جهان داراى ارزشى بالا و حرفهاى نو دانستهاند و 90 درصد نیز بیان کردهاند که در هر کجاى دنیا که باشند به ایرانىبودن خود افتخار مىکنند.
بر اساس این پژوهش 85 درصد از جوانان ایرانى بیان داشتهاند که افراشتهشدن پرچم ایران در میدانهاى ورزشى، احساسات آنان را برمىانگیزد و 84 درصد از آنان نیز گفتهاند که شنیدن سرود ملى کشور، آنها را به وجد مىآورد.زنان باردار از خوردن ماهى تُن خوددارى کنند
دانشمندان در مورد خطرات احتمال خوردن ماهى تن به زنان باردار و شیرده هشدار دادند.
دانشمندان دریافتهاند که به دلیل وجود جیوه در ماهى تن، مصرف بیش از حد این ماده غذایى به صلاح زنان باردار و کسانى که داراى نوزاد شیرخوار هستند، نیست. به دلیل وجود عنصر جیوه در بیشتر ماهىهاى خوراکى و خطر احتمالى آن براى سیستم عصبى بدن نوزادان، دانشمندان معتقدند که زنانى که قصد باردار شدن دارند یا در دوران باردارى به سر مىبرند بهتر است مصرف ماهى را در برنامه غذایى خود محدود کنند. بر اساس توصیه کارشناسان، مصرف بیشتر از دو قوطى کنسرو ماهى تن در هر هفته براى نوزادان زنان باردار و شیرده مىتواند داراى تبعات خطرناک باشد. همچنین خوردن گوشت انواع کوسهها، شمشیرماهى و ماهى نیزهدار را براى زنان شیرده و باردار به دلیل میزان بالاى جیوه در آنها به طور کلى خطرناک است.
پژوهشگران مصرف ماهى تن را براى بزرگسالان و کودکان خردسال بلامانع مىدانند ولى معتقدند که کودکان زیر 6 سال باید از مصرف زیاد ماهى تن که به سیستم عصبى بدن آنها لطمه وارد مىکنند، خوددارى کنند.
بچهدارشدن براى سلامت استخوانها مفید است
مطالعهاى جدید روى چندین هزار زن نشان داده است که بچهدارشدن براى سلامت استخوان زنان مفید است.
محققان مىگویند کاهش خطر شکستگى لگن در زنانى که دستکم یک بچه به دنیا مىآورند، در مقایسه با زنانى که بچهدار نمىشوند، بسیار چشمگیر است؛ زیرا حاملگى ممکن است اندکى شکل استخوان را تغییر دهد و بعضى از عضلات حمایتکننده را تقویت کند.رابطه آسم و جنسیت
تحقیقات نشان مىدهد آسم در میان نوزادان پسر، دو برابر نوزادان دختر است. محققان اعلام کردند: آسم ارتباط پیچیدهاى با جنسیت دارد و در عین حال با سن و سال بىارتباط نیست؛ یعنى در دورههاى مختلف زندگى، به شکلهاى متفاوتى علایم آن ظاهر مىشود.
محققان مىگویند: در بسیارى از موارد، مردان و زنان به شکلهاى متفاوتى درمان مىشوند. آسم، یک بیمارى تنفسى است که گاهى به خاطر آلرژى نسبت به ذرات گرد و غبار، حیوانات و غذاها بروز مىکند و گاهى ورزش، تنشها و هیجانات عصبى سبب ابتلا به این بیمارى مىشود.
قابل ذکر است محققان ابتلاى زنان به آسم را با انجام کارهاى خانه و گردگیرى مرتبط مىدانند.به کودکتان میوه بدهید
جدیدترین یافتههاى محققان نشان مىدهد درصد ابتلاى به سرطان در افرادى که در سالهاى کودکى مقادیر زیادى میوه مصرف کردهاند، کمتر از سایرین است. این تحقیق، عادات غذایى بیش از چند هزار کودک را طى سه سال مورد بررسى قرار داده و اکنون بعد از گذشت 60 سال از آن تحقیق مشخص شده است که حدود 500 نفر از آن 5 هزار نفر به سرطان مبتلا شدهاند.
مقایسه آمار جدید با اطلاعات گذشته نشان داده است که میوهخوارها 38 درصد کمتر به سرطان مبتلا شدهاند.شخصیت انسان با افزایش سن رشد مىکند
محققان دریافتهاند که شخصیت افراد با گذر سالیان تغییر مىکند. مردم با افزایش سن مهربانتر و گشادهدستتر مىشوند.
روانشناسان در ارزیابىهاى خود به «پنج بزرگ» تأکید مىکنند. «پنج بزرگ» تشکیلدهنده پنج بخش اصلى شخصیت انسان است و شامل وظیفهشناسى یا وجدان، خوشرویى، میزان اضطراب، گشادگى یا صراحت فکرى و برونگرایى است. آنها معتقدند که انسان با افزایش عمر، وظیفهشناستر مىشود.
تحقیقگران متوجه شدند که اضطراب زنان با افزایش سن کاهش پیدا مىکند اما در مردان ثابت مىماند. این امر، خود، نشانگر آن است که شخصیت زنان با افزایش عمر ثبات بیشترى مىیابد. در ضمن با افزایش عمر از گشادگى فکر و صراحت مردان و زنان کاسته مىشود. همچنین درونگرایى زنان کمتر مىشود.
بر اساس این مطالعه، زنان جوان روى هم رفته مضطربتر از مردان جوان هستند، اما در عین حال خوشمشربترند.آموختن زبان پیش از تولد
تحقیقات علمى جدید نشان داده است که کودک حتى وقتى در رحم است، به صداى مادر واکنش نشان مىدهد و همین امر موجب افزایش ضربان قلب وى مىشود.
دریافتن این موضوع مىتواند به آموزش و افزایش توانایىهاى زبانى بچه، پیش از تولد و همچنین تقویت پیوند او با مادر کمک کند.
بنابراین جنین از توانایى شنیدن و به خاطرسپردن اصوات برخوردار است و همین تجربه در رشد و پیوند او پس از تولد با مادر تأثیرگذار است.
خواندن شعر یا آواز توسط مادر موجب پیوند عمیقى بین این دو شده و بر توانایى کودک در درک انواع صداها و پردههاى مختلف صوتى کمک مىکند.روزهگرفتن در تخفیف عوارض بیمارى «ام اس» مؤثر است
نتایج تحقیقات نشان داده است که روزهگرفتن و امساک در خوردن غذا مىتواند در کاهش عوارض بیمارى «ام اس» نقش مفیدى بازى کند. به گفته پژوهشگران روزهگرفتن، درمان قطعى بیمارى «ام اس» نمىباشد، اما ترکیب این روش با روش استفاده از داروهاى مناسب مىتواند در کاهش عوارض بیمارى نقش داشته باشد؛ هر چند که بیمارانى که قصد روزهگرفتن دارند مىباید از رژیم غذایى مناسبى استفاد کنند تا همه مواد لازم به بدن آنان برسد.
بر اساس نظریههاى موجود، بیمارى «ام اس» زمانى ظهور مىکند که سیستم ایمنى بدن آدمى به بافتهاى مغز و رشته نخاع شخص حملهور مىشوند. این بیمارى در سنین 20 تا 40 سالگى پدیدار مىشود. سلولهاى سیستم ایمنى با حمله کردن به سلولهاى عصبى و نابود کردن سپر دفاعى آنها، فعالیتهایى از قبیل راه رفتن را براى شخص دشوار مىسازند. عوارضى نظیر خستگى، لرزش و فلج در بیماران رایج است.
مصرف روزانه تخممرغ سلامت چشمها را تضمین مىکند
مصرف یک تخممرغ در روز به حفظ سلامت چشمها کمک مىکند و اگر تخممرغ با ماده «لوتئین» غنى شده باشد مىتواند از بروز نابینایى نیز پیشگیرى کند.
«لوتئین»، یک رنگدانه زردرنگ است که به طور طبیعى در زرده تخممرغ، ذرت و هویج یافت مىشود و از بروز استحاله «ماکولا» چشم پیشگیرى مىکند.
در انسان ماده آنتىاکسیدان «لوتئین» در «ماکولا» یافت مىشود. «ماکولا» مرکز بسیار حساس شبکیه است که به چشم کمک مىکند تا جزئیات را ببیند.
«لوتئین»، پرتوهاى مضر نور را تصفیه مىکند و کاهش آن باعث آسیبپذیرى بیشتر «ماکولا» در برابر صدمات ناشى از پیرى یا نزدیکبینى شدید مىشود.گرسنگى عمر را طولانى مىکند
کارشناسان بر این عقیدهاند که طولانى کردن عمر، مسئله آسانى است و کافى است که از خوردن پیتزا و همبرگر خوددارى شود.
محققان اعلام کردند پیروى از رژیم غذایى بر اساس کاهش 30 درصدى کالرى در طول حیات ممکن است بدن را در دیرتر پیر شدن کمک کند. گرسنگى نسبى مانع مرگ سلولها مىشود، زیرا مرگ سلولها علت اصلى پیرى است.ماست بخورید تا بیشتر عمر کنید
خوردن ماست در دوره سالمندى، به سبب داشتن اسید و فعالیت میکروبهاى مفید موجود در آن، کمک بسیارى به هضم غذا مىکند. به گفته محققان، ماست مزایاى غذایى شیر را دارد و باکترىهاى موجود در آن، اسید لاکتیک تولید مىکنند که ضدعفونىکننده است. کسانى که ماست در برنامه غذایى روزانه آنها جاى دارد، بیشتر از دیگران عمر مىکنند. همچنین مصرف آنتىبیوتیکها به هر علت، نظم میکروبهاى مقیم روده را مختل مىکند، در این موارد خوردن ماست موجب جایگزین شدن مجدد میکروبهاى بىخطر در روده خواهد شد.
خوردن نمک، خواب را مختل مىکند
بر اساس یافتههاى جدید، مصرف نمک با ایجاد اختلال در خواب شبانه، موجب تأخیر در ساعت آغاز خواب مىشود. همچنین فرد در طول مدت خواب، چندین بار از خواب بیدار مىشود. به گفته محققان، مصرف نمک، میزان خواب عمیق را کاهش مىدهد. بر اساس این تحقیق، حالت رخوت، سستى، کسلى و خوابآلودگى در روز، نشانههاى تأثیر مصرف نمک است.
پژوهشگران اعلام کردند نمک، حدود پنج تا ده درصد وزن چیپس، تخمه، آجیل و پارهاى از تنقلات را تشکیل مىدهد که با مصرف حدود 100 گرم از این مواد بیش از پنج گرم نمک وارد بدن مىشود.سارس درمان ندارد
«سارس» بیمارى تنفسى شدیدى است که تا به حال هزاران نفر را در جهان مبتلا کرده است. این ویروس پس از ورود به بدن، در طول ده روز علایم بیمارى را ظاهر مىکند. نشانههاى شناختهشده بیمارى مانند نشانههاى آنفلوانزا، از جمله تب شدید، سردرد، گلودرد و سرفه است.
«سارس» واکسن و درمان ندارد، ولى به نظر مىرسد ترکیبى از آنتىبیوتیکها و ضد ویروسها در صورت درمان در مراحل اولیه، مؤثر باشد. در برخى موارد، «سارس» به ذاتالریه منجر مىشود و تنفس را براى بیمار به شدت دشوار مىسازد.
«سارس» از طریق مایعات بدن انسان که در اثر عطسه یا سرفه منتشر مىشود، سرایت مىکند. برخى از مردم براى پیشگیرى از این بیمارى، ماسک به صورت مىزنند، اما معلوم نیست این ماسکها واقعاً تأثیرى در محافظت از بدن در مقابل ورود ویروس داشته باشد.
یک ویروسشناس انگلیسى گفته است، فرد مبتلا به سارس کار خاصى نمىتواند بکند مگر آنکه برود و در انزوا زندگى کند.باز هم خبرى دیگر از زیانهاى سیگار
سازمان بهداشت جهانى اعلام کرد میزان مرگ و میر و معلولیت ناشى از بیمارىهاى مرتبط با مصرف سیگار در جهان، بیش از هر بیمارى خطرناکى در جهان است.
بر اساس آمارهاى این سازمان، سیگار سالانه جان 5 میلیون نفر را در جهان مىگیرد. سیگار، عامل قطعى 25 نوع بیمارى است.
مصرف تنباکو باعث سختتر شدن سرخرگها مىشود و در نهایت به گرفتگى و نرسیدن جریان خون به قلب منجر شده و حمله قلبى را به دنبال دارد. احتمال حمله قلبى در افراد سیگارى در فاصله سنى 30 تا 50 سالگى، پنج برابر افراد غیر سیگارى است.
کسانى که سیگار مىکشند به احتمال 50 درصد در اثر بیمارىهاى مرتبط با مصرف سیگار جان خواهند داد و نیمى از تلفات در میانسالى رخ خواهد داد.
علاوه بر سکته قلبى و مغزى، سرطان ریه نیز یکى از مهمترین بیمارىهایى است که هر سال جان سیگارىها را مىگیرد. این بیمارى بسیار دشوار و طولانى است و احتمال جان سالم به در بردن بیمار در آن بسیار کم است. علاوه بر سرطان ریه، سرطان دهان، رحم، کبد، کلیه، مثانه، معده و خون، در اثر مصرف سیگار افزایش مىیابد.
بیمارى «امفیسما» که همراه با برونشیت مزمن به انسداد مزمن ریوى منجر مىشود، یکى دیگر از عوارض غیر قابل جبرانِ کشیدن سیگار است.
1/1 میلیارد نفر از جمعیت جهان سیگار مىکشند و تا سال 2020 میلادى، مرگ و میر ناشى از سیگار، سالانه به 10 میلیون نفر خواهد رسید.آجر داغ، درمان سرماخوردگى
محققان به تازگى گفتهاند که به کارگیرى روشهاى طب سنتى با استفاده از ابزارهاى در دسترس، همچون سنگ و آجر مىتواند جاى مصرف قرص و آمپول را بگیرد.
محققان ثابت کردهاند اگر فرد سرماخورده یک قطعه آجر را روى شعله آتش، داغ کند و در محفظهاى بسته به شکل بخور خشک استفاده کند، درمان مىشود.
در این روش باید آجر داغ را آنقدر حرارت داد تا سرخ شود و سپس فرد سرماخورده سرش را زیر پتو برده و از هواى داغ، به واسطه حرارت آجر، تنفس کند.پوست انار، درمان سوختگى
دانشمندان دریافتهاند استفاده از پوست دوم انار که براى رفع جرم دندان مؤثر است، مىتواند التهابهاى ناشى از سوختگى را هم کاهش دهد. در صورت سوختگى با آب جوش یا آتش مىتوان انار را پوست کند و خیلى سریع با گذاشتن پوست نازک درون آن روى سطح سوختگى، تا حدودى از التهاب کم کرد. البته این شیوه فقط براى درمان موقت است و باقىماندن بیش از حد پوست انار، موجب تاولزدن سطح سوختگى مىشود.
حیوانات از اخلاق بهرهمندند
حامیان رفاه حیوانات مىگویند برخى حیوانات به طرقى که شباهتهایى به انسان دارند، داراى قوه تفکر و احساسات هستند. برخى از حیوانات بدون توجه به منافع خود، به کمک سایر حیوانات مىشتابند و نشانههایى از خود گذشتگى دارند.
حامیان «ترحم در دامدارى جهانى» معتقدند، براى این حیوانات، زندگى در داخل جمع، نیازمند پاىبندى به یک رشته مقررات اخلاقى و رفتارى است. اکثر حیواناتى که در جمع زندگى مىکنند کدهاى اخلاقى مشابه انسان به نمایش مىگذارند.
یک محقق اعلام کرده است ابعاد عقلى و ذهنى احشام بسیار گستردهتر از آن است که ما اذعان مىکنیم. البته برخى مخالف این نظریه هستند و مىگویند این کار به منزله بخشیدن صفات انسانى به حیوانات است. اما قابل ذکر است به عنوان نمونه گوسفند مىتواند چهره پنجاه همنوع خود را به خاطر بسپارد.