تازههاى پژوهش
ورزش از سرطان سینه جلوگیرى مىکند
پژوهشگران مىگویند زنان در هر سنى مىتوانند با انجام حرکات ورزشى به طور منظم، میزان خطر ابتلا به سرطان سینه را در خود کاهش دهند.
محققان دریافتهاند که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانى که به طور مرتب ورزش مىکنند، 20 درصد کمتر است. حتى زنانى که وارد دوره یائسگى شدهاند با ورزش مىتوانند از خطر ابتلا به سرطان سینه در امان باشند.
ورزشهاى معتدل مانند پیادهروى، دوچرخهسوارى و شنا که در هفته، پنج بار و هر بار، 30 دقیقه تکرار شود، بیش از هر ورزش دیگرى مؤثر است. ورزش با کاهش میزان چربى، باعث پایین آمدن هورمونهاى سرطانزا مىشود. زنانى که ورزش مىکنند، 20 درصد کمتر دچار سرطان مىشوند.
در دو گروه خطر ابتلا به سرطان سینه بالا است. یکى آن دسته از افرادى که در خانوادهشان سابقه سرطان سینه بوده است و گروه دیگر کسانى که از درمان جایگزینى هورمونى استفاده مىکنند.فعالیت شدید مادر موجب کاهش رشد جنین مىشود
نتایج تحقیقات نشان مىدهد که فعالیتهاى فیزیکى شدید مادران در دوران باردارى مىتواند در کاهش وزن نوزاد مؤثر باشد.
پژوهشگران به این نکته دست یافتند که محدود کردن فعالیتهاى بدنى شدید براى زنان باردار، باعث بهبود وزن نوزاد مىشود. فعالیتهاى بدنى زنان در هیجده هفتگى، موجب کاهش وزن جفت مىشود.رژیم مناسب غذایى براى رشد جنین سودمند است
مادران باردار براى رشد و سلامت کودک و جلوگیرى از ناهنجارىهاى جنین، لازم است رژیم غذایى مناسبى را رعایت کنند.
وزن مادر پیش از شروع باردارى باید زیر 100 و بالاى 50 کیلوگرم باشد و در غیر این صورت حتماً باید با مشاوره تغذیه مشورت کند.
مصرف مایعات، خونرسانى به جفت را زیاد مىکند و براى جلوگیرى از زایمان زودرس، وزن کم بچه و مسمومیت حاملگى مفید است. مادران باردار روزانه باید تا 10 لیوان آب و 3 تا 4 لیوان لبنیات مصرف کنند. همچنین باید روزانه 4 تا 6 عدد میوه بخورند.
سایر مایعات نیز نباید حاوى قند زیاد یا کافئین باشد. بهتر است از خانواده لبنیات مانند شیر، دوغ و یا حتى آب میوه استفاده شود. چاى نیز به علت دارا بودن آنتىاکسیدان و تأثیر بر باز کردن عروق رحم و خونرسانى بیشتر به جنین، نوشیدنى مناسبى است.
گوشت مصرفى مادران باردار بهتر است از نوع سفید باشد. مصرف هفتهاى دو بار ماهى در این دوران براى جلوگیرى از فشار خون ناشى از حاملگى مؤثر است و کپسولهاى حاوى روغن ماهى نیز با توصیه پزشک مىتواند مصرف شود.
البته به علت دوز ویتامین «A» در جگر، مصرف بیش از 400 تا 600 گرم آن در هفته، موجب مسمومیت مىشود.
بادام و گردو، به علت دارا بودن منیزیم در رشد مغز جنین مؤثر است. بهتر است روزانه 4 تا 8 عدد نیز گردو و بادام مصرف شود.
اگر زنان باردار به حد کافى لبنیات مصرف نکنند، در طول دوران حاملگى، دچار عوارضى چون کمردرد، شکستگى استخوان و پوکى دندانها و همچنین گزگز اندامها و بىحالى خواهند شد.
همچنین مصرف مولتىویتامین در دوران باردارى، آهن از نیمه دوم حاملگى و شروع فولیکاسید قبل از دوران باردارى، براى جلوگیرى از ناهنجارىهاى جنین مفید است. زنان باردار مىتوانند براى جلوگیرى از تهوع و استفراغ در این دوران از زنجبیل استفاده کنند.مصرف آسپرین در دوران باردارى سقط جنین را افزایش مىدهد
پژوهشگران مىگویند زنانى که انواع خاصى از مسکّنها، از جمله آسپرین در دوران باردارى مصرف مىکنند، تا میزان 80 درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر سقط جنین هستند.
محققان مىگویند استامینوفن بدون در نظر گرفتن چگونگى مصرف، در دوران حاملگى خطرى در بر ندارد، در حالى که آسپرین و دیگر داروهاى غیر استروئیدى ضد درد، مىتوانند تا میزان 80 درصد خطر سقط جنین را افزایش دهند.باورهاى کاذب در باره مواد غذایى
اطلاعاتى که در باره مواد غذایى منتشر مىشود، گاه کاذب و دور از ذهن است.
آژانس استاندارد مواد غذایى براى زدودن توهماتى در مورد مواد غذایى، در وب سایت خود اطلاعاتى را در این باره منتشر کرده است.
مىگویند اگر برچسب روى مواد غذایى نشانگر کمچربى بودن آن ماده باشد، هیچ لزومى ندارد که غذاى مذکور حتماً سالم باشد. چرا که امکان دارد به جاى چربى، سایر مخلفات به غذا اضافه شود و مجموع کالرى آن برابر یا بیش از ماده اصلى که از چربى آن کاسته شده است، باشد.
شایعهاى دیگر هم وجود دارد که مىگوید خشکبار مثل میوههاى تازه، مفید نیست. این خبر هم صحیح نیست. توصیه مىشود روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف شود و مهم نیست که این میوهها خشک، یخزده، کنسروشده و یا آب میوه باشد. هر چند مصرف آب میوه نباید از یک نوبت در روز فراتر رود. میوههاى خشک مانند کشمش، خرما و انجیر خشکشده با افزایش شکر به بدن، انرژى مىدهد و منبعى غنى از الیاف و یا همان فیبر است.
همچنین مىگویند غذاهایى که گیاهخواران مصرف مىکنند سالمتر است. در صورتى که برخى از غذاهاى گیاهخواران حاوى مقدار زیادى چربى است، در حالى که گوشت قرمز مىتواند کمچرب باشد، البته باید چربى آن را گرفت. گوشت مرغ بدون پوست و ماهى که بدون مقدار زیادى چربى آماده شده باشد نیز مىتواند گزینه خوب و کمچرب دیگرى باشد.
همچنین مشخص شده است که هر انسان به طور متوسط باید روزانه 6 گرم نمک مصرف کند، در حالى که معمولاً هر فرد روزانه 9 گرم و یا دو قاشق چایخورى نمک مىخورد.منفىبافى بدن را آسیبپذیر مىکند
دانشمندان معتقدند افکار منفى مىتواند انسان را در مقابل بیمارىها آسیبپذیر کند.
افراد منفىباف، یعنى کسانى که در مقابل رویدادهاى ناگوار حساستر هستند، در سمت راست پیشانىشان فعالیت بیشترى دیده مىشود. این در حالى است که فعالیت در سمت چپ این ناحیه، با واکنشهاى عاطفى مثبت ارتباط دارد.
پزشکان با اندازهگیرى فعالیت الکتریکى هر دو قسمت مغز در پیشانى چندین داوطلب و تزریق واکسن آنفلوانزا به آنها، گفتند: کسانى که فعالیت سمت راست مغز آنها بیشتر بود، بدترین واکنش را نسبت به این واکسن نشان دادند. عواطف در تنظیم و تعدیل سیستمهایى که در بدن، بر سلامت ما تأثیر مىگذارد، نقش مهمى دارند.صبحانه، تضمینى براى یک زندگى سالم است
پژوهشگران مىگویند که اهمیت صبحانه مىتواند بسیار مهمتر از آن چیزى باشد که تا به حال تصور مىشد. کسانى که صبحانه را از رژیم غذایى خود حذف مىکنند، در مجموع زندگى ناسالمترى دارند.
برخى از افراد صبحانه را براى جلوگیرى از عقبماندن از کارهاى روزمره و برخى نیز براى کاهش وزن حذف مىکنند ولى همین افراد معمولاً بیشتر سیگار مىکشند و کمتر ورزش مىکنند.
تحقیقات نشان داده است در خانوادههایى که پدر و مادر صبحانه نمىخورند، معمولاً فرزندان هم رغبتى به صبحانهخوردن ندارند.
محققان مىگویند صبحانهنخوردن با کشیدن سیگار، ورزشنکردن، سطح پایین تحصیلات، مصرف الکل و وزن بالا در ارتباط است. همچنین این افراد کمتر از کسانى که صبحانه مىخورند به سلامتى خود اهمیت مىدهند.
صبحانه یکى از مهمترین وعده غذاهاى روزانه است و سطح انرژى بدن را در اول هر روز تجدید مىکند. افرادى که مىخواهند وزنشان را کم کنند، اگر صبحانه بخورند موفقتر خواهند بود چرا که در طول روز به تنقلات ناسالم روى نمىآورند.یک میکروب مقاوم کشف شد
دو محقق که یکى از آنها ایرانى است، میکروب جدیدى کشف کردهاند که مىتواند در 121 درجه سانتىگراد زنده بماند و به رشدش ادامه دهد و تولیدمثل کند.
این میکروب که به عنوان «رده 121» شناخته شده است، از آبى که از چشمههاى بسیار داغ بیرون مىجهد، در بستر اقیانوس آرام به دست آمده است. این میکروب صد بار کوچکتر از یک دانه شن است.
جریان آب گرم اقیانوسى که دماى آنها توسط سنگهاى ذوبشده اعماق پوسته زمین بالا مىرود، پر از گونههاى عجیب حیات، از جمله کرمهاى لولهاى و صدفهاى بزرگ است.
خوشبختانه این میکروب که مىتواند در دماى درون یک زودپز هم زنده بماند، بیمارىزا نیست.بازیافتن قوه بینایى پس از پیوند سلولى
مرد نابینایى دو سال پس از عمل جراحى پیوند سلولهاى پایه به چشمش، به تدریج قواى بینایى خود را باز یافت.
وى 40 سال قبل در حادثهاى یک چشم خود را از دست داده و چشم دیگرش نابینا شده بود. در جریان عمل جراحى این مرد، سلولهاى پایه قرنیه و سلولهاى اتصال قرنیه به صلبیه و لیمب به چشم نابیناى این فرد پیوند زده شد.
قرنیه، بخش شفاف ناحیه بیرونى چشم است که عنبیه و مردمک را مىپوشاند. لیمب، ناحیه نازکى است که قرنیه را به صلبیه با همان ناحیه سفید چشم، متصل مىکند.
محققان در طول دو سال، چگونگى درک صور، درک فضاى اطراف و تصاویر سه بُعدى را در این مرد اندازهگیرى کردند و او حال مىتواند به طور عادى اشکال، رنگها و حرکات را درک کند. هر چند وى هنوز نمىتواند چهرهها و اشیاء را تشخیص دهد.
جالب اینجاست که این مرد پیش از به دست آوردن بینایىاش، با راهنمایى دیگران، اسکى بازى مىکرد، ولى حالا مىترسد مبادا هنگام اسکى با چیزى برخورد کند. او حتى هنگام عبور از چهارراهها وحشتزده مىشود، در حالى که در گذشته به راحتى این کار را با حدسزدن، انجام مىداد.ژن افسردگى در انسان شناسایى شد
دانشمندان ژنى را شناسایى کردند که افراد را در برابر ابتلا به افسردگى مستعد مىکند.
از دیدگاه دانشمندان، برخى از انسانها در رویارویى با ناملایمات زندگى، از پیش براى غرق شدن، برنامهریزى شدهاند و برخى در مقابل، یاد مىگیرند شنا کنند. بر این اساس، افراد حامل ژن نامقاوم در برابر افسردگى دو برابر و نیم بیش از افراد حامل ژن مقاوم، آمادگى ابتلا به افسردگى را دارند.
به گفته پژوهشگران، ژنها عامل بروز بیمارى نیستند، بلکه بر مقاومت فرد در برابر عوارض منفى روانى ناشى از فشارها و ناملایمات غیر قابل اجتناب زندگى تأثیر مىگذارند.
ژن عامل افسردگى 2 نوع کوتاه و بلند دارد که ژن کوتاه، فرد را در برابر استرس و فشار عصبى آسیبپذیر و نوع بلند آن، فرد را مقاوم مىکند.واکسن سیگار ساخته شد
دانشمندان مىگویند آزمایشهاى اولیه بر روى واکسنى که مىتواند به ترک سیگار کمک کند، نویدبخش بوده است.
این واکسن مانع رسیدن نیکوتین و یا کوکائین موجود در خون به مغز مىشود. در نتیجه این مواد در تحریک نقاط مربوط به ارضاء در مغز، که ایجاد هوس مىکند و باعث میل به مصرف معتادان به سیگار و کوکائین مىشود، ناکام مىماند.
از لحاظ نظرى، همچنین امکان تجویز این واکسن براى کودکان نیز موجود است تا از اعتیاد آنها در آینده جلوگیرى شود.
امید مىرود که با حضور پادتنهاى این واکسن در بدن، عطش فرد براى کشیدن سیگار کم شود. البته احتمال دارد که افراد به دنبال تزریق واکسن و نرسیدن به همان حالى که همیشه پس از کشیدن سیگار، به آن دست پیدا مىکنند، وسوسه شوند تا بیشتر سیگار بکشند!ماوس (موشواره) به جاى شما امضا مىکند
دانشمندان راهى یافتهاند که به کمک آن مردم مىتوانند نام خود را در اینترنت به کمک ماوس امضا کنند.
این سیستم امنیتى از یک نرمافزار هوشمند استفاده مىکند که قادر است در طول زمان، از نحوه استفاده کاربر از موش و یا همان ماوس کامپیوتر، امضاى نام وى در اینترنت را بیاموزد. این نرمافزار از یک شبکه عصبى براى درک مشخصات منحصر بهفرد شیوه استفاده از ماوس توسط هر کاربر، براى امضاى او استفاده مىکند.
این سیستم مىتواند براى تصدیق هویت کسانى که از یک وب سایت مشخص استفاده مىکنند یا براى تأیید هویت آنها به هنگام استفاده از کارتهاى اعتبارى به کار رود.
با اجراى یک نرمافزار، این سیستم در کامپیوتر نصب مىشود و نحوه استفاده از ماوس را توسط کاربر زیر نظر مىگیرد و در طول زمان اطلاعات مربوط به حرکات ماوس توسط فرد را پالایش مىکند و امضاى الکترونیکى آن فرد را مشخص مىنماید.ساعت درونى، خواب بعدازظهر را تنظیم مىکند
بر اساس جدیدترین تحقیقات به عمل آمده، تمایل به خواب بعدازظهر به معناى تنبلبودن فرد نیست؛ بلکه ساعت درونى بدن دستور این خواب نیمروزى را صادر مىکند.
محققان دریافتند ساعت شبانهروزى بدن که چرخههاى روزانه بدن را تنظیم مىکند، داراى دو جزء اصلى است. یکى از آنها مسئول چرخههاى تحت کنترل نور و دیگرى مسئول چرخههاى تحت کنترل سنسورى یا حسى است.
بر اساس یافتههاى جدید، کنش متقابل بین این اجزاء، عامل چرخههاى روزانه خواب و فعالیت است، و در خصوص پستانداران امکان سازگارى آنان براى تغییر شرایط محیطى را فراهم مىآورد. این کنش متقابل عامل خستگى افراد در نیمروز است.روبات سخنگو ساخته شد
دانشمندان روباتى ساختهاند که علاوه بر تقلید حرکات انسان، به چند زبان سخن مىگوید. این روبات پیشرفته که «آسیمو» نامیده شده است، از پلهها بالا مىرود، با انسان دست مىدهد و به زبانهاى خارجى سخن مىگوید. روبات آسیمو، نخستین بار در ضیافت با حضور نخست وزیر ژاپن و مقامات جمهورى چک به میهمانان خوشآمد گفت. این روبات براى کمک به معلولان در کارهاى خانه طراحى شده است و چهره و صداى افراد را تشخیص مىدهد.
گریه، فشار خون را پایین مىآورد
پژوهشگران معتقدند گریه کردن هم درست مانند خندیدن فواید بسیارى براى سلامت دارد. گریه کردن فشار خون را پایین مىآورد و قدرت بدن را افزایش مىدهد.
طى این بررسى، مشخص شده است که 85 درصد زنان و 73 درصد مردان بعد از گریه کردن، احساس بهترى دارند. همان قدر که گریه کردن مىتواند باعث سلامت شود، گریه نکردن و نگه داشتن خشم و غصه مىتواند مضر باشد.مبلى که به شما خوشآمد مىگوید
پژوهشگران یک صندلى راحتى ابداع کردهاند که قادر است فردى را که روى آن نشسته شناسایى و آهنگها و فیلم دلخواه وى را از دستگاههاى صوتى و تصویرى پخش مىکند.
این صندلى راحتى هوشمند به حسگیرهایى مجهز است که وزن افرادى را که روى آن نشستهاند اندازهگیرى مىکند و با برنامههایى که از قبل به رایانه متصل به این صندلى راحتى داده شده است، افراد را شناسایى و به آنها خوشآمد مىگوید. پژوهشگران مىگویند هدف از ساخت این صندلى راحتى، فراهم آوردن آسایش بیشتر به ویژه براى افراد معلول است تا مجبور نباشند براى استفاده از وسایل برقى و دستگاههاى صوتى، تصویرى از جاى خود بلند شوند.مصرف شیر و کره از بروز آسم پیشگیرى مىکند
دانشمندان دریافتهاند که مصرف کره و شیر پرچرب از بروز آسم در کودکان پیشگیرى مىکند.
محققان به ارتباط مفید بین مصرف فرآوردههاى لبنى پرچرب و ابتلا به آسم و خسخس سینه در کودکان، پى بردند.
برخى از محققان نیز افزایش موارد ابتلا به آسم در کشورهاى غربى را، در اثر جایگزینى چربىهاى اشباع شده موجود در گوشت و شیر، با چربىهاى اشباع موجود در روغنهاى نباتى، با عنوان رژیم غذایى سالمتر مىدانند.ماهىها باهوشند
دانشمندان مىگویند ماهىها از لحاظ اجتماعى موجوداتى هوشمند هستند و عنوان کودنترین موجود، شایسته آنها نیست.
ماهىها تنها با اتکا به غریزه، زندگى نمىکنند، بلکه آنها موجوداتى حیلهگر، سوء استفادهچى و حتى صاحب فرهنگ هستند. آنان جفت خود را شناسایى کرده و منزلت اجتماعى خود را با دیگر ماهىها حفظ مىکنند.
طبق یافتههاى دانشمندان، ماهىها موجوداتى با مهارتهاى اجتماعى هستند که براى سوء استفاده، تنبیه یا آشتى با دیگران از ترفندهاى پیچیده استفاده مىکنند. حتى آنان سنتهاى فرهنگى پایدارى از خود به نمایش مىگذارند و براى محکزدن ماهىهاى صیاد و همچنین دستیابى به طعمه با همنوع خود همکارى مىکنند.
محققان معتقدند که حتى ماهى از برخى ابعاد ذهنى، مىتواند با پستانداران عالى خویشاوند انسان رقابت کند. ماهى، کهنترین گروه از مهرهداران است و از جایى که فرصت زیادى براى تکامل الگوهاى متنوع داشته، لذا میزان هوش او بسیار است. حتى ساختن لانههاى پیچیده توسط ماهىها، نشانگر حافظه درازمدت آنهاست.اثر کمبود «لپتین» در چاقى کودکان
بر اساس گزارش محققان، فقدان عملکرد نوعى پروتئین به نام «لپتین» به واسطه نقصهاى ژنتیکى، به چاقى بیمارگونه در سنین پایین منجر مىشود.
«لپتین» نوعى هورمون است که از سلولهاى چربى ترشح مىشود و به نظر مىرسد علاوه بر تنظیم دریافت انرژى، در مراحل اساسى بلوغ نیز دخالت داشته باشد.
کودکانى که دچار فقدان کامل این ماده هستند، به پراشتهایى کاذب و چاقى مرضى مبتلا مىشوند، و آنهایى که کمبود نسبى «لپتین» دارند 30 درصد چاقتر از کودکان همسن و سال خود هستند.
تجویز «لپتین» به این کودکان با تعدیل اشتها و کاهش میزان ذخیره چربى بدن همراه است که نقش اساسى این پروتئین را در بدن تأیید مىکند.