اخبار
هویت فرهنگى ما شناسنامه دارد
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمى رئیسجمهور در مراسم گشایش فاز دوم کتابخانه آیتاللَّه مرعشى در قم، گفت: این کتابخانه یکى از گنجینههاى بسیار ارزشمند دنیاست که شناسنامه هویت فرهنگى ما به شمار مىرود و حفاظت از این میراث، کار باارزشى است.
رئیسجمهورى با اشاره به اینکه کتاب، حاصل آگاهى است و آگاهى، جوهر انسان است، افزود: انسانبودن، منوط به آگاهى انسان است و کتاب، حاصل این آگاهى است، به ویژه براى مسلمانان که معجزه پیامبرشان، کتاب است.
وى با بیان اینکه این معجزه پیامى براى بشریت دارد، گفت: به لحاظ محتوایى شکل و فرم این کتاب معجزهاى بزرگ و منشأ تحولات بزرگى بوده است. از جمله تمدن اسلامى که در میان تمدنهاى بشرى، تنها تمدنى است که حول محور یک متن شکل گرفته است.
رئیس شوراى عالى انقلاب فرهنگى در ادامه تأکید کرد: شیعه نسبت به کتاب، علم و اندیشه، جایگاه ممتازى داشته و هیچ مذهبى به اندازه تشیّع در باره دانشهاى عقلانى کار نکرده است.
این کتابخانه، اولین کتابخانه ایران و سومین کتابخانه بزرگ جهان اسلام است.داشتن گواهینامه بهزیستى شرط جدید ازدواج است
رئیس سازمان بهزیستى کشور از گسترش دامنه آموزشهاى پیش از ازدواج خبر داد و گفت: گذراندن دورههاى آموزشى براى جوانان قبل از ازدواج، اجبارى مىشود.
آقاى راهچمنى اعلام کرد: سازمان بهزیستى در حال تدوین قانونى است که با تصویب آن در مجلس، شرط ثبت ازدواج در دفاتر اسناد رسمى، گذراندن دورههاى آموزشى پیش از ازدواج است.
با تصویب این قانون، جوانانى که قصد ازدواج دارند باید از مراکز مورد تأیید بهزیستى، گواهینامه دورههاى آموزشى گرفته و بعد به دفاتر ازدواج ارائه کنند.محورهاى برنامه چهارم توسعه در امور زنان اعلام شد
زهرا شجاعى طى گفتگویى، جارى کردن مسائل زنان در اجزا و بخشهاى مختلف تصمیمگیرى و اجرایى کشور را از استراتژىهاى برنامه چهارم توسعه بیان و اظهار کرد: در چشمانداز آینده و سیاستهاى کلى برنامه چهارم، دو بند بسیار جامع در باره مسائل زنان در نظر گرفته شده است که احقاق حقوق زنان، کاهش نابرابرىهاى جنسیتى در بازار کار، تقویت نهاد خانواده، افزایش مشارکت زنان و ... از نکات مهم و کلیدى آن به شمار مىآیند.
وى با اشاره به تبصره 111 لایحه برنامه چهارم توسعه که به طور مفصل به بحث زنان پرداخته است، گفت: در این تبصره دولت موظف شده است برنامه و سند جامعى را در زمینه مشارکت زنان براى پنج سال آینده کشور تبیین کند.
مشاور رئیسجمهور با ذکر اینکه اولین بند این تبصره به اشتغال زنان اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد دانشآموختگى زنان، افزایش تعداد دانشجویان دختر، بالا رفتن میانگین سن ازدواج، رشد نرخ جمعیت فعال اقتصادى کشور و نیز زنان جویاى کار، دولت در برنامه چهارم توسعه موظف شده است تا زمینه را براى رشد اشتغال زنان به نحوى که سبب پایین آمدن نرخ بیکارى کل کشور شود، فراهم کند.
وى همچنین ایجاد شوراى عالى خانواده به ریاست رئیسجمهور را از دیگر بندهاى ماده 111 برنامه چهارم خواند و افزود: از آنجا که نهاد متولى براى انسجام، وحدت رویه و یقین سیاستى مشترک در امور مربوط به خانواده در کشور وجود ندارد، با توجه به تغییر نقش اعضاى خانواده، ورود تکنولوژى جدید ارتباطات در خانواده، بالا رفتن نرخ رشد طلاق، افزایش میانگین سن ازدواج و تحولات هرم جمعیتى و ... ضرورت تأسیس این شورا از سوى برنامهریزان کلان کشور احساس و در برنامه چهارم توسعه به آن پرداخته شد.
خانم شجاعى با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه به تحکیم بنیان و نقش محورى زن در خانواده و تلاش براى افزایش مشارکت زنان تأکید بسیار شده است، گفت: برنامه تلاش براى محو کامل خشونت علیه زنان، دولت را موظف کرده زمینهها و عوامل ایجاد آن، ساز و کار و برنامهریزىهاى لازم براى محو کامل خشونت علیه زنان را شناسایى و اجرا کند.
وى با اشاره به زمینهسازى عدالت اجتماعى براى زنان، متذکر شد: توسعه نهادهاى مدنى و سازمانهاى غیر دولتى زنان نیز با توجه به اینکه سیاست اصلى دولت تمرکززدایى و واگذارى امور به مردم است، از محورهاى دیگر مورد توجه در برنامه براى استفاده بیشتر از پتانسیل و ظرفیت زنان در مشارکت سیاسى و اجتماعى کشور است.رشد ازدواج در کشور
اداره کل روابط عمومى سازمان ثبت اسناد و املاک از رشد هفت درصدى ازدواج در شش ماهه نخست سال، نسبت به سال قبل خبر داد.
همچنین تعداد ازدواجهاى موقت به ثبت رسیده در دفاتر ازدواج نسبت به مدت مشابه در سال قبل، 12 درصد افزایش داشته است. بر همین اساس در شش ماهه نخست سال جارى نسبت به سال قبل، 4 درصد افزایش طلاق خلعى، 8 درصد افزایش طلاق بائن و 29 درصد افزایش در طلاق رجعى بوده است. ضمناً 16 درصد کاهش در طلاق بذل نیز مشاهده است.
بر اساس گزارش این مرکز، تهران بیشترین ازدواج را در این مدت داشته و استان کهکیلویه و بویراحمد از کمترین میزان آمار ازدواج برخوردار بوده است.آئیننامه اجرایى اهداى جنین ابلاغ شد
آئیننامه اجرایى قانون اهداى جنین با مشارکت وزارت بهداشت و دادگسترى به مراکز درمان نابارورى جهت اجرا ابلاغ شد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مجلس و حقوقى گفت: جلسات کارشناسانه بحث اهداى جنین که اخیراً در مجلس به تصویب رسیده است، در مرحله پایانى است و شرایط بهداشتى و حقوقى آن با همکارى کارشناسان وزارت بهداشت و قوه قضائیه و دادگسترى نهایى شده و جهت تصویب و تدوین نهایى آماده است.
لزوم تابعیت زوجها به جمهورى اسلامى ایران، داشتن رحم سالم در زوجه براى نگهدارى از جنین، مهجور نبودن، داشتن تأییدیه اخلاقى و کسب موافقت کتبى زوج اهداکننده و دریافت کننده جنین از شرایط ملحوظ شده در این آئیننامه است.
دکتر جندقى گفت: تمامى موارد اهداى جنین در ابتداى قانونگذارى پیشبینى شده است ولى با تدوین این آئیننامه جهت اجرا در مراکز خصوصى و دولتى درمان نابارورى قطعى و لازمالاجرا شده و تمام مراکز ملزم به رعایت نکات مذکور هستند.
به موجب این قانون که به تأیید شوراى نگهبان و مجلس رسیده است زوجهاى نابارور که امیدى به درمان ندارند مىتوانند از طریق اهداى جنین که به صورت مازاد تحت شرایط ویژه در مراحل اولیه جنینى در مراکز نابارورى نگهدارى مىشوند، امکان بارورى پیدا کنند.آیتاللَّه نورمفیدى:
خشونت علیه زنان به غلط، جزئى از فرهنگ اسلامى شده استآیتاللَّه سیدکاظم نورمفیدى امام جمعه گرگان و نماینده ولىفقیه در آن استان در نشست تخصصى «بررسى ابعاد فقهى و حقوقى خشونت علیه زنان»، گفت: امروزه خشونت علیه زنان به غلط، جزئى از فرهنگ اسلامى شده و آمار مربوط به آن واقعاً نگرانکننده است.
وى تصریح کرد: متأسفانه آمار خشونت علیه زنان در بین متدیّنان بالاتر از سایر افراد است، در حالى که اسلام نخستین جریانى بود که در برابر ظلم ایستاد و همه انسانها را داراى حقوق برابر دانست. پیامبر اکرم(ص) بهترین مردان را کسانى مىدانست که رفتارشان در خانه بهتر از همه باشد و نسبت به همسر و خانواده خویش، مهر بورزند.
نماینده ولىفقیه در استان گلستان با انتقاد از انتساب برخى احادیث به اولیاى گرانقدر دین اسلام تأکید کرد: اینکه مىگویند بهترین زن کسى است که مردى او را نبیند و او هم مردى را نبیند و بهترین عمل زن، نشستن در کنج خانه است، درست نیست.
آیتاللَّه مفیدى افزود: فقیه کسى است که به سؤالات و این گونه شبهات پاسخ دهد و اگر اینها درست بیان نشود، جامعه دچار تضاد و تناقض مىشود که متأسفانه اکنون این اتفاق افتاده است. اگر اسلام با چهرهاى زیبا معرفى نشود، شکست خواهیم خورد.دادگاه ویژه زنان تشکیل مىشود
فاطمه خاتمى، نماینده مردم مشهد، گفت: رئیس قوه قضائیه موافقت خود را با تشکیل دادگاه ویژه بانوان اعلام کرد.
وى پس از دیدار با رئیس قوه قضائیه افزود: این دادگاه به این دلیل تشکیل مىشود که در برخى موارد نوع جرم، مجازات و نحوه رسیدگى به اتهامات زنان، کاملاً خاص بانوان است و جا دارد در دادگاهى ویژه مورد بررسى و رسیدگى قرار گیرد.
نماینده مشهد گفت: آقاى شاهرودى موافقت خود را با تقاضاى فراکسیون زنان مبنى بر راهاندازى دفتر امور زنان اعلام کرد. بر این اساس قضات دادگاههاى خانواده موظف خواهند بود در جریان رسیدگى به اتهامات زنان از مشاور زن استفاده کنند.قضات نسبت به جرایم زنان تخفیف قائل شوند
اکرم مصورىمنش با توجه به نقش محورى زنان در خانواده و تربیت فرزندان، خواستار تخفیف براى جرایم زنان، از قضات کشور شد.
این عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: زمانى که زنى جرمى را مرتکب مىشود و زندانهاى طولانىمدت را تحمل مىکند، فرزندانش با مشکلات عدیدهاى روبهرو مىشوند که منجر به وقوع جرایم بیشترى در اجتماع خواهد شد.
وى افزود: هدف زندان، متنبه و تربیت کردن و پیشگیرى از عوارضى است که جرایم براى فرد در اجتماع و خانواده دارد، اما ازدحام بیش از حد زندانیان با جرایم مختلف در یک جا باعث مىشود افراد نه تنها تنبیه نشوند بلکه چیز بیشترى هم بیاموزند. نگهدارى طولانىمدت زنان در زندانها موجب مىشود آنها آموزشهاى مختلف در زمینه جرایم را یاد بگیرند؛ بنابراین نه تنها تربیت نمىشوند بلکه مشکلى به جامعه نیز افزوده مىشود. کارشناسان در حال حاضر معتقدند که نگهدارى زندانیان کشور هیچ نتیجهاى براى اصلاح جامعه در پى ندارد.جوانان با راهکارهاى مقابله با مشکلات بیگانهاند
معاون دفتر امور زنان و خانواده سازمان بهزیستى گفت: اکثر جوانان با راهکارهاى مقابله با مشکلات بیگانه هستند.
وى در «کارگاه طرح آموزشى مهارتهاى زندگى مشترک» افزود: طبق برنامه تحقیقى سازمان ملى جوانان، مشکلات جوانان 14 تا 19 ساله در زمینه اتکاى به نفس، استقلال فکرى، اضطراب و افسردگى در نتیجه ناآشنا بودن به شیوههاى مقابله با مشکلات فردى و گروهى بروز کرده است.
پرویز زارعى اعلام کرد آموزش مهارتهاى زندگى براى جوانان امرى ضرورى است و بىتوجهى به آموزش جوانان در آستانه ازدواج مىتواند میزان آسیبهاى اجتماعى نظیر طلاق را در کشور افزایش دهد.
وى گفت: بسیارى از جوانان بدسرپرست و یا بىسرپرست به دلیل نداشتن الگوى مناسب پس از آغاز زندگى مشترک با مشکلات زیادى روبهرو شده و استحکام زندگى خانوادگى خود را به خطر مىاندازند. در حال حاضر طرح آموزش مهارتهاى زندگى مشترک در 14 استان کشور اجرا شده است.وکیل زن براى موکل زن، آرامش مىآورد
رئیس کانون وکلاى دادگسترى مرکز گفت: حضور وکیل زن در کنار موکل زن، امنیت، آرامش و اعتماد به نفس به همراه مىآورد.
وى در همایش «نقش وکلاى زن در دفاع از حقوق زنان» افزود: در بسیارى از موارد صرف نظر کردن زنان از شکایت خود، به دلیل شرم و حیایى است که از بیان جزئیات پرونده دارند. بر اساس آمارهاى موجود از پروندههاى تجاوزات جنسى و عنفى در دنیا، بیش از 50 درصد زنان از شکایت خود صرف نظر مىکنند.
آقاى کشاورز در ادامه گفت: در کانون وکلاى دادگسترى نیز تلاش شده است، در طول روز حداقل یک وکیل زن حضور داشته تا پاسخگوى مراجعان زن باشد. در ضمن تفکیک گرایش دانشجویان حقوق در امر قضاوت یا وکالت از همان سالهاى اول دانشگاه و گذراندن دروسى در رابطه با حقوق زنان، امرى مهم و مؤثر در دفاع از حقوق زنان در جامعه است.سهم زنان در مشکلات و مسائل اجتماعى افزایش یافته است
یک پژوهشگر علوم اجتماعى از دگرگون شدن تدریجى آسیبهاى اجتماعى بخصوص نزد زنان خبر داد و گفت: سهم زنان در مشکلات و مسائل اجتماعى افزایش یافته است و زنان نیز به اعتیاد، جرم، جنایت و سیگار کشیدن روى آوردهاند.
دکتر مدنى با اشاره به اینکه برخى رفتارهاى نامناسب اجتماعى، زنانه شده است، گفت: تعداد زنان معتاد در گذشته کم بود در حالى که در سال 1380 این میزان به 15 درصد رسید و حتى امروزه ما با زنان قاتل هم طرف هستیم.
وى با بیان اینکه مصرف سیگار به طور طبیعى در ایران یک رفتار مردانه بوده تا زنانه، افزود: افزایش مصرف سیگار بین زنان و دختران چون دیگر رفتارهاى مردانه، نشان از تغییر الگوى رفتارهاى اجتماعى در کشور دارد. رشد فزآینده آسیبها و مشکلات اجتماعى در یک ارزیابى کلان به تخریب و کاهش سرمایههاى اجتماعى، به عنوان منبعى براى توسعه مىانجامد.مردم باید با حقوق بارورى آشنا شوند
عضو هیئت مدیره انجمن تنظیم خانواده گفت: همان گونه که همه حق نفس کشیدن، داشتن پدر و مادر خوب، تحصیل و کار نکردن در سن کم را دارند، از حقوق بارورى نیز برخوردارند.
دکتر صدقآذر افزود: این حقوق شامل حق زندگى، آزادى و امنیت فردى، برخوردارى از عدالت و رهایى از هر گونه تبعیض و رازدارى مىشود. ممکن است دختر یا پسرى پیش از ازدواج با مشکلاتى نظیر بیمارىهاى خاص که در بارورى تأثیرگذار مىباشد، مواجه باشد و لازم است این مشکلات هنگام ازدواج مطرح گردد.
این مشاور تنظیم خانواده در ادامه گفت: زنان باید بتوانند زمان باردارشدن، تعداد فرزند و یا جنسیت آنها را خودشان تعیین کنند ولى در بیشتر مواقع، شوهر این حق را از زن مىگیرد. حق دسترسى به امکانات و آموزش، حق تصمیمگیرى فردى در باره تعداد و زمان تولد فرزندان، حق دسترسى به خدمات و برخوردارى از بالاترین کیفیت آنها از جمله حقوق بارورى است.
وى حق بهرهمند شدن از پیشرفت علمى را نیز جزو حقوق بارورى دانست و عنوان کرد: زنان باید از آخرین روشهاى جدید زایمان و دانشهاى مربوط به شناسایى بیمارى جنین مطلع باشند.
دکتر صدقآذر گفت: غربالگرى سرطانهاى زنان، بهداشت جوانان، نازایى، برنامه بهداشت کودکان و مادران، تنظیم خانواده و تغذیه و پیشگیرى از بیمارىهاى مقاربتى و ایدز از فعالیتهاى بهداشت بارورى در ایران است.بانک اطلاعاتى آسیبهاى اجتماعى افتتاح خواهد شد
رئیس دانشگاه علوم بهزیستى و توانبخشى اعلام کرد به منظور جمعآورى آمار و اطلاعات دقیق پیرامون رشد مسائل و آسیبهاى اجتماعى در سطح جامعه، دانشگاه علوم بهزیستى، بانک آسیبهاى اجتماعى را راهاندازى مىکند.
دکتر جغتایى گفت: پژوهشگران و اساتید این دانشگاه در حال برنامهریزى و جمعآورى تمام اطلاعات و آمارهاى ارائهشده در مورد آسیبهاى اجتماعى از مراجع رسمى مانند نیروى انتظامى، دستگاه قضایى و سازمان بهزیستى و مراجع غیر رسمى هستند. اطلاعات این بانک به ترتیب شدت وقوع، شامل تمام آمارها و اطلاعات در زمینه اعتیاد، بزهکارى، همسرآزارى، کودکآزارى، طلاق، دختران فرارى، زنان ویژه، کودکان کار و خیابانى، سرقت، و ... بوده و پس از راهاندازى بانک از طریق اینترنت مورد استفاده دانشجویان و محققان قرار مىگیرد. اما برخى اطلاعات خاص تنها در دسترس مقامات ذىصلاح خواهد بود.
وى با اشاره به اینکه این بانک از ابتداى سال 84 آغاز به کار مىکند، افزود: اطلاعات این بانک حتى از آسیبهاى اجتماعى نیز فراتر رفته و به عوامل زمینهساز آسیبهاى اجتماعى، از جمله فقر مىپردازد. گسترش ارتباطات، کاهش معنویت در دنیا، فقر و شهرنشینى، از جمله عوامل اصلى افزایش آسیبهاى اجتماعى است.هشدار قوه قضائیه در باره سوء استفاده از لایحه سقط جنین
رئیس قوه قضائیه در همایش جامعه پزشکى در مسیر عدالت، گفت: پزشکان و مدیران پزشکى قانونى باید توجه کنند که لایحه سقط جنین دستاویزى براى سوء استفادهگران نشود و نظارت دقیقى بر آن صورت گیرد.
هاشمى شاهرودى افزود: علاوه بر توجه پزشکان براى دادن مجوز سقط جنین، باید زمان رسیدگى به پروندههاى پزشکى قانونى کمتر شود تا حقوق افرادى که مراجعه مىکنند، تضییع نشود. هنوز بسیارى از پروندهها به دلیل طولانىمدت شدن رسیدگى به آنها، در نوبت مىمانند و به حقوق آنها رسیدگى نمىشود.
وى با اشاره به سیستمهاى مدرن علوم قضایى در کشورهاى دیگر گفت: در کشورهاى پیشرفته در کنار مسائل انتظامى، علوم قضایى و پزشکى نیز وجود دارد و همزمان با هم کار مىکنند و نوع جرم، زمان وقوع حادثه و مسائل دیگر با سرعت پیگیرى مىشود.
آقاى شاهرودى معتقد است که بسیارى از مسائل پزشکى، رابطه تنگاتنگى با مباحث حقوقى دارند، از جمله حکم مرگ مغزى و اهداى اعضاى فرد به بیمار نیازمند که در این موارد نیاز به تشکیل کمیسیونهاى قضایى دارد تا تبدیل به قوانین مدرن و مشخص شود.
رئیس قوه قضائیه متذکر شد نقش پزشکان کمتر از فقها و روحانیون و دانشمندان نیست و خدمت آنها در مسیر عدالت و اصلاح جامعه بسیار ضرورى است.حضانت طفل تا 7 سالگى به عهده مادر گذاشته شد
با تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام، حضانت طفل چه دختر و چه پسر تا سن هفت سالگى بر عهده مادر گذاشته شد.
مجلس شوراى اسلامى قبلاً طرح حضانت کودکان را با تأکید بر اینکه حق حضانت کودکان تا هفت سالگى بر عهده مادر است را تصویب کرده بود که به علت مخالفت شوراى نگهبان، این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
مجمع با تصویب این طرح و تأیید نظر مجلس شوراى اسلامى، همچنین مصوب کرد چنانچه بعد از هفت سالگى بین پدر و مادر در مورد حضانت فرزند اختلاف نظر ایجاد شود، دادگاه بر اساس مصلحت کودک تصمیم مىگیرد.رئیس سازمان بهزیستى دولت را به ایجاد عدالت اجتماعى دعوت کرد
رئیس سازمان بهزیستى کشور تأکید کرد دولت در برنامه چهارم توسعه باید توجه ویژهاى به امر ساماندهى اقشار آسیبپذیر، زنان بىسرپرست و ایجاد عدالت اجتماعى اعمال کند.
محمدرضا راهچمنى گفت: تمام دستگاههاى کشور و سازمانها باید در امر آگاهسازى و حساسسازى جامعه نسبت به آسیبهاى اجتماعى بخصوص اعتیاد و مشکلات زنان سرپرست خانواده تلاش کنند.
وى صاحبخانه شدن و اشتغال معلولان و نیازمندان و زنان سرپرست خانواده را از دیگر برنامههاى مورد نظر دولت عنوان کرد و افزود: سازمان بهزیستى قصد دارد در برنامههاى چهارم توسعه در جهت ارتقاى معیشتى و اقتصادى افراد آسیبپذیر، تقدیم خدمات مشاورهاى و مددکارى، آموزش مهارتهاى حرفهاى، ایجاد شرایط مناسب و لازم براى اشتغالزایى و نیز ایجاد درآمد، براى افراد نیازمند، گامهایى بردارد.طلاق، 14 درصد و ازدواج، 4 درصد رشد کرد
طرح شوراى عالى خانواده به دلیل متزلزل شدن خانوادهها و آسیبهاى اجتماعى موجود در جامعه در سالهاى اخیر، به مجلس ارائه مىشود.
اکرم مصورىمنش عضو کمیسیون فرهنگى مجلس شوراى اسلامى در این باره گفت: متزلزل شدن خانوادهها در سالهاى اخیر و آسیبهاى اجتماعى موجود در جامعه ما را به ارائه طرح شوراى عالى خانواده یا کمیته ملى خانواده وا داشت.
وى ادامه داد: از سال 81 تا 79، رشد طلاق 14 درصد و ازدواج به کمتر از 4 درصد رسیده است. اگر شوراى عالى خانواده بتواند سیاستگذارى کلانى روى بحثهاى اجتماعى و خانواده داشته باشد، مشکلات اجتماعى مربوط به خانوادهها مهار مىشود.
مصورىمنش با اشاره به آسیبهاى موجود در جامعه از جمله اعتیاد، فقر، دختران فرارى و قاچاق دختران به کشورهاى منطقه، افزود: سعى داریم سازمان و شوراى عالى خانواده با عضویت اعضاى مجلس، قواى مجریه و قضائیه باشد، همچنین کارشناسان، صاحبنظران روانشناسى و جامعهشناسان عضو این شورا شوند تا مشکلات مربوط به خانواده و اجتماع که رابطه مستقیمى با هم دارند، رفع شوند.صندوق صدقات و درآمد صد میلیون تومانى
یک مقام مسئول کمیته امداد گفت: صندوقهاى صدقات کمیته امداد، روزى صد میلیون تومان درآمد دارند، در حالى که روزى ما آرزو مىکردیم این صندوقها بتواند روزى یک میلیون درآمد داشته باشد.
به گفته این مسئول درآمد صندوقهاى صدقات در یک سال اخیر، 40 میلیارد تومان بوده است. این در حالى است که کمیته امداد، منابع درآمد دیگرى چون کارخانجات تولیدى، املاک و مستغلات و هدایاى نقدى مردم دارد.
این نهاد سالانه بیش از 330 میلیارد تومان از بودجه کشور را در اختیار دارد. حدود یک میلیون خانواده در کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند که ماهانه به ازاى هر نفر حدود 7 هزار تومان مستمرى دریافت مىکنند که این میزان تنها مىتواند بخش اندکى از هزینه خانوادههاى نیازمند را تأمین کند.
خبرها حاکى از آن است که در برخى شهرستانها ساختمانهاى ادارى کمیته امداد بسیار شیک و مجلل هستند و مبلغ قابل توجهى از بودجه به جاى صرف درست جهت جمعآورى شدن و توزیع این کمکها، صرف مخارج ادارى این نهاد مىشود.ده سال بعد 6 میلیون داماد کم مىآوریم!
مدیر کل دفتر آسیبدیدگان اجتماعى سازمان بهزیستى گفت: اگر بىبرنامگى در امر ازدواج که جامعه را با مازاد 790 هزار دختر در سن ازدواج مواجه کرده، ادامه یابد در ده سال آینده ما با کمبود 6 میلیون داماد روبهرو خواهیم بود.
دکتر معتمدى اعلام کرد چنانچه برنامهریزى در وضعیت تعادل جمعیت و سواد جامعه ایجاد نشود، در 15 سال آینده این تعادل به نحوى به هم ریخته مىشود که در آن زمان در برابر یک مرد تحصیلکرده، 15 زن تحصیلکرده خواهد بود، کما اینکه هماکنون نیز در برابر 10 مرد تحصیلکرده، تنها یک زن تحصیلکرده در برخى پستهاى مدیریتى جامعه قرار مىگیرد.
همچنین خبرها حاکى از آن است که از 206 کشور جهان، در 70 کشور، میزان تولد پسران بیش از دختران است و حتى دولت چین نگران بىهمسر ماندن 50 میلیون پسر کشورش است.
فقط در 14 کشور جهان تولد دختران و پسران از تعادل نسبى برخوردار است و در 121 کشور دیگر نسبت زاد و ولد دختران بیش از پسران است.زنان خانهدار حقوق مىگیرند
معاون اجتماعى سازمان بهزیستى کشور اعلام کرد: زنان خانهدار پس از 50 سالگى حقوق مىگیرند.
وى با اشاره به جمعیت 13 میلیون و 500 هزار نفرى زنان خانهدار گفت: این طرح در سالهاى اولیه براى یک میلیون زن خانهدار، 60 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که تخصیص آن از سوى دولت امکانپذیر نبود. هماکنون مرکز امور مشارکت زنان با اختصاص اعتبار 450 میلیون تومانى، سازمان بهزیستى را در اجراى طرح بیمه زنان خانهدار یارى مىکند. البته سالها طول مىکشد تا این طرح در تمام شهرها و روستاهاى کشور به اجرا در آید.
دکتر علمالهدایى، سن بیمه زنان خانهدار را از 30 تا 50 سالگى اعلام کرد که ماهانه ملزم به پرداخت 50 هزار ریال هستند و بهزیستى نیز با پرداخت ماهى 50 هزار ریال، باعث مىشود به طور سالانه 600 هزار ریال به حساب آنها واریز شود و زنان
خانهدار بتوانند پس از 50 سالگى طبق مدتى که بیمه شدهاند، حقوق دریافت کنند.
وى دریافت حداکثر حقوق را از سوى زنان خانهدار بازنشسته، مستلزم پرداخت 20 سال حق بیمه ذکر کرد.ایران و بحرین در امور زنان با هم همکارى مىکنند
مشاور رئیسجمهور در امور زنان و همسر پادشاه بحرین تفاهمنامه همکارى دو کشور را در زمینه امور زنان امضا کردند.
این تفاهمنامه بر اساس منافع مشترک این کشورها و براى تحکیم همکارى دو طرف به منظور حصول به اهداف مشترک در زمینههاى مرتبط با منافع مورد نظر و امتیازات قانونى مرکز امور مشارکت زنان و شوراى عالى زنان بحرین به امضا رسید.
در این تفاهمنامه بر ضرورت ارتقاى همکارى میان دو طرف از طریق تبادل تحقیقات، مطالعات و اطلاعات مرتبط با پیشرفت وضع زنان در دو کشور و ارتقاى همکارى در زمینههاى اقتصادى، فرهنگى و اجتماعى مرتبط با پیشبرد زنان به نحوى که مشارکت آنان از طریق تبادل هیئتهاى بازدیدکننده زنان و از طریق کسب منافع دوجانبه از تجارب دو طرف بهبود یابد تأکید شده است. گفتنى است تاکنون مسئولان مرکز امور مشارکت زنان با متولیان امور زنان افغانستان، مالزى، یونان، آفریقاى جنوبى و تونس یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکارى امضا کردهاند.دختران در آموزش ابتدایى تحت تبعیض هستند
گزارشهاى سازمان ملل متحد نشان مىدهد دختران در برخى از کشورها هنوز هم در زمینه آموزش ابتدایى مورد تبعیض قرار دارند.
نیاز دختران به کار براى کمک به تأمین مالى خانواده، ازدواج زودهنگام، ویروس «اچآىوى» و بیمارى ایدز و خشونت، از موانع اصلى رفتن دختران به مدرسه است.
بنا بر این گزارش در بسیارى از کشورها دختران نسبت به پسران از آموزش متوسطه بیشترى برخوردار هستند زیرا پسرها عمدتاً زودتر ترک تحصیل مىکنند.
تحصیلات باعث رشد شخصیتى و اجتماعى دختران مىشود و آینده اقتصادى آنها را روشن مىکند. این امر به نوبه خود بر فرزندان دختران نیز تأثیرات مثبت مىگذارد.
در حال حاضر، 35 از مجموع 104 میلیون کودکى که در سطح جهان از آموزش ابتدایى محروم هستند را دختران تشکیل مىدهند. وضعیت کشورهاى چاد و یمن در این زمینه از همه وخیمتر است.دختران دانشجو بیشتر از همه سیگار مىکشند
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اعلام کرد بر اساس مطالعات انجام شده حدود 3 تا 5/3 درصد از زنان بالاى 15 سال در ایران سیگار مىکشند.
دکتر مسجدى اظهار داشت: استعمال دخانیات در میان جوانان ایرانى روند رو به رشد دارد. مطالعات انجامشده بر روى دانشجویان دانشگاههاى تهران نیز مؤید آن است که به ترتیب 5 تا 5/7 درصد دانشجویان سال اول و آخر این دانشگاهها سیگار مىکشند.
وى گفت: این نتایج حاکى از آن است که دختران دانشجو در دانشگاهها بیشتر از سایر افراد جامعه سیگار مصرف مىکنند. روى آوردن نوجوانان و دختران به سیگار، دلایل مختلفى چون لذت بردن، پر کردن خلاء در زندگى آنان و احساس بزرگى کردن دارد.آمار زنان تحصیلکرده بیکار در مالزى افزایش یافت
معاون وزیر منابع انسانى مالزى گفت که درصد زنان تحصیلکرده بیکار این کشور بیش از مردان است.
وى گفت: بررسىها نشان مىدهد که 68 درصد از بیکاران تحصیلکرده مالزى را زنان تشکیل مىدهند. تسلط نداشتن زنان به زبان انگلیسى و همچنین تعداد زیاد زنان تحصیلکرده این کشور از عوامل افزایش میزان بیکارى میان زنانى است که تحصیلات کافى دارند.یک زن رئیس کلیسا شد
براى نخستین بار در تاریخ چهارصد ساله کلیساى اسکاتلند، یک زن 54 ساله به سمت ریاست این کلیسا انتخاب شد.
خانم دکتر «آلیسون الیوت» فارغالتحصیل الهیات در دانشگاه ادینبورگ در مراسم تقدس خود در کلیسا که توسط اسقف اعظم کلیسا انجام شد، گفت که خواهان ورود مدرنیته به کلیسا است و تصمیم دارد که این دو را با هم سازگار کند.انگلیس براى عراق شوراى عالى زنان تشکیل مىدهد
دولت انگلیس در صدد است تا با همکارى برخى کشورها «شوراى عالى زنان» در عراق تشکیل دهد.
اهداف این شورا وارد کردن زنان به اجتماع، افزایش خدمات درمانى و تحصیلاتى آنان و کمک به پیدا کردن شغل مناسب است. این شورا قرار است در حکومت آینده عراق نقش مشاور دولت در امور زنان را بر عهده بگیرد.
وزیر تجارت و بازرگانى انگلیس که خود یک زن است، اعلام کرده که تشکیل این شورا تحمیل فمینیسم غربى به جامعه عراق نیست و قصد آنان فقط ایجاد یک جامعه مدنى در عراق است.
وى افزود: در حال حاضر تنها دو نفر از 25 نفر شوراى حکومتى عراق زن هستند و این شورا قصد دارد زنان را به شرکت در امور سیاسى ترغیب کند.نام یک شهید فلسطینى بر گونه نوزادى نقش بست
یک نوزاد فلسطینى به همراه اسم نوشته شده عمومى شهید خود بر روى گونه راستش به دنیا آمد.
این نوزاد در پدیدهاى عجیب پس از آنکه زمان تولدش یک ماه به تأخیر افتاد و در شب قدر به دنیا آمد، نام «علا»، عموى شهیدش را با خط زیباى عربى و کاملاً واضح بر روى گونهاش داشت.
مادر بزرگ این کودک گفت پیش از تولد نوهاش هرگز حاضر نبوده که اسم پسر شهیدش را روى نوزاد بگذارند ولى پس از تولد نوزاد و دیدن اسم پسرِ خود که با رنگ قهوهاى بر روى گونه او نقش بسته بود، شوکه شده است.
مردم فلسطین از سراسر این کشور براى دیدن این کودک به بیتاللحم مىآیند و برخى از او به نام معجزه الهى یاد مىکنند.مرد آدمخوار محاکمه شد
یک مرد آلمانى متهم است که تلاش کرده با دادن یک آگهى اینترنتى، شخصى را براى خوردن پیدا کند.
این مرد پس از درج آگهىاش، پاسخى دریافت کرده و سپس همراه خود مقتول، قبل از اینکه قتل صورت بگیرد، هر دو تکههایى از گوشت مقتول را خوردهاند.
وکلاى مدافع این متهم مىگویند از آنجا که قربانى، خود براى این کار داوطلب شده بوده، نمىتوان آن را قتل تلقى کرد. اما دادستان این مرد را خطرناک مىداند و براى او تقاضاى حبس ابد کرده است.
این مرد آدمخوار گفت: از قربانى، خاطرات رضایتبخش و عمیقى در ذهن دارم و نمىخواهم کس دیگرى را درون خود داشته باشم. به طور دائم چهره او پیش رویم است و این علامت، نشانه یک رابطه دوستانه است.
مردم آلمان این خبر و محاکمه آدمخوار را از نزدیک دنبال مىکنند چرا که مشکلات قانونى این کار و جرم آدمخوارى در قوانین آلمان پیشبینى نشده است و همه مىخواهند بدانند پایان این ماجراى پیچیده به کجا خواهد انجامید.40 کارتنخواب در سرماى تهران جان سپردند
40 بىخانمان و کارتنخواب که نتوانستند سرماى برخاسته از ریزش برف و باران در تهران را تحمل کنند، در پایتخت جان باختند.
به نوشته روزنامه شرق، بازپرس امور جنایى تهران گفت: این 40 مرد، 13 تا 50 سال داشتند که بر اثر سرما در خیابان جان باختند. نهادهاى حمایتى باید با شروع فصل سرما چارهاى براى قشر آسیبپذیر بیندیشند.
محاکم دادگسترى خبر از آن داد که برخى از این افراد بىپناه براى نجات از سرماى زمستان مرتکب سرقت مىشوند تا بتوانند به زندان بروند و سرپناهى براى خود بیابند.
این در حالى است که قشر آسیبدیده و کمدرآمدى هم هستند که هرگز به سرقت روى نمىآورند و در زمستانهاى سرد، چارهاى جز تحمل ندارند.
برخى از مردم، شهردارى، کمیته امداد و بهزیستى را مسئول رسیدگى به این موضوع مىدانند و معتقدند آنها باید فکرى براى افراد فاقد مسکن و خیابانخواب بکنند.
لازم به یادآورى است مدتى قبل نیز به چهل نفر از شخصیتهاى علمى هنرى به عنوان چهرههاى ماندگار جوایزى از جمله هر کدام یک سوارى سمند تقدیم شد.مجمع اسلامى بانوان ممنوعیت حجاب در فرانسه را محکوم کرد
مجمع اسلامى بانوان، اقدام اخیر دولت فرانسه در سلب حق حجاب زنان مسلمان فرانسوى را محکوم کرد.
مجمع اسلامى بانوان، به عنوان تشکلى که دفاع از حقوق مسلمانان و حفظ کرامت بانوان را وظیفه خود مىداند، با یادآورى اینکه پاىبندى به حجاب اسلامى، اصلى غیر قابل تردید براى زنان مسلمان مىباشد، از دولت فرانسه خواست در تصمیم غیر قابل توجه خود، که بدون هیچ حجت عقلى و حقوقى، تعدادى از ساکنان آن کشور را از انتخاب پوشش بر اساس تعالیم دینى خود محروم مىنماید؛ تجدید نظر کند.
این مجمع ضمن دعوت از تمامى زنان براى دفاع از شخصیت زن مسلمان، اعلام کرد، اتحادیه بانوان نیکاندیش و آزادیخواه اعم از مسلمان، مسیحى و یهودى به دنیا نشان خواهند داد که زنان در پیگیرى حقوق خود به ویژه در مواردى که مرتبط با عقاید آنها باشد، جدى هستند و تفاوتهاى سلیقهاى آنان را در این مسیر از یکدیگر جدا نخواهد کرد.