اخبار
بدحجابى در رأس موارد نهى از منکر نیست
رئیس مرکز امور مشارکت زنان از اینکه غیبت، اتهام، افترا، اختلاف، از بین بردن بیتالمال و آبروى مردم و تضییع حقوق دیگران در بسیارى از موارد از نهى از منکر کنار گذاشته شده است، گفت: سادهانگارى است که تنها بدحجابى در رأس موارد نهى از منکر قرار گیرد.
«زهرا شجاعى» در دیدار با اعضاى کمیته بانوان ستاد «امر به معروف و نهى از منکر» از توجه به مفهوم عالى فریضه امر به معروف و نهى از منکر را براى عاملان آن ضرورى برشمرد و تصریح کرد: این فریضه نباید در حد رنگ لباس و ... پایین آمده و کوچک و نازل جلوه کند.
وى با اشاره به سیاستهاى الزام و اجبار به استفاده از چادر گفت: این قبیل رفتارها منجر به انزجار دختران از چادر و حجاب خواهد شد. سیاستهاى تشویقى ما باید به سمت استفاده از حجاب برتر باشد.
خانم «شجاعى» افزود: از آنجایى که دستگاههاى فرهنگساز جامعه تعریف واحدى از حجاب ارائه نمىدهند و از سویى زمینه براى ابراز وجود دختران فراهم نمىشود، برخى دختران امروزى با بدحجابى خواستار مطرح کردن هویت خود هستند، بنابراین تا نگرش، ریشه و اساس ذهن مسئولان به زن تغییر نکند، مسئله بدحجابى همچنان باقى خواهد ماند.
وى با اشاره به نگاه ابزارى غرب به زن ادامه داد: غرب معتقد است که زن صرفاً براى لذت بردن آفریده شده است، پس همه باید از آن صرفاً بهرهمند شوند. متحجرین ما نیز نگاهى ابزارى به زن دارند، چرا که به اعتقاد آنها، خداوند زن را فقط براى استفاده مرد آفریده است، بنابراین زن باید مستور و محصور بماند.شوراى انقلاب فرهنگى طرحى براى حجاب زنان ارائه داد
دبیر شوراى عالى انقلاب فرهنگى اعلام کرد از یکجانبهنگرى و نگرش یکسویه به مسئله حجاب و عفاف زنان باید پرهیز کرد.
«محمدعلى کىنژاد» گفت: با تصویب طرح راهبردهاى گسترش فرهنگ عفاف در شوراى عالى انقلاب فرهنگى، توسعه مبانى استقلال فرهنگى، زدودن مظاهر منحط غربزدگى، آراستن جامعه به فضایل اخلاقى، تبیین و تعمیق عفاف در خانواده و جامعه، تقویت عزم ملى از طریق نظارت و ارزیابى مستمر از فعالیتهاى فرهنگى کشور امکانپذیر مىشود.
وى افزود: وضعیت عفاف و حجاب از ابتداى انقلاب تا کنون دستخوش تغییرات و فراز و نشیبهایى شده که عوامل مختلفى از جمله سلیقهمدارى، افراط و تفریط در امر حجاب، نبود هماهنگى و وحدت رویه میان دستگاههاى مختلف، نبود برنامههاى درازمدت و اصولى، ارائه الگوهاى متضاد و ضعف معرفت جوانان و خانوادهها از حجاب و فلسفه در آن دخالت داشته است. هویت فرهنگى و اجتماعى هر جامعه بر اساس باورهاى اعتقادى افراد شکل مىگیرد و متضمن حفظ سلامت اخلاقى و ایمانى جامعه است.
آقاى «کىنژاد» با بیان اینکه راهبردهاى گسترش فرهنگ عفاف در 47 بند در طرح مذکور مطرح شده، خاطرنشان کرد: تبیین دایمى جایگاه والا و پراعتبار زن در اسلام، مقایسه آن با سایر مکاتب به منظور احساس برترى شخصیت زن مسلمان نسبت به زنان سایر مکاتب و پرهیز از روى آوردن به جاذبهها و شخصیتهاى کاذب از جمله این راهبردها به شمار مىرود.
وى از دستگاهها و نهادهاى فرهنگساز خواست به مد به عنوان مؤلفه نوین و تأثیرگذار در جهتدهى به نوع پوشش و آراستگى جوانان توجه کرده و به تبلیغ نمادها و الگوهاى لباس ایرانى و بومى مناطق مختلف کشور بپردازند.اعتیاد و بیکارى، علت عمده طلاق است
معاون رئیس کل محاکم عمومى و انقلاب تهران و سرپرست مجتمع قضایى شهید باهنر، اعتیاد به مواد مخدر و بیکارى را علت عمده طلاق اعلام کرد.
«على محدثى» در مصاحبه با واحد مرکزى خبر گفت: بیشترین حجم پروندههاى خانواده در مجتمع قضایى شهید باهنر به ترتیب به طلاق توافقى و ترافعى اختصاص دارد که حدود 33 درصد پروندهها را شامل مىشود.
وى همچنین گفت: مطالبه مهریه، نفقه، تمکین، اعسار، حضانت اطفال، ملاقات طفل و استرداد جهیزیه به ترتیب از دیگر علتهاى مراجعه به 6 شعبه خانواده در مجتمع شهید باهنر است.نخستین کتابخانه تخصصى زنان افتتاح شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان تهران گفت: هفت هزار جلد کتاب در زمینههاى مختلف دینى، تاریخى، هنرى، فرهنگى و سیاسى براى کتابخانه تخصصى زنان در نظر گرفته شده است.
خانم «خواجهنورى»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان تهران در مراسم افتتاحیه این کتابخانه افزود: این کتابخانه اولین مجتمع فرهنگى هنرى آماده بهرهبردارى مختص زنان است. دو کتابخانه تخصصى براى قرآن کریم و بانوان در نظر گرفته شده است تا علاقهمندان و محققان بتوانند در جهت رفع نیازهاى تخصصى و مشکلات زنان از آنها استفاده کنند.دختر نمونه ایرانى معرفى مىشود
رئیس شوراى فرهنگى اجتماعى زنان از تجلیل دختر نمونه ایرانى براى نخستین بار پس از انقلاب خبر داد.
«منیره نوبخت» گفت: طرح انتخاب دختر نمونه به پیشنهاد شبکه 3 سیما و یک برنامه تلویزیونى و همکارى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان مطرح شده است.
وى افزود: زمانى که جامعه انتظاراتى را از زنان و دختران دارد، براى شفاف شدن این رویکرد با معرفى الگوها و موفقیتها، آن را تحقق مىبخشد.
خانم «نوبخت» اظهار کرد: طرح انتخاب دختر نمونه در مقاطع مختلف سنى اجرا مىشود، به این معنى که اگر تحصیل علم و آموزش به عنوان شاخص و نشان موفقیت در جامعه مطرح است، باید نمونهها و موفقها در عرصه تحصیل به جامعه معرفى شوند.انتقاد امام جمعه کاشان از به کارگیرى زنان به عنوان راننده وسایل نقلیه عمومى
امام جمعه کاشان از به کارگیرى زنان به عنوان راننده وسایل نقلیه عمومى انتقاد کرد. آیتاللَّه «سیدمهدى یثربى» در خطبههاى نماز جمعه این شهر ناامنى و تحقیر شخصیت زنان را از جمله پیامدهاى اجراى این طرح ذکر کرد.
وى اظهار داشت مخالفت با اجراى این طرح ناشى از تحجر نیست، بلکه باید نوع اشتغال و حضور زنان در اجتماع بر اساس ویژگىها، ظرفیتها و توانمندىهاى آنان باشد.
وى از گذاشتن مانکنهاى لباس زنانه در پاساژها که سبب تحریک افراد و انجام گناه مىشود نیز انتقاد کرد.زنان مجرد از این پس مىتوانند در آموزشگاههاى علمى آزاد، مدیر شوند
انتصاب زنان مجرد داراى 30 سال سن با رعایت سایر شرایط آئیننامه اصلاحى تأسیس آموزشگاههاى علمى آزاد، به مدیریت آموزشگاههاى علمى آزاد دخترانه بلامانع شد.
بر اساس تصویب اصلاحیه آئیننامه تأسیس آموزشگاههاى علمى آزاد از این پس دارا بودن حداقل مدرک تحصیلى لیسانس یا معادل آن شرط تأسیس بوده و شوراى نظارت مرکزى آموزشگاهها تنها مىتواند بعضى از مؤسسات مناطق محروم را که مؤسس آنها با داشتن مدرک دیپلم یا فوق دیپلم متقاضى تأسیس آموزشگاهها بوده یا در آینده متقاضى تأسیس هستند را از تاریخ تصویب این آئیننامه به مدت 5 سال از این امر مستثنا کند.
علاوه بر این کلیه مؤسساتى که تا قبل از تصویب این آئیننامه اجازه تأسیس اخذ و شروع به فعالیت کردهاند نیز از مفاد این بند مستثنا خواهند بود. همچنین چنانچه امکان تأمین معلم زن براى تدریس در کلاسهاى پیشدانشگاهى و آمادگى کنکور دختران وجود نداشته باشد، به تشخیص شوراى نظارت منطقه و استان مىتوان از وجود مردان متأهل با حداقل 35 سال سن رعایت سایر مقررات در کلاسهاى دختران استفاده کرد.سنندج با 140 مسجد در دنیا اول است
شهر سنندج با داشتن 140 مسجد رتبه اول جهان را در تعداد مساجد به خود اختصاص داده است.
«کامل گلباغى» مسئول دبیرخانه هماهنگى کانونهاى فرهنگى هنرى مساجد کردستان با اعلام این خبر گفت: در کل کشور 78 هزار و 908 مکان مذهبى شناسایى شده که از این تعداد 57 هزار و 635 باب مسجد است. یک هزار و 852 مسجد در کردستان و 140 مسجد از کل مساجد شناسایى شده در سنندج وجود دارد.
به گفته «گلباغى» در 59 باب از این مساجد، کتابخانه و کانون تحت نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامى کردستان راهاندازى شده است.خط تلفن کودکآزارى فقط در پنج استان کشور راهاندازى مىشود
مدیرکل دفتر آسیبدیدگان اجتماعى بهزیستى گفت: به دلیل محدودیت اعتبار، خط تلفن 123 کودک تا پایان سال تنها در پنج استان کشور راهاندازى مىشود.
«سیدهادى معتمدى» افزود: اعتبارى که براى راهاندازى خط تلفن 123 کودک در سال جارى اختصاص، یافته 200 میلیون تومان است که با اعتبارات محدود نمىتوان تمام استانهاى کشور را تحت پوشش قرار داد.
وى خاطرنشان کرد تا کنون خط تلفن کودک تنها در استان تهران راهاندازى شده بود و به تازگى در مشهد نیز آغاز به کار کرده است. این خط تنها مختص به کودکآزارى نمىشود بلکه شهروندان مىتوانند در صورت مشاهده زنآزارى، سالمندآزارى و ... با خط تلفن 123 تماس گرفته و کارشناسان سریع به محل حادثه اعزام خواهند شد.
وى در خصوص جمعآورى دختران فرارى از سطح شهر، تأکید کرد: جمعآورى این دختران باید از سوى نیروى انتظامى صورت گیرد و تنها وظیفه نگهدارى دختران فرارى بر عهده بهزیستى است و براى این امر در حال حاضر مشکلى وجود ندارد.شرایط صدور گذرنامه براى زنان مطلقه اعلام شد
مدیرکل گذرنامه نیروى انتظامى گفت: تمامى خانمها براى داشتن گذرنامه مستقل باید از همسران خود رضایتنامه اخذ نمایند.
سرهنگ «محسن صیادیان» در خصوص زنان مطلقه و خودسرپرست، گفت: زنان مطلقه با ارائه مدارک مستند و قانونى، مىتوانند گذرنامه مستقل دریافت کنند. وى این وضعیت را شامل زنانى که همسرشان نیز فوت کرده است، دانست و تصریح کرد: بانوانى که همسرشان فوت کرده با ارائه گواهى فوت همسر، مىتوانند بدون هیچ مشکلى گذرنامه مستقل تهیه کنند.
به گفته مدیرکل گذرنامه ناجا، گذرنامههاى قدیمى مشروط بر معتبر بودن آنها اعتبارشان همچنان به قوت خود باقى است و امکان جعل گذرنامههاى جدید نیز با توجه به استفاده از سیستمهاى پیشرفته مکانیزه و تدابیر شاخص امنیتى وجود ندارد.طرح مطالعاتى آثار شهید مطهرى در اینترنت افتتاح شد
براى نخستین بار طرح مطالعه آثار شهید مطهرى از طریق اینترنت با عنوان «نسیم مطهر» در پایگاه اطلاعرسانى جامعة الزهرا(س) حوزه علمیه خواهران، آغاز به کار کرد.
کلیه علاقهمندان مىتوانند بدون ثبتنام در پایگاه، کتب شهید مطهرى را از طریق نشانى: WWW.j-alzahra.org/motaharمطالعه و متن کامل آنها را دریافت کنند.
از آنجایى که جملات کلیدى و مهم شهید مطهرى و خلاصه سخنرانىهاى وى بسیار مورد توجه اقشار مختلف فرهنگى است، اعضاى سایت مىتوانند علاوه بر استفاده از مطالب درج شده، خلاصههاى خود را نیز وارد کنند تا پس از تأیید، به نام آنها در سایت «نسیم مطهر» درج شود.فقط یک مدرسه دینى مخصوص دختران در تاشکند وجود دارد
تعداد دختران مشتاق به تحصیل در مدارس مذهبى خارج از کشور هر روز بیشتر مىشود اما فقط یک مدرسه مذهبى به نام «خدیجه کبرا» در تاشکند براى تحصیل علوم دینى دختران وجود دارد.
در ازبکستان و آسیاى میانه مدارس دینى در انحصار مردان قرار دارد و در این منطقه هیچ مدرسه و حوزه علمیه دیگرى به جز مدرسه «خدیجه کبرا» براى تحصیل علوم دینى براى دختران وجود ندارد. براى پذیرش دختران در این مدرسه آزمون برگزار مىشود و فقط بیست درصد داوطلبان براى تحصیل پذیرفته مىشوند. در این مدرسه دختران طلبه افزون بر فرا گرفتن قرآن، زبان عربى و انگلیسى، استفاده از رایانه را نیز فرا مىگیرند. در آسیاى میانه زنان نقش مهمى در تداوم و حفظ شعائر و اصول مذهبى ایفا مىکنند و مراسم مذهبى و نماز جماعات زنان به طور جداگانه برگزار مىشود.
خانم «مطلوبه نسیماف» از قاریان قرآن کریم در ازبکستان گفت: اسلام براى زنان ارزش و احترام به ارمغان آورده است و آنچه باعث بدرفتارى با زنان مىشود، هیچ ارتباطى به دین اسلام ندارد بلکه از ناآگاهى، فقر و دشوارىهاى زندگى سرچشمه مىگیرد.زنان در چین امام جماعت مىشوند
زنان طلبه چینى در منطقه مسلماننشین این کشور 3/1 میلیارد نفرى، مساجد بزرگى دارند که در آن به فعالیت گسترده فرهنگى و مذهبى مىپردازند.
این زنان علاوه بر اینکه امامت جماعت مساجد ویژه زنان را بر عهده دارند، به زنان و دختران جوان، قرآن و احکام دینى را آموزش مىدهند.
در قرن دهم با رفتن طلاب و دیپلماتهاى ایرانى و عرب به چین و ازدواج آنها با زنان چینى، اسلام در چین بیشتر شناخته شد تا اینکه فرزندان آنان هماکنون به عنوان مسلمانان فرقه «هویى» و نوعى دیگر از جمعیت سنىها نسبت به دیگر موارد موجود در جهان اسلام و خاورمیانه، استثنایى عمل مىکنند. آنان مساجدى به نام «نوسى» بنا کردهاند که امامان جماعت آن مساجد زن هستند.
تا زمان انقلاب کمونیستى چین 32 نوسى در سراسر چین بود و هماکنون تعداد آنها به 29 مسجد رسیده است.
زنان در محیطى دوستانه در این مساجد زندگى مىکنند و جز در مواقع نمازهاى پنجگانه، مردان براى ورود به مسجد آزاد هستند.
خانم «لو» امام جماعت هشتاد سالهاى است که روسرى مشکى بزرگى تا شانههاى او را مىپوشاند. وى از کودکى وقت خود را صرف آموزش قرآن کرده و والدینش هیچ مخالفتى براى امام جماعت شدن وى در آینده نکرده بودند.
وى که در زمان یورش سپاهیان سرخ از مساجد محافظت مىکرده، ضرورت وجود مدرسان زن براى آموزش قرآن به زنان جوان را درک کرده و همین امر موجب پایهگذارى مدارس ویژه زنان مسلمان در چین شده است.
«مریم دانپنگ» امام جماعت 38 ساله دیگرى است که با ژاکت و شلوار سبزرنگ و حجابى که دور صورتش را گرفته است در مسجد مشترک مسلمانان زن و مرد قرآن را به عربى و فارسى تدریس مىکند.
وى گفت: از برابرى حقوق زن و مرد مسلمان در چین، حمایت مىشود و تبعیضى بین زنان و مردان مسلمان چین نیست. جمهورى خلق چین را وادار به کمونیست بودن نمىکند و ما براى ایمان داشتن به خدا آزاد هستیم هر چند جوانان حضور کمترى در مسجد دارند و اغلب سنین چهل سال به بالا حضور بیشترى دارند اما جوانان اسلام را بهتر درک مىکنند.زنان استرالیا مىتوانند در خط مقدم جبهه خدمت کنند
طبق قوانین جدیدى که در استرالیا اعلام شد، نظامیان زن ارتش استرالیا مىتوانند در خط مقدم جبهه خدمت کنند.
وزیر امور سربازان کهنهکار، گفت: زنان واجد شرایط مىتوانند خواستار خدمت در یگانهاى زرهى و توپخانه و نیز گردانهاى پیادهنظام در زمینه امور پشتیبانى در ستادهاى فرماندهى و اجرایى شوند، اما از نبرد مستقیم منع خواهند شد.
وى با ابراز این مطلب که پیشتر فقط مردها مىتوانستند در این گونه کارهاى پشتیبانى در یگانهاى جنگى شرکت کنند، افزود: ولى سیاست دفاعى در زمینه به کارگیرى زنان در وظایف جنگى مستقیم تغییرى نخواهد کرد.
گفتنى است زنان استرالیا حدود 13 درصد از 52 هزار پرسنل ارتش این کشور را تشکیل مىدهند که به عنوان خلبان و افسر نیروى دریایى در حال انجام وظیفه هستند.در بازار جهانى سالانه 2 میلیون دختر 5 تا 15 سال معامله مىشوند
سالانه به طور معمول حدود 2 میلیون دختر 5 تا 15 سال در بازارهاى جهانى قاچاق انسان، معامله و مجبور به تن دادن به فحشا مىشوند.
طى سالهاى 1990 تا 1997 بیش از 200 هزار زن بنگلادشى مورد داد و ستد قرار گرفته و بین 5 تا 7 هزار زن و دختر نپالى به صورت غیر قانونى به هند قاچاق شدهاند.
دختران قاچاق شده توسط قاچاقچیان انسان مجبور به فساد و فحشا، کارگرى در اماکن نامناسب همراه با رفتارهاى وحشیانه و بهرهبردارىهاى کارگرى در منازل مىشوند.لباس محلى زنان گیلان، منتخب المپیک جهان شد
لباس محلى گیلان که قدمتى بیش از چهار هزار سال دارد جزء چهار لباس منتخب دنیا در المپیک جهانى شناخته شد.
زنان گیلان سالهاست که با عشقى به پهناى طبیعت زیباى گیلان پوششى رنگین و پرنشانه تهیه کرده و نسل به نسل به یکدیگر «رنگ» هدیه کردهاند. روسرى و سربند (لچک)، پیراهن یا جمه، جلیقه کت، دامن، شلیته، شلوار و چادر کمر از بخشهاى اصلى لباس محلى زنان گیلان است.
«الجاقبا» پوشش دوخته شدهاى از مخمل یا پارچه چادرشب است که پوشش زنان در کوهستانهاى شرقى و قاسمآباد است. «شلیته» یا کوتاهتومان (تنبان) دامنى کوتاه و پرچین است که به آن «گردتومان» نیز مىگویند. دامن یا درازتومان، واژهاى است براى دامن بلند چیندار که تالشىها به آن «شلار» مىگویند.
چادر کمر، پوششى است که زنان گیلان به کمر مىبندند. زنان هنگام چیدن برگ چاى، نشاء برنج، وجین و چیدن مرکبات در هواى سرد که مجبورند ساعتها به شکل خمیده کار کنند از این چادر استفاده مىکنند تا هم از کمردرد جلوگیرى شود و هم کمرشان گرم بماند. همچنین کودکان خود را هنگام کار به همین چادرشب یا چارشو به کمر مىبندند.