تازههاى پژوهش
بوى ریحان براى پیشگیرى از سردرد و اضطراب مفید است
متخصصان تغذیه مىگویند سبزى ریحان از مسمومیتهاى غذایى پیشگیرى مىکند. ریحان گیاهى از خانواده «لابیات» است که با نعناع و پونه خویشاوندى دارد. اسانس موجود در ریحان ناشى از وجود مادهاى به نام «لینالول» و چند ماده دیگر است.
مرکز بهداشت استان مرکزى اعلام کرد لعاب بذر ریحان براى بیمارىهاى سوزاک و اسهال خونى مفید است و از بذر ریحان مىتوان به عنوان ملیّن براى رفع یبوست استفاده کرد.
همچنین این گیاه معده را تقویت کرده و دستگاه گوارش را ضدعفونى و تمیز مىکند.
ریحان آرامبخش بوده و خوردن آن سرفه را تسکین داده و سردرد را برطرف مىکند. در مسافرتهاى طولانى اگر به حرکت تند اتومبیل حساسیت دارید خوب است چند شاخه ریحان با خود بردارید و آن را بو کنید تا دچار سردرد و اضطراب نشوید.دخانیات موجب سرطان دهان مىشود
بیش از 90 درصد مبتلایان به سرطان دهان، سابقه مصرف دخانیات داشته و خطر ایجاد سرطان در این افراد چهار تا شش برابر سایرین است. «دکتر احمدرضا طلایىپور» مدیر گروه رادیولوژى دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکى تهران با اعلام این مطلب گفت: سرطانهاى دهان یکى از شایعترین سرطانهاى بدخیم در سراسر جهان و یکى از ده عامل مرگ و میر به شمار مىآید.
وى با اشاره به اینکه سرطان دهان حدود 3 درصد کل سرطانها را تشکیل مىدهد، اظهار داشت: شایعترین سرطان در مخاط دهان «کارسینوم» سلول سنگفرشى «اسکواماس سل کارسینوما» و یا در اصطلاح «SCC» است که تقریباً 97 درصد بدخیمى دهان را تشکیل مىدهد.هشت تهدید جدى سلامت زنان شناسایى شد
انجمن سلامت آمریکا طى گزارشى هشت عامل خطرساز براى سلامت زنان، در سنین بعد از یائسگى را معرفى کرد.
این هشت عامل به ترتیب خطرساز بودن عبارتند از: دیابت، چاقى، پرفشارى خون، سیگار، اختلال ریتم بیوالکتریک قلب، تغییر ضربان قلب و تپش قلب، حمله قلبى و نارسایى کلیه.
یافتهها نشان مىدهد دیابت و چاقى دو عامل مؤثر در بروز انواع بیمارىها به ویژه نارسایى کلیه و نارسایى قلبى هستند. طبق آمار، چاقى 8 درصد و دیابت 13 درصد احتمال بروز نارسایى کلیه را افزایش مىدهد. نارسایى قلبى نیز یکى از عوارض چاقى شدید و از جمله علل اصلى مرگ و میر در زنان است.ورزش براى زنان شیرده منعى ندارد
اسید چرب غیر اشباع، از اسیدهاى چربى است که براى رشد و نمو نوزاد ضرورى است. ورزش متوسط در زنان شیرده تأثیرى روى میزان این اسیدهاى چرب موجود در شیر ندارد.
دانشمندان دانشگاه «کارولیناى» شمالى آمریکا بر این باورند که ورزش نه تنها تأثیر منفى بر اسیدهاى چرب ضرورى شیر مادر ندارد، بلکه میزان دسترسى بدن به این اسیدهاى چرب را افزایش مىدهد و منافع بسیارى براى مادر و کودک دارد.
30 دقیقه ورزش روزانه در سه روز هفته براى زنان شیرده مناسب است و هیچ تأثیر بدى بر اسیدهاى چرب موجود در خون مادر ندارد.کشفى مهم در باره سیستم ایمنى مادران باردار
براى آنکه یک جنین در رحم مادر زنده بماند، سیستم ایمنى بدن مادر باید به نحو مناسبى سرکوب شود، در غیر این صورت سیستم ایمنى مادر با واکنش نشان دادن در برابر ژنهاى بیگانه که از بدن پدر در تخمک جا داده شده، جنین را از بین مىبرد.
دانشمندان انگلیسى اعلام کردهاند مولکولى موسوم به «لیگاندا» نقش مهمى در فعالیت سیستم ایمنى بدن در هنگام باردارى بازى مىکند. کاهش تراز این مولکول موجب مىشود بر شمار سلولهاى سیستم ایمنى که وظیفه حمله به عناصر خارجى در بدن را دارند افزوده شود و این امر خطر از بین رفتن جنین را افزایش مىدهد. در عوض ازدیاد تراز این مولکول مانع از عمل سیستم ایمنى بدن مادر علیه اطلاعات اضافى درون بدن جنین مىشود.ماموگرافى بهترین روش براى غربالگرى سرطان سینه است
محققان دریافتند که زنان بیشترین بخش دانش خود را در زمینه نوع و سن شروع غربالگرى سرطان سینه از سیستمهاى بهداشتى اولیه دریافت مىکنند. بسیارى از زنان با نگرانى و دلهره از نتایج غیر طبیعى احتمالى ماموگرافى، از شرکت در برنامههاى اولیه غربالگرى سرطان پستان اجتناب مىکنند. با وجود این به تمامى زنان بالاى 40 سال توصیه مىشود هر یک یا دو سال یک بار ماموگرافى انجام دهند. در زنانى که به دلیل داشتن عوامل خطرزاى متعدد بیشتر در معرض سرطان سینه هستند توصیه مىشود ماموگرافى را در سنین پیش از 40 سالگى شروع کنند.
ماموگرافى یکى از بهترین روشها براى تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه محسوب مىشود.ازدواج موجب بهبود وضع فشار خون و افزایش طول عمر مىشود
ازدواج موجب بهبود وضع فشار خون، کاهش احتمال ابتلا به افسردگى و طول عمر مىشود.
بر اساس جدیدترین تحقیقات میزان مرگ و میر در میان زنان مجرد 50 درصد بیشتر از زنان متأهل و مرگ و میر مردان مجرد دو برابر و نیم بیشتر از مردان متأهل است.
به گفته این محققان، تجرد موجب افزایش اضطراب و ازدیاد خطر ابتلا به بیمارىهاى مزمن از قبیل ورم معده و زخم معده مىشود.تأثیر بیشتر مادران در ادامه تحصیل فرزندان
بر اساس نتایج یک تحقیق دانشگاهى در کشور، مادران بیش از پدران در ادامه تحصیل فرزندان مؤثرند.
بر اساس این تحقیق بیش از 70 درصد از پاسخدهندگان در جواب به این سؤال که تا چه اندازه مادر شما در ادامه تحصیلتان مؤثر بوده است پاسخ زیاد و خیلى زیاد دادهاند.
همچنین بر اساس همین تحقیق دانشگاهى که در قالب پایاننامه دکترا و از طریق توزیع پرسشنامه در بین دانشجویان کشور صورت گرفته بیش از 80 درصد از پرسششوندگان فکر مىکنند که با ورود به دانشگاه موفقیت تحصیلى فرزندانشان در آینده تضمین خواهد شد. همچنین 78 درصد از پرسششوندگان بر این باورند که ورود به دانشگاه در کسب زندگى ایدهآلشان مؤثر است.
طبق این تحقیق نزدیک به 60 درصد از پاسخدهندگان معتقدند که بدون ادامه تحصیل نمىتوانند شغل مورد نظر خود را به دست آورند. حدود 70 درصد نیز تحصیلات بالاتر را نوعى سرمایهگذارى مىدانند که منافع آن در آینده نصیبشان خواهد شد.عامل طول عمر پیرزنان مشخص شد
مطالعات محققان آمریکا نشان مىدهد پیرزنانى که فعالیت بیشترى دارند بهتر با زندگى مستقل سازگارى پیدا مىکنند و طول عمر بیشترى نیز دارند.
پیرزنانى که به طور مرتب پیادهروى مىکنند و فعالیت مداوم دارند، عمر بیشترى خواهند کرد.
این مطالعه در طول 14 سال و بر روى چندین پیرزن که میانگین سنى آنها در ابتداى تحقیق 74 سال بوده است، انجام شده است.مردان نسبت به زنان راحتتر درد را تحمل مىکنند
بر اساس تحقیقات دانشمندان انگلستان، مردان نسبت به زنان، بهتر با درد و بیمارى سازگارى پیدا مىکنند.
نتایج این تحقیقات، این دیدگاه فراگیر را که مردان نسبت به زنان در تحمل درد ضعیفتر هستند، رد مىکند.
بر اساس این گزارش، هر چند که زنان نسبت به مردان، اغلب اوقات با درد و بیمارىهاى بیشترى روبهرو هستند اما آنها نگرانى و اضطراب بیشترى نیز نسبت به بیمارى خود دارند.
در مقابل، مردان همواره در جستجوى راههایى براى سازگارى یافتن با دردهاى مزمن خود هستند تا به آن عادت کنند و رنج کمترى بکشند.
این گزارش مىافزاید، مردان همواره یک رویه حل مسئله در برابر بیمارى خود پیش مىگیرند، در حالى که زنان بر روى درد و رنجى که از بیمارى خود مىکشند، تمرکز مىکنند.پدرانى که سیگار مىکشند کمتر پسردار مىشوند
بر اساس یافتههاى یک تحقیق علمى، پدرانى که سیگار مصرف مىکنند شانس کمترى در پسردار شدن دارند.
این تحقیق بر روى 710 نمونه تولد زنده در بیمارستانهاى اراک انجام شده و در آن نتیجه غیر سیگارى بودن پدر و مصرف زیر و بالاى بیست نخ سیگار در ماههاى قبل از لقاح بررسى شده است.
نتایج این تحقیق بیانگر آن است که سموم موجود در سیگار به ویژه «دىاکسین» تأثیر منفى روى کروموزوم جنسى که عامل پسر شدن جنسیت نوزاد است. داشته و هر چه مصرف سیگار پدر بیشتر باشد احتمال جنسیت دختر افزایش مىیابد.کودکان اهل مطالعه در آینده موفقتر هستند
بررسىهاى دانشمندان حاکى از آن است که کودکانى که اهل مطالعه هستند در آینده در دانشگاه، کار و اجتماع موفقتر هستند.
مطالعات صورت گرفته از سوى محققان حاکى از آن است، کسانى که در دوران کودکى بیشتر مطالعه مىکنند در زندگى آینده خود بسیار موفقتر هستند. محققان مىگویند مشکل اینجاست که کودکان را نمىتوان به مطالعه کردن وا داشت و تا خود آنها به این کار علاقه پیدا نکنند هیچ اجبارى در این زمینه موفقیتآمیز نیست.
محققان مىگویند والدین باید سعى کنند که مطالعه به امرى جالب توجه و تفریحى براى کودکان تبدیل شود در این صورت کودکان خود به خود به آن مبادرت مىکنند و آینده خویش را تضمین مىکنند.در آینده تقویت هوش با داروهاى نیروزا امرى عادى خواهد شد
دانشمندان پیشبینى مىکنند روزى فرا خواهد رسید که حتى افراد سالم، از جمله کودکان، براى تقویت هوش و آمادگى مغزى به مصرف دارو روى آورند.
آنها همچنین پیشبینى کردهاند که در آینده کودکانى که مىخواهند امتحانات تحصیلى خود را بدهند با تست «دوپینگ» که ورزشکاران با آن روبهرو هستند، مواجه مىشوند تا معلوم شود که آیا مواد نیروزاى مغزى استفاده کردهاند یا نه.
به نظر محققان در جهانى که روز به روز بر سرعت و رقابت در آن افزوده مىشود، استفاده شخصى از این گونه مواد نیروزا مىتواند از امرى نادر به امرى متعارف بدل شود و زمانى فرا برسد که تقویتکنندههاى قواى مغزى همچون نوشیدن چاى و قهوه رواج پیدا کند.
برخى از این داروها به افراد کمک مىکند تا اعداد را بهتر به یاد بیاورند و یا اینکه به آنها قدرت تصمیمگیرى درست و فکر کردن دقیق را مىدهد.رابطه جراحىهاى زیبایى و اختلالات روانى
محققان مىگویند گرایش افراد و به ویژه زنان به جراحىهاى زیبایى ممکن است ناشى از اختلالات روحى آنان باشد.
عدم رضایت از ظاهر و معمولاً با اعتماد به نفس پایین و عدم سلامت روان همراه است و در بعضى از زنان این اختلالات عامل روى آوردن به جراحىهاى زیبایى است.
به عقیده محققان در این گروه از زنان یک مورد عمل جراحى زیبایى ارضاکننده نیست و معمولاً اعمال جراحى متعددى انجام مىدهند. گاهى اوقات نیز اعمال جراحى متعدد بیمارى روحى فرد را تشدید مىکند.200 نوع سرطان در بدن انسان شناخته شده است
سرطان نوعى بیمارى است که در آن سلولها توانایى تقسیم و رشد عادى خود را از دست مىدهند و همین امر موجب تخریب و فاسد شدن بافتهاى سالم مىشود. از اجتماع این سلولهاى سرطانى و تخریب شده، تودهاى به نام تومور ایجاد مىشود و اگر این تومور گسترش یابد و در سایر بافتها تقسیم شود، سرطانى مىشود.
رشد سرطانى زمانى اتفاق مىافتد که برخى از سلولها به طور غیر قابل کنترل شروع به تکثیر کنند؛ بخشهایى که به طور طبیعى عهدهدار دفاع از بدن هستند مانند سیستم ایمنى بدن، قادر به پیشگیرى از تقسیم بىرویه نباشند؛ و تعدادى از سلولهاى غیر طبیعى از نظر اندازه، بزرگ و بزرگتر شوند.
اولین تغییر سلولى آشکار در پیدایش سرطان، تغییر شکل سلولى است. عواملى که به ایجاد سلولهاى سرطانى کمک مىکنند عبارتند از:
استعداد میزبان: عوامل ژنتیکى از جمله نقایصى در کروموزومها و یا انتقال ژن معیوب به جنین.
عوامل ایمنولوژیک یا ایمنى: مانند نارسایى مکانیسم ایمنى طبیعى بدن.
داروهاى سرکوبگر ایمنى: موجب سرکوب مکانیسم ایمنى طبیعى شده و زمینه ابتلا به سرطان را فراهم مىکنند.
عوامل محیطى: تماس با مواد سرطانزا مانند آزبست، پرتونگارها و رادیوم و پرتوهاى یونیزه شامل امواج الکترومغناطیسى.
ویروسهاى القاکننده سرطان: ویروسهایى هستند که قابلیت تغییر دادن شکل سلولى را که آلوده مىکنند، دارند و در نتیجه منجر به تکثیر خارج از کنترل سلولهاى مورد نظر مىشوند. این تکثیر فزاینده موجب تومور یا سرطان مىشود.
عوامل ترشح هورمونى: عوامل ترشح هورمونى اغلب موجب تسریع روند بدخیمى بیمارى مىشود.
تا کنون 200 نوع سرطان شناخته شده است. هر سرطان مشخصات و درمان خاص خود را دارد، اما روشهاى اصلى درمان سرطان عبارتند از: جراحى، رادیوتراپى، شیمىدرمانى، هورموندرمانى و ژندرمانى.قرصهاى دوربیندار ساخته شد
دانشمندان اخیراً دوربینهاى کوچکى را به شکل قرص ساختهاند که نقش بسزایى را در تشخیص دقیق بیمارى و وضعیت داخلى بدن بیماران ایفا مىکند.
این دوربینها پس از وارد شدن در بدن بیمار از خود تولید نور مىکنند و مىتوانند از داخل بدن تصاویرى را تهیه کنند به طورى که در هر ثانیه قادر به گرفتن 14 تصویر هستند.
این دوربینها به مدت 15 تا 20 دقیقه به فعالیت خود ادامه مىدهند. در این صورت مىتوان گفت در مجموع هزارها عکس از بدن بیمار تهیه مىکنند همچنین توصیه مىشود بیماران این قرصهاى دوربیندار را با آب فراوان مصرف کنند. این قرص بعد از 48 تا 72 ساعت، با عمل گوارش دفع مىشود و هیچ عوارضى را نیز به همراه نخواهد داشت.دهمین سیاره منظومه شمسى کشف شد
انجمن بینالمللى اخترشناسى اکتشاف دهمین سیاره گردنده به دور خورشید را که ابتدا در سال 2003 کشف شده بود، تأیید کرد.
فاصله این شىء از خورشید بیش از دو برابر فاصله «پلوتون» از «خورشید» است. تا کنون تصور مىشد پلوتون دورافتادهترین سیاره منظومه شمسى است.
این سیاره جدید که نام علمى آن «2003 یوبى 313» و قطر آن تقریباً سه هزار کیلومتر است، توسط ستارهشناسان در هاوایى و کالیفرنیا کشف شده است. این جرم آسمانى در مدارى نامتعارف گردش مىکند و فاصله آن با خورشید هرگز کمتر از فاصله «نپتون» با مرکز «منظومه شمسى» نیست و بخش اعظم مدار آن در فاصلهاى دورتر از سیاره «پلوتون» قرار دارد.
فاصله متوسط نپتون و پلوتون از خورشید به ترتیب 1/30 و 5/39 برابر فاصله متوسط زمین از خورشید است که خود به بیش از 150 میلیون کیلومتر مىرسد.پرخاشگرى، عمر را کوتاه مىکند
محققان علوم پزشکى اعلام کردند رفتار خصومتآمیز و خشمگین بودن احتمال کوتاه شدن عمر را زیاد مىکند. این اتفاق بخصوص در افراد میانسالى روى مىدهد که دچار بیمارىهاى قلبى - عروقى هستند.
مطالعه محققان بر روى بیش از هزار و سیصد مرد و زن که به بیمارىهاى قلبى - عروقى مبتلا بودند نشان مىدهد آنانى که رفتار خشمگینانهتر و خصلتهاى خصومتآمیزترى دارند، عمر کوتاهترى خواهند داشت. این رفتار خصومتآمیز سبب مىشود احتمال مرگ و میر افراد میانسال در 14 سال بعدى عمرشان افزایش یابد.یونجه و خواص دارویى و غذایى بالاى آن
پژوهشگران آمریکایى مىگویند یونجه سرشار از ویتامین، مواد معدنى، پروتئین و آنزیم است.
این پژوهشگران معتقدند مصرف روزانه 500 تا 1000 میلىگرم برگ خشک شده یونجه یا مصرف جوانه و دانه آن مىتواند از کلسترول بالا، فشار خون، سوء هاضمه، بىاشتهایى و بیمارىهاى گوارشى دیگر جلوگیرى کند.
این گیاه براى شیردهى مادران و نیز درمان اثر نیش حشرات مفید است.روغن ماهى روند کاهش بینایى را کُند مىکند
پژوهشگران آمریکایى دریافتهاند که اسید چرب موجود در روغن ماهى روند پیشرفت بیمارى و از دست دادن بینایى را در بیماران مبتلا به التهاب شبکیه کند مىکند.
دانشمندان مىگویند که اسید «OHF» براى تقویت خوب دیدن لازم است و این اسید به وفور در روغن ماهى یافت مىشود.فواید دانه انگور براى پوست و مو
دانه انگور براى پوست، مو، ناخن و دندانها مفید است.
پژوهشگران آمریکایى دریافتهاند که انگور حاوى مقادیر بسیار زیادى «فلاووئویدزیستى» است که سلامت سلولها را افزایش مىدهد.
پژوهشگران مىگویند این ماده همچنین باعث حفاظت از ساختارهاى کولاژنى بدن مىشوند که این ساختارها لطافت و انعطافپذیرى پوست را افزایش مىدهد.
«سیکیلون» موجود در انگور نیز ماده معدنى براى ناخنها، پوست و مو به شمار مىرود. خاصیت آنتىاکسیدانى انگور نیز سلامت رگ هاى خونى را با تقویت لثهها و دندانها تضمین مىکند.