اخبار
زنان با 25 سال سابقه کار بازنشسته مىشوند
عضو کمیسیون فرهنگى مجلس از ارائه طرحى در آینده نزدیک خبر داد و گفت: زنان شاغل مىتوانند براى بیمارى همسر یا فرزندان از مرخصى استعلاجى استفاده کنند.
«فاطمه آلیا» افزود: زنان متأهل در صورت بیمارى همسر یا فرزندان مجبورند از مرخصىهاى استحقاقى خود استفاده کنند، در صورتى که این موضوع باید در دولت رسیدگى شود و پس از اثبات بیمارى همسر و فرزند، زنان از مرخصى استعلاجى استفاده کنند.
وى همچنین در مورد کاهش سن بازنشستگى زنان گفت: با توجه به نقشهاى مادرى، همسرى، فردى، اجتماعى و خانوادگى زنان، بنا داریم زنان داوطلبى که تمایل به ادامه کار در هیچ شغلى ندارند، بتوانند با 25 سال کار و دریافت کامل حقوق بازنشسته شوند.چگونگى تعیین نفقه زنان اعلام شد
معاون رئیس کل دادگسترى استان تهران گفت نفقه یکى از حقوق زن بر مرد است که بعد از نکاح، مرد با توجه به شأن زن و توانایى مالى خود ملزم به پرداخت آن مىشود.
نفقه شامل مسکن، غذا، لباس، اثاث منزل، بهداشت و درمان و خادم در صورت عادت داشتن زن به خادم است و تا زمانى که زن از شوهرش تمکین کند، مرد موظف به دادن نفقه به زن است مگر اینکه زنى ناشزه باشد و از تمکین همسر سر باز زند.
وى افزود: طبق قانون، دوشیزهاى که عقد نکاح بسته و مهریه خود را تحویل نگرفته است تا زمانى که نیمى از مهریه خود را بگیرد مىتواند از ایفاى وظیفه در مقابل همسرش خوددارى کند و این مسئله حق نفقه او را ساقط نمىکند و دلیل ناشزگى زن نیست.
سطح نفقه زن با توجه به نظر کارشناسان مربوطه در دادگاه خانواده، بر اساس قانون و با توجه به درآمد مرد و شئون زن تعیین مىشود.خوشبختترین زوجهاى ایرانى معرفى مىشوند
به منظور تشویق جوانان به ازدواج، اولین جشنواره انتخاب خوشبختترین زوج ایرانى دى ماه برگزار مىشود.
دبیر این جشنواره با پیشبینى حضور صد هزار زوج در این جشنواره گفت: جشنواره به منظور توجه و ارج نهادن به نهاد خانواده به عنوان کانون اصلى جامعه، تشویق جوانان به امر ازدواج و تسهیل آن و ایجاد روحیه امید، نشاط، بازخوانى و بازسازى سنت و فرهنگ ایرانى اسلامى و مبارزه با تهاجم فرهنگى غرب در سطح ملى برگزار مىشود.
«محمدرضا تقوایى» افزود: حضور زوجهایى با مراتب سنّى مختلف از نقاط مختلف کشور در این جشنواره علاوه بر ایجاد فضاى پرنشاط، زمینه تبادل سنت و فرهنگهاى مختلف را فراهم مىآورد.
وى با اعلام برگزارى همایش ازدواج و چالشهاى پیش رو در این جشنواره 18 روزه، گفت: با توجه به آنکه در بسیارى از کشورهاى جهان کانون خانواده در معرض تهدید و فروپاشى قرار گرفته است، این جشنواره به منظور ارتقاى فرهنگ غنى ایرانى در امر ازدواج علاوه بر توزیع بروشور از نحوه آداب و رسوم ازدواج از شهرهاى مختلف، از گروههایى نیز به نمایندگى از هر استان دعوت به عمل آمده که به صورت زنده آداب و رسوم ازدواج شهرهاى خود را در محل جشنواره در شهر چابهار معرفى کنند.سلامتى و سواد زنان ایران ارتقا یافته است
طبق گزارش توسعه انسانى 2005 سازمان ملل، شاخص توسعه جنسیتى در ایران ارتقا یافته است. این شاخص نمایانگر وضعیت سلامتى و طول عمر، سواد و همچنین همسانى دستمزد میان مردان و زنان است.
کشورهاى نروژ، استرالیا و ایسلند مقامهاى اول تا سوم توسعه جنسیتى را دارا هستند و کشورهاى بورکینافاسو، سیرالئون و نیجر در پایینترین ردهها مىباشند. ایران در مرتبه 78 بین 140 کشور جهان قرار دارد.
میزان بارورى در ایران در 35 سال گذشته از 4/6 فرزند به 1/2 فرزند به ازاى هر زن بهبود یافته است. کاهش بارورى، اثر بسزایى بر سلامت و کاهش مرگ و میر زنان هنگام زایمان دارد.
بر اساس گزارش توسعه انسانى سازمان ملل متحد، تفاوت دستمزد مردان و زنان در ایران بیش از سه برابر است. مهمترین چالشهایى که در خصوص توانمندسازى زنان براى افزایش شاخص توسعه جنسیتى در کشور مشاهده مىشود، موضوع اشتغال و افزایش مشارکت اقتصادى زنان است. اما با این وجود اغلب جمعیت بیکار زنان داراى تحصیلات دانشگاهى هستند و هنوز بازار کار کشور پاسخگوى آنان نیست.نصف طلاقهاى کشور به خاطر مشکلات جنسى است
دبیر دومین کنگره خانواده و مشکلات جنسى اعلام کرد حداقل 50 درصد اختلافات خانوادگى و طلاق ریشه در مشکلات جنسى دارد که با آموزشهاى لازم قبل و بعد از ازدواج براى زوجین مىتوان از میزان آن کاست.
وى گفت: به دلیل اینکه مسائل جنسى در فرهنگ ما طورى بیان شده که جزو حریمهایى است که به آن کمتر پرداخته مىشود در آینده جامعه ما با مشکل اساسى در این زمینه مواجه خواهد شد. ما باید مسائل جنسى را از دو بُعد اجتماعى و علمى بنگریم چرا که از لحاظ تربیتى و خانوادگى این موضوع براى ما چالشهاى متعددى ایجاد کرده و خلأ برنامهریزى در این زمینه طورى است که جوانان و زوجهایى که تازه ازدواج کردهاند براى آگاهى و کنجکاوى به سراغ اینترنت و ماهواره مىروند و در معرض تهاجم فرهنگى قرار مىگیرند. از نظر علمى و تحقیقاتى نیز در محافل دانشگاهى و یا حوزوى کمتر به این مسئله پرداخته مىشود.
دبیر این کنگره با اشاره به اینکه بسیارى از افراد و مبتلایان به مشکلات جنسى نمىدانند که براى حل مشکل خود و یا درمانهاى لازم به کجا باید مراجعه کنند، افزود: متأسفانه مراکز کسب اطلاعات جهت راهنمایى افراد در این زمینه به ندرت وجود دارد و چنانچه این مشکل حل نشود عوارض ناشى از آن به طور پایدار باقى مانده، بعدها به صورت بیمارىهاى روحى نظیر افسردگى، نگرانى، دلشوره و اضطراب و عدم اتکا به نفس و حتى بیمارىهاى جسمانى، خود را نمایان مىکند. از جنبه اجتماعى نیز خطراتى مثل اختلافات خانوادگى که ظاهر آن با چیز دیگرى پوشانده مىشود، بروز مىکند.
آقاى «فروتن» ضمن اشاره به این مطلب که در رابطه با مسائل جنسى باید از زوایاى مختلف پزشکى، روانپزشکى، روانشناسى، فقهى، حقوقى، تربیتى، فرهنگى و اجتماعى موضوع مورد بررسى قرار گیرد، متذکر شد در کشور ما به دلیل نبود گروهها، سازمانها و یا مراکزى که باید براى رفع این موضوع برنامهریزى کنند اثرات مستقیم و غیر مستقیم مشکلات جنسى در خانوادهها و اجتماع به وضوح مشاهده مىشود.
وى افزود: شیوع بیمارىهاى جنسى به مراتب بیشتر از بیمارىهاى شایع دیگر مثل دیابت و نارسایى کلیوى است و همان طور که براى این بیمارىها مراکزى وجود دارد باید براى این معضل مهم ولى نیمهپنهان نیز برنامهریزى شود.
دبیر کنگره خاطرنشان کرد که هدف از برگزارى این کنگره ارائه مطالعات و برنامهریزى براى سلامت جنسى افراد است.موتورسوارى زنان جرم نیست
سردار «محسن انصارى» معاون راهنمایى و رانندگى نیروى انتظامى گفت: موتورسوارى خانمها جرم نیست و آنها مىتوانند مانند مردان تقاضا بدهند و بعد از اخذ گواهینامه رانندگى موتورسیکلت با حفظ شئونات اسلامى موتورسوارى کنند.
وى تعداد دارندگان گواهینامه خودرو از سوى خانمها را 25 درصد کل گواهینامههاى کشور اعلام کرد و در خصوص میزان ارتکاب تخلف از سوى آنها افزود: رانندگان زن نسبت به مردان در رعایت قوانین راهنمایى و رانندگى جدىتر هستند و تصادفات حادثهساز و منجر به فوت توسط آنها خیلى کمتر اتفاق مىافتد.زنان روستاى «زرده» در انتظار عدالت هستند
روستاى «زرده» در دامنه کوهى در مرز ایران و عراق، جایى است که 18 سال پیش در جریان جنگ تحمیلى توسط رژیم بعثى عراق بمباران شیمیایى شد.
مردم این روستا که هنوز منتظر دادخواهى خویش هستند مىگویند تا زمانى که چنین نشده است، محاکمه صدام عادلانه نخواهد بود.
«فرانسیس هریسون» خبرنگار بىبىسى در ایران طى دیدارى از این روستا گفت: زنان روستا زخمها و سوختگىهاى وحشتناک تمام بدنشان را به من نشان دادند و گفتند داستان حلبچه را همه مىدانند اما روستاى ما چه؟ به خاطر خدا ما را فراموش نکنید.
نه سال پس از بمباران، پزشکان تشخیص دادند که کل جمعیت روستا از آثار ماندگار گاز خردل و گاز عصبى رنج مىبرند. از 1700 نفر اهالى روستا، در حال حاضر 1500 نفر بیمارند و 70 نفر سرطان دارند و نرخ سقط جنین ناخواسته 30 درصد است.
وى گفت: هدیه یکى از دخترانى است که روزى چهار ساعت به سیلندر اکسیژن وصل است. سیلندر باید هفتهاى یک بار در نزدیکترین شهر به روستا که سه ساعت با روستا فاصله دارد، با هزینه زیاد پر شود. هدیه دوست دارد در دانشگاه درس بخواند اما حداکثر کارى که از او برمىآید، کمک به مادرش در پوست کندن گردوست و خودش مىگوید منتظر مرگ است و هر روز حالش بدتر مىشود و دکترها هم نمىتوانند کارى برایش بکنند و وى مدام از لحاظ بینایى و تنفس و مشکلات پوستى وضعش خرابتر مىشود. هدیه مىگوید هر کسى این کار را با من کرده باید این بلا به سرش بیاید تا بفهمد دیگر کسى نمىتواند کارى براى من بکند.
این خبرنگار گفت: گلبانو نیز زنى دیگر از اهالى این روستا است که به علت سوختگى وحشتناک صورتش، شوهرش با شش بچه او را ترک کرده است، چرا که دیگر زیبا نیست.
در صبح روز حادثه در روستا، 275 نفر که ببشترشان زن و کودک بودند، جان باختند و کسانى که از آن زمان تا به حال زنده ماندهاند آرزوى مرگ مىکنند.آمار ایدز در کشور افزایش یافت
بنا بر آخرین آمار وزارت بهداشت ایران، شمار مبتلایان به ایدز در کشور نسبت به سال گذشته تقریباً دو برابر شده است.
آمار رسمى نشان مىدهد که نزدیک به 12 هزار بیمار در کشور وجود دارد ولى طبق آمار غیر رسمى، شمار مبتلایان بیش از 40 هزار نفر اعلام شده است.
مهمترین عامل انتقال ویروس ایدز در ایران اعتیاد و استفاده از سرنگ آلوده در میان معتادان است. از مبتلایان به ایدز که اکثراً زیر سن 35 سال هستند، 7/47 درصد از طریق اعتیاد تزریقى، 3/22 درصد از تماس جنسى و 21 درصد به خاطر دریافت خون آلوده و 9 درصد از طریق مادر به کودک، به این ویروس آلوده و بیمار شدهاند. علاوه بر این ناقلان این ویروس نیز بیشتر از میان معتادان مىباشند.
طبق آمارهاى کنفرانس «جامعه بینالمللى ایدز» ایران به دلیل آمار رو به افزایش اعتیاد در آینده با اپیدمى بیمارى ایدز روبهرو خواهد شد.
وزارت بهداشت نیز اعلام کرد آمار ارائه شده تنها افرادى هستند که از طریق درمان شناسایى شدهاند و بسیارى از مبتلایان از ترس طرد شدن از سوى جامعه، بیمارى خود را مخفى نگه داشتهاند و همین امر باعث انتقال بیمارى با سرعت بالایى در کشور مىشود.شروع به کار رانندگان زن در ناوگان تاکسیرانى
«دهلوى» مدیرعامل تاکسیرانى اظهار کرد که در پى درخواستهاى مکرر بانوان تهرانى براى به کارگیرى تاکسىهایى که رانندگان آن زن باشند، سازمان تاکسیرانى از آبان ماه، کار عضوگیرى را شروع کرده و 100 نفر از بانوان براى جابجایى مسافران بر اساس دستورالعمل و ضوابط خاصى به کار گرفته شدند.
دختران در زنگ ورزش گوشهنشین مىشوند
کارشناس ارشد تربیت بدنى از گوشهنشینى دختران حتى در ساعتهاى ورزش مدارس خبر داد.
«مسعود کاظمپور» گفت: دختران دانشآموز تمایل به استفاده از ساعات ورزش ندارند. دختران نیاز به محیطهاى ورزشى خاصى دارند و عدم توجه به ورزش این قشر باعث خواهد شد که نسل فرداى زنان جامعه با مشکل روبهرو شود.مدارس بدون نمره در تهران افتتاح شد
معاون سازمان آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد در سال تحصیلى جارى، 14 مدرسه «بدون نمره» در تهران افتتاح شد.
آقاى «علیرضا عراقىنیا» با ذکر اینکه امسال چهارمین سالى است که چنین مدارسى در تهران به صورت رسمى آغاز به کار کردهاند، گفت: این مدارس مختص دانشآموزان اول، دوم و سوم ابتدایى است و در صورتى این طرح در مدارس دیگر اجرا مىشود که مدیر، معلم، والدین و دانشآموزان طرح را قبول داشته باشند.
وى افزود: در مدارس بدون نمره، شاگرد درگیر درس شده و همراه با گروه آموزش دیده و طى یک یادگیرى جمعى و معیارى که به آنها آموزش داده مىشود، خود را مىسنجد. دانشآموزان در این شیوه از «خودسنجى» به «همسانسنجى» رسیده و اشتباهاتشان را خود، از طریق معلم اصلاح مىکنند. سومین کسى که سنجش و ارزشیابى اطلاعات را انجام مىدهد، معلم و چهارمین فرد، والدین هستند. چنانچه استدلال دانشآموز در خصوص اطلاعاتش نادرست باشد با نظر معلم، استدلالش تصحیح شده و عملاً اطلاعات را آموخته و در ذهنش ماندگار مىشود.
ابراز وجود به عنوان یکى از مهارتهاى زندگى، بهداشت روانى، تلفیق درس با زندگى و از بین بردن اضطراب منفى دانشآموزان از امتحان از جمله اهداف افتتاح این گونه مدارس است.
معاون سازمان آموزش و پرورش گفت: «دانایى» با استرس به «توانایى» تبدیل نمىشود. با از بین رفتن استرس، دانایى فرد به توانایى تبدیل شده و مدارس بدون نمره این توانایى را در دانشآموز به وجود مىآورند.
وى با اشاره به اینکه کتاب درسى دانشآموزان بدون نمره مانند دیگر مدارس است، گفت: فقط روشهاى تدریس فرق کرده و کارنامهها متفاوت با کارنامههاى دیگر مدارس است. این دانشآموزان دیگر تجدیدى ندارند و به جاى نمره در مقابل هر درس نوشته مىشود که دانشآموز توانایى یادگیرى و فهم آن درس را دارد یا نه.استقبال زنان عربستانى از مشاغل سطح پایین
از این پس زنان عربستانى مىتوانند در مشاغل سطح پایین همچون نظافتچى بیمارستانها که تاکنون مختص به کارگران خارجى بود مشغول به کار شوند.
با اعلام آزاد شدن استخدام زنان عربستانى در مشاغلى همچون نظافتچى بیمارستانها و شرکتهاى بزرگ این کشور با هجوم زنان براى استخدام مواجه شدهاند.
عربستان سعودى که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است طى سالهاى اخیر سعى کرده از وابستگى فراوان خود به نیروى کار خارجى بکاهد و به استخدام نیروهاى داخلى روى آورد.
مدیران بیمارستانها و شرکتهاى بزرگ عربستان از استقبال گسترده زنان براى استخدام در مشاغلى همچون نظافتچى، متعجب شدهاند. به گفته کارشناسان، زنان عربستان که با انتخاب شغل بسیار محدودى در این کشور روبهرو هستند، لذا حتى از استخدام در مشاغل سطح پایین نیز استقبال مىکنند.تلاش براى ممنوعیت ازدواج دختران زیر 14 سال در عربستان
وزارت دادگسترى عربستان در تلاش است تا با تصویب قانونى، ازدواج دختران کمتر از 14 سال را در این کشور ممنوع کند.
بر اساس تحقیقاتى که در عربستان به عمل آمده، ازدواج دختران در سنین پایین موجب آثار اجتماعى نامطلوبى مانند طلاق و بروز اختلالات روحى و روانى مىشود. پیش از این مطبوعات سعودى خبر داده بودند که کمتر از نیمى از ازدواجها در این کشور به طلاق منجر مىشوند.
به دلیل تسلط کامل مردان سعودى بر تمامى امور، زنان این کشور از حقوق خود بىاطلاع هستند و در بسیارى از موارد به دلیل ناتوانى در دفاع از حقوق خود به دادگاهها مراجعه نمىکنند.غرب با روى آوردن به مذهب، آزادى جنسى را کنترل مىکند
پرهیز از رابطه جنسى تا زمان ازدواج در آمریکا یکى از پیشنهادهاى جنجالى دولت بوش به عنوان بخش عمدهاى از برنامههاى مبارزه با ایدز در این کشور است.
رئیسجمهورى آمریکا یک سوم از پانزده میلیارد دلار کمک خود براى کنترل ایدز در جهان را از طریق سازمانهاى مذهبى که حامى نگرش کنترل روابط جنسى هستند، توزیع مىکند.
پرهیز از رابطه جنسى و به کار بردن واژه «صبر» در میان برخى جوانان آمریکایى که در مراسمى به امساک جنسى قسم خوردهاند، یکى از راههاى کنترل ایدز و پیشگیرى از باردارى دختران نوجوان و عدم انتقال بیمارىهاى خاص است.
پیش از این در جامعه آمریکایى خوددارى از رابطه جنسى تا پیش از ازدواج یک ارزش شمرده مىشد. مؤمنان آمریکایى نیز ادعا مىکنند که با مذهب و ترویج پرهیز از روابط جنسى توانستهاند آمار باردارى نوجوانان 10 الى 14 سال را کنترل کنند ولى مراکز تنظیم خانواده آمریکا مدعى هستند 88 درصد نوجوانانى که قسم خوردهاند به قول خود پاىبند نمىمانند و استفاده از وسایل جلوگیرى از باردارى دلیل کاهش باردارى در دختران نوجوان است.
در حال حاضر دولت بریتانیا که نسبت به آمریکا جامعهاى مذهبى تلقى نمىشود، در صدد است تا از طریق مذهب و الگوى آمریکایىها براى رفع معضلات اجتماعى و بىبند و بارى جنسى استفاده کند.
خانوادههاى مهاجر مسلمان در غرب بیشتر از دیگران با مشکلات آزادى جنسى روبهرو هستند. فرزندان این خانوادهها در بسیارى از موارد به خاطر پافشارى خانواده به دلیل حفظ سنتها زندگى دوگانهاى را پیشه مىکنند و به پنهانکارى روى مىآورند.اسکاتلندىها مخالف آموزش جنسى در مدارس هستند
والدین کودکان اسکاتلندى در اعتراض به وضعیت نامناسب آموزشهاى جنسى ارائه شده در مدارس این کشور از مسئولان خواستند که آموزش جنسى را در مدارس این کشور متوقف کنند.
آمار بالاى حاملگى در میان نوجوانان و جوانان اسکاتلندى و نیز میزان بسیار زیاد بیمارىهاى منتقل شده از این طریق در مدارس اسکاتلند حاصل جوّ به شدت تحریک شده مدارس در اثر این آموزش است.
سخنگوى سازمان حقوق کودکان در این ارتباط گفت: متأسفانه ما نگران حمایت مداوم حزب لیبرال دموکرات انگلیس از این آموزش در مدارس هستیم حال آنکه والدین اسکاتلندى از جوّ نامناسب مدارس ناراضىاند و خواهان توقف آموزش یاد شده در مدرسه هستند.هشدار ملکههاى زیبایى به دختران
هفت ملکه زیبایى از چهار قاره جهان خطاب به دختران و زنان جوان اعلام کردند که الگوها و دیدههاى مدرن و پیشرفته امروزى براى زیبایى مىتوانند به استخوانهاى آنها آسیب بزنند و در آینده موجب ابتلاى آنها به پوکى استخوان شود.
این زنان، از کشورهاى استرالیا، اتریش، پاناما، تایلند، ترکیه و ونزوئلا که در کنفرانسى از سوى سازمان بینالمللى پوکى استخوان، در باره تجربیات خودشان در این زمینه صحبت مىکردند، تأکید کردند: امروزه بسیارى از دختران در سن نوجوانى و پیش از آن در نقاط مختلف جهان به قیمت از دست دادن سلامتى، زیبایى به دست مىآورند.زنان انگلیسى با طلاق راحتتر برخورد مىکنند
زنان انگلیس در قیاس با مردان این کشور، مراحل بحرانى پس از طلاق را راحتتر سپرى مىکنند.
اکثر زنانى که بیش از دو سال از طلاق آنها مىگذرد خود را کاملاً راحت حس مىکنند. 31 درصد زنانى که از طلاق آنها بیش از دو سال سپرى شده خود را خوشبختتر از قبل مىدانند؛ در حالى که مردان تنها 21 درصد اظهار خوشبختى نسبت به گذشته کردهاند.
46 درصد زنان و 37 درصد مردان مورد مطالعه در انگلیس شرایط خود را نسبت به دوران تأهل آزادانهتر توصیف کردهاند.
7 درصد مردان اظهار کردهاند که تا مرز خودکشى هم رفتهاند که این میزان در زنان فقط 3 درصد بوده است.یک زن کاتولیک هلندى در برنامه زنده رادیویى مسلمان شد
یک زن هلندى که اظهار داشت پس از یازدهم سپتامبر مطالعات خود را در باره اسلام گسترش داده است در یک برنامه زنده رادیویى مسلمانان هلند، مسلمان شد.
این زن 26 ساله براى گفتگو و مصاحبه در باره اسلام و مسلمانان و همچنین باورهاى نادرست در باره اسلام که از سوى رسانهها و راستگویان به وجود مىآیند به این برنامه رادیویى دعوت شد.
«هاتنباس» گفت: ترجیح مىدهم در باره اسلام مطالعه کنم تا اینکه تنها به رسانههاى خبرى اعتماد کنم. بسیارى از دوستان مسلمان، کتابهاى اسلامى را در اختیار من قرار دادند که توسط علماى معتبر و برجسته نوشته شده بود. همچنین امام مسجدى که در نزدیکى محل سکونت من قرار داشت بسیارى از پرسشهاى مرا پاسخ داد.
«هاتنباس» به تنشهایى که پس از تغییر دین با خانواده خود داشته اشاره کرد و گفت خانواده وى سخت تلاش کردند تا تصمیم خود را عملى نکند.
«رامى سوگرامان» امام جماعتى که در این مصاحبه حضور داشت گفت: تعداد هلندىهایى که از اقشار مختلف مسلمان مىشوند در حال افزایش است. دانشمندان، پزشکان، دانشجویان و آموزگاران بسیار به تازگى مسلمان شدهاند. دستکم هر ماه یک هلندى در مسجد محل خدمت من مسلمان مىشود.ماهایا پطروسیان، بازیگر سینما مسلمان شد
ماهایا پطروسیان، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما، در پى ازدواج با یک جوان مسلمان به دین اسلام روى آورد.
وى گفت: از مدتها پیش براى باقى ماندن در مسیحیت یا گرویدن به اسلام در تردید بودم که با توجه به ازدواج با یک مسلمان از این تردید خارج شده و مسلمان شدم. من از دین اسلام خیلى دور نبودم و سالهاست که با این دین مأنوسم. در مدارس مسلمانان درس خوانده و دوستان مسلمان داشتهام و بیشتر با ایرانیان مسلمان سر و کار داشتم تا ایرانیان ارمنى. ضمن اینکه شخصاً مذاهب و ادیان الهى را دور از هم نمىبینم چون در نهایت، تمام مذاهب اصلى، یک حرف را مىزنند.
پطروسیان در ادامه افزود: با اینکه ارمنىها متعصب هستند و با توجه به تعداد اندکشان مىخواهند جامعه خودشان را حفظ کنند ولى بعد از اسلام آوردن من، آنها عکسالعمل خاصى نشان ندادند و تبریک هم گفتند.
وى در مورد نامش گفت: اسم من تغییر نکرده چون ماهایا نامى شرقى است و ریشه هندى دارد و مسیحى نیست.نخستین کنگره بینالمللى فمینیسم اسلامى برگزار شد
اولین کنگره بینالمللى فمینیسم اسلامى به منظور بررسى حقوق زنان در جهان و اعلام جهاد در مقابل تبعیض علیه زنان و آنچه تفسیر مردسالارانه از آموزههاى اسلام خوانده مىشود در اسپانیا برگزار شد.
در این کنگره که هدفش همکارى بیشتر میان جمعیتهاى غیر مسلمان در غرب و فمینیستهاى مسلمان بود، زنان پیشگام در فمینیسم اسلامى حضور داشتند.
«امینه ودود» یکى از شرکتکنندگان در این کنگره بود. وى با برپایى نماز جمعه در یکى از مساجد نیویورک براى نخستین بار در تاریخ اسلام یک زن را در جایگاه امامت جمعه قرار داد. هر چند اغلب علماى اسلام این اقدام را خلاف احکام اسلام شمردهاند.
«زینه انور» که تشکلى با عنوان خواهران مسلمان را در مالزى رهبرى مىکند و همچنین «رفعت حسن» از پاکستان، از پیشگامان فمینیسم اسلامى و دیگر شرکتکنندگان مشهور در کنگره بودند.مادر جنبش حقوق مدنى آمریکا درگذشت
«رزا پارکس»، که به مادر جنبش حقوق مدنى در آمریکا معروف است در 92 سالگى درگذشت.
وى زن سیاهپوستى بود که در اقدامى اعتراضآمیز در سال 1334ش - 1955م در ایالت آلاباما علیه مقررات نژادى، نقطه آغاز نمادین جنبش حقوق مدنى سیاهان آمریکا به رهبرى مارتین لوترکینگ شد.
خانم پارکس در آن زمان از واگذارى صندلىاش در یک اتوبوس شهرى به مردى سفیدپوست خوددارى کرد و به خاطر همین کارش بازداشت و جریمه شد. در پى این عمل وى، اعتراضات گستردهاى توسط سیاهپوستان در آمریکا صورت گرفت که در نهایت به تصویب قانون مدنى در سال 1343 - 1964 منجر شد که هر گونه تبعیض نژادى را در آمریکا ممنوع کرد.
«کاندولیزا رایس» وزیر خارجه سیاهپوست آمریکا نیز در اشاره به این اقدام خانم پارکس گفت: صادقانه بگویم که بدون خانم پارکس من نمىتوانستم امروز در جایگاه وزیر خارجه آمریکا قرار بگیرم.
«ادوارد کندى» سناتور دموکرات آمریکا نیز گفت: ملت ما زنى دلیر و یک قهرمان واقعى را از دست داد. نبرد بىسر و صداى او براى کسب برابرى، زنگ آزادى را براى میلیونها نفر به صدا در آورد.
خانم پارکس که در آن زمان خیاطى 42 ساله بوده در باره آن حادثه گفته است: دلیل واقعى بلند نشدنم این بود که احساس مىکردم این حق من است که مثل همه مسافران با من رفتار شود. ما آن گونه رفتارها را بیش از حد تحمل کرده بودیم.
قابل توجه است وى در سال 1375 - 1996 نشان آزادى ریاستجمهورى را دریافت مىکند و سه سال بعد مدال طلاى پارلمانى که برترین نشان افتخار غیر نظامى است به او اعطا مىشود و جنازهاش نیز در زیر گنبد معروف واشنگتن جاى داده مىشود، جایى که براى اولین بار پیکر زنى براى اداى احترام در آن جایگاه قرار مىگیرد؛ قابل ذکر است آمریکا در حالى خود را مدافع حقوق بشر و رهبر جهان متمدن مىشمارد که تا چهار دهه پیش در آن کشور تبعیض نژادى امرى قانونى و عادى شمرده مىشد و هنوز عملاً این تبعیض وجود دارد.معصومه ابتکار «قهرمان زمین» شد
برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، دکتر «معصومه ابتکار» را به عنوان برنده جایزه بینالمللى زیستمحیطى قهرمانان زمین برگزید.
وى تنها ایرانى از میان افراد و گروههایى است که نقش قابل توجهى در سطح بینالمللى محیط زیست و مدیریت پایدار زمین داشته و به عنوان برنده بینالمللى این جایزه برگزیده شده است.
این جایزه که سالانه به سه نفر در سطح جهان تعلق مىگیرد، مهمترین جایزه زیستمحیطى است که به خاطر سالها تلاش خلاّق، مدیریت راهبردى و ایدههاى نو در زمینه حفظ محیط زیست و توسعه پایدار در سطح ملى، منطقهاى و بینالمللى به دکتر ابتکار اعطا شده است.
وى که هشت سال در سِمت معاونت سیدمحمد خاتمى، رئیسجمهور سابق، و ریاست سازمان محیط زیست مشغول به کار بود، کماکان فعالیت زیستمحیطى خود را ادامه داده و در حال راهاندازى مرکز غیر دولتى با عنوان صلح و محیط زیست است. براى کشورى که در رده 132 زیستمحیطى از 140 کشور جهان قرار دارد، کسب جایزه جهانى قهرمانان زمین حاکى از اقدامات زیربنایى درست مسئول سازمان محیط زیست آن، در چند سال اخیر است.
اجراى مقررات قید شده در برنامه توسعه چهارم، رعایت اصول محیط زیست و تصویب طرح توجیه و ارزیابى زیستمحیطى براى طرحهاى بزرگ اقتصادى و عمرانى و خروج خودروهاى آلاینده در سطح تولید، ارتقاى سطح مدیریت مناطق حفاظتشده، همکارى چشمگیر منطقهاى و بینالمللى، افزایش ده درصدى جنگلهاى حفاظتشده کشور، اصلاح ساختار و ارتقاى کارآمدى سازمان حفاظت محیط زیست از جمله اقدامات دکتر ابتکار در دوره مدیریت سازمان محیط زیست است.
قابل توجه است یکى از مسئولان به خانم ابتکار در مراسم معارفهاش در سال 1376 گفته بود «خانمها مثل موتور پیکان هستند اما محیط زیست موتور صفر لازم دارد و شما از عهدهاش برنمىآیید.» اما اعطاى این جایزه نشان داد که دکتر ابتکار لایق آن سِمت بوده است.