چاى بنوشید تا سالم باشید
www.teahealth
ترجمه: مژده حسینىهر روز چاى بنوشید تا از مراجعه به پزشک بىنیاز شوید. چاى به طور طبیعى یک نوشیدنى آرامبخش است و هیچ کالرى ندارد. یک نوشیدنى کامل براى اینکه شما احساس بهترى داشته باشید. 98% مردم دنیا ترجیح مىدهند که چاى را با شیر بنوشند که اگر به این طریق چهار فنجان در طول روز مصرف شود، مىتواند 17% کلسیم، 5% روى، 22% ویتامین B2، 5% فولیکاسید و ویتامین B1 و B2 مورد نیاز روزانه را تأمین کند.
یک فنجان چاى منبع خوبى از منگنز و پتاسیم است که منگنز براى رشد فیزیکى بدن ضرورى و پتاسیم باعث تعادل بخشیدن به مایعات بدن مىشود.آنتىاکسیدانهاى چاى و پیشگیرى از بیمارىهاى قلبى - عروقى
زندگى مدرن امروزى که با آلودگى هوا و از بین رفتن لایه ازن همراه بوده است، باعث شده بدنمان به طور مداوم در معرض رادیکالهاى آزاد قرار گیرد و همان طور که مىدانیم، رادیکالهاى آزاد نقش بسیار مهمى را در ایجاد بیمارىهایى مانند بیمارىهاى قلبى و انواع سرطانها دارند.
یکى از راههاى مبارزه و از بین بردن این رادیکالهاى آزاد، استفاده از غذاها و نوشیدنىهایى است که غنى از آنتىاکسیدان باشند.
میوهها و سبزىها از منابع خوب آنتىاکسیدان مىباشند. چاى غنى از آنتىاکسیدانى به نام «فلاوونوئید» است و شما مىتوانید بخش اعظم آنتىاکسیدان روزانه را از طریق مصرف چاى به دست آورید. به عنوان مثال قدرت آنتىاکسیدانى چهار فنجان چاى، 8 برابر یک سیب است و با دم کردن چاى به مدت یک دقیقه حدود 140 میلىگرم فلاوونوئید آزاد مىشود.
مطالعهاى که روى 1764 زن در عربستان سعودى انجام گرفته است، نشان مىدهد افرادى که چاى مىنوشند نسبت به آنهایى که چاى مصرف نمىکنند، 19% کمتر دچار بیمارىهاى قلبى عروقى مىشوند.
در مطالعه دیگرى که در هلند روى 806 مرد به مدت 10 سال انجام گرفت، نشان مىدهد افرادى که مقدار زیادى «کاتشین» (یک نوع فلاوونوئید موجود در چاى) مصرف مىکنند، 51% کمتر دچار بیمارىهاى قلبى مىشوند. نتایج به دست آمده از آزمایشات گویاى آن است که فلاوونوئیدها از اکسیداسیون LDL(کلسترول بد) در خون، ایجاد پلاک در دیواره عروق و لخته شدن خون در رگها ممانعت مىکنند.
«کاتشین» چاى سبز، به اندازه آسپرین از تجمع پلاکتها جلوگیرى مىکند.«پلىفنلهاى» چاى سبز و پیشگیرى از سرطان
از ترکیبات «پلىفنلى» شاخص در چاى سبز، «اپىگالوکاتشین گالات» )EGCG(است که داراى حد آستانه پایینترى نسبت به کاتشین مىباشد. به طور کلى به علت غلظت بالاتر کاتشینها و اپىگالوکاتشین در چاى سبز نسبت به چاى سیاه (تخمیرشده)، چاى سبز از میزان تلخى بیشترى برخوردار است و از طرف دیگر داراى قدرت بالاتر آنتىاکسیدانى و مهارکنندگى رادیکالهاى آزاد (ضد سرطان) مىباشد. پلىفنلهاى چاى از مرگ سلولى جلوگیرى مىکنند و چرخه سلولى را در تومور متوقف مىکنند.
تحقیقات نشان مىدهد، چاى سبز از انتشار تومور در اندامهاى مختلف مانند پوست، ریه، کبد، معده، سینه، و کولون جلوگیرى مىکند.«فلوراید» چاى و پیشگیرى از پوسیدگى دندان
با نوشیدن چاى دندانهاى تمیز و سالمترى خواهید داشت. چاى از منابع مهم «فلوراید» است که در آب یافت مىشود و به خمیردندان اضافه مىشود تا میناى دندان را تقویت کند. چاى به دلیل داشتن فلوراید، ایجاد پلاک دندان را کاهش مىدهد و پوسیدگى آن را به تأخیر مىاندازد.
«کافئین» چاى
«کافئین» یک ماده طبیعى است که در انواع زیادى از غذاها و نوشیدنىها یافت مىشود. بر خلاف باور عمومى، کافئین چاى بیشتر از قهوه نیست و چاى تقریباً نصف قهوه کافئین دارد. تحقیقات نشان مىدهد که مقدار متوسط کافئین یعنى 300 میلىگرم در روز (یا 7 فنجان چاى) براى بیشتر مردم بىخطر است.