توصیههایى براى زندگى سالمتر
شراره انصار
1- سبزىها را به صورت تازه مصرف کنید. با این کار ویتامینهاى آنها بیشتر حفظ مىشود.
2- در مواقعى که استفاده از نمک باید محدود شود، اضافه کردن سبزىهاى معطر مانند نعناع، ریحان، گشنیز به غذا طعم و عطر مطلوب مىدهد.
3- براى خرد کردن سبزىها از چاقوى تیز استفاده کنید تا از خراب شدن و از بین رفتن ویتامینهاى آن جلوگیرى شود.
4- براى پخت سبزىها از مقدار کمى آب استفاده کنید، آب حاصل از پخت را در غذا مصرف کنید.
5- سبزىها بخصوص آنها که با ریشه از مزرعه به مغازه منتقل مىشوند معمولاً آلوده به تخم انگل و میکروبها هستند. این نوع سبزىها را به دقت بشویید و ضد عفونى کنید.
6- در انتقال سبزى از مغازه به خانه دقت کنید که آنها را در کنار سایر مواد غذایى نگذارید. زیرا باعث آلوده شدن مواد غذایى مىشود.
7- شیر و لبنیات بهترین منبع کلسیم هستند. براى پیشگیرى از ابتلا به پوکى استخوان در هر سنى که هستید، روزانه حداقل دو لیوان شیر و یا جایگزینهاى آن را مانند پنیر، ماست و کشک مصرف کنید.
8- در مصرف نوشابههاى گازدار افراط نکنید. مصرف مداوم آنها به دلیل ایجاد اختلال در جذب کلسیم از عوامل مؤثر ابتلا به پوکى استخوان است.
9- به جاى انواع نوشابههاى شیرین گازدار و آب میوههاى صنعتى از نوشیدنىهاى سالمتر مانند آب، دوغ، شیر و آب میوههاى طبیعى استفاده کنید.
10- هنگام طبخ غذا، تا حد امکان نمک کمتر به غذا اضافه کنید.
11- مصرف نمک را کاهش دهید ولى براى همان مقدار کم از نمک یددار استفاده کنید.
12- نمک یددار را در ظرفهاى سربسته و دور از نور و رطوبت نگهدارى کنید تا ید موجود در آن از بین نرود.
13- ویتامین C، جذب آهن غذا را افزایش مىدهد. بنابراین همراه با غذا، سالاد شامل گوجهفرنگى، کاهو، کلم و فلفل سبز دلمهاى مصرف کنید.
14- مصرف چاى همراه با غذا یا بلافاصله قبل و پس از غذا جذب آهن را کاهش مىدهد. بنابراین از نوشیدن چاى یک ساعت قبل و یک تا دو ساعت بعد از صرف غذا خوددارى کنید.
15- افزودن مقدار کمى گوشت به غذاهاى گیاهى، جذب آهن غذا را افزایش مىدهد.
16- آهن موجود در گوشتها به ویژه گوشت قرمز قابلیت جذب بهترى دارد.