اخبار
اخبار ازدواج و خشونت در نشریات به بالاترین حد خود رسید
روابط عمومى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان با انتشار ویژهنامه «زن در آینه مطبوعات» اعلام کرد میزان اخبار مربوط به زنان در مهرماه سال جارى نسبت به ماه گذشته آن 7 درصد و نسبت به سال گذشته 25/15 درصد کاهش داشته است.
در مجموع، بیشترین اخبار منتشر شده در مورد زنان در کل روزنامهها به ترتیب مربوط مىشود به اخبار زنان سایر کشورها، فرهنگى، آسیبهاى اجتماعى، مسائل اجتماعى، ورزشى، بهداشتى، سیاسى، علمى، حقوقى و آموزشى.
در موضوع آسیبهاى اجتماعى بیشترین عناوین خبرى به ترتیب به خشونت و مزاحمت، سرقت و کلاهبردارى، قتل و جنایت، فساد و فرار، طلاق، اعتیاد و خودکشى مربوط مىشود.
در موضوع مسائل اجتماعى نیز بیشترین خبرها مربوط به ازدواج و خانواده و در رتبههاى بعدى، توسعه و مشارکت، اشتغال، تأمین و حمایت و اوقات فراغت است.
اخبار مطلوب مربوط به زنان 27/46 درصد اخبار، و خبرهاى نامطلوب 49/20 درصد و اخبار خنثى 22/33 درصد کل اخبار کشور را در مهر ماه تشکیل مىدهد.طراحى لباس براساس حجاب و عفاف در راه است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامى در جمع اعضاى شوراى عالى سیاستگذارى نمایشگاه دوسالانه طرح لباس، اعلام کرد علاوه بر نظرات کارشناسان در امر مد و لباس، باید نظرات عالمان دینى و کسانى را که به دفاع از ارزشهاى حاکم مىپردازند، توجه کرد.
«صفار هرندى» ضمن تأکید بر اهمیت حجاب و عفاف در جامعه خاطرنشان کرد: طراحى لباس رابطه مستقیمى با حجاب و عفاف دارد. متولیان امر طراحى لباس هم نباید صرفاً دولتى باشند بلکه باید نظر مردم نیز در راستاى طرح لباس تأثیرگذار باشد.
وى افزود: نباید لباسهاى ایرانى فاخر که جاذبه بصرى دارند تنها در موزههاى تاریخ نگهدارى شوند، بلکه باید لباسهایى با ویژگىهاى فرهنگ ما طراحى و به متن زندگى مردم وارد شود تا پیام فرهنگ ایرانى اسلامى را منتقل کند.
وى افزود: ما با کمک گرفتن از طراحان لباس در برخى از کشورهاى اسلامى مىتوانیم الگوى مناسبى به جامعه ارائه کنیم. بدون شک در این عرصه به همکارى وزارت بازرگانى، اتحادیه تولیدکنندگان، اتحادیه صنوف توزیعکنندگان، مرکز امور زنان و خانواده، شوراى فرهنگى اجتماعى زنان و تشکلهاى سیاسى فرهنگى و دانشجویى دانشگاهها نیازمندیم.نرخ بیکارى زنان در کشور 6/19 درصد است
معاون برنامهریزى منابع انسانى و سیاستگذارى اشتغال وزارت کار با اشاره به بالاتر بودن نرخ بیکارى زنان فارغالتحصیل نسبت به مردان گفت: نرخ بیکارى زنان که بخش عمده آن را زنان فارغالتحصیل تشکیل مىدهد، 6/19 درصد است.
وى افزود: البته در برنامه چهارم توسعه پیشبینى شده که نرخ بیکارى زنان تا پایان سال 88 به 4/8 درصد کاهش یابد، لذا باید فرصتهاى شغلى بیشترى براى زنان ایجاد شود.
«فرشباف» با اشاره به ضرورت اصلاح نظام آموزشى بیان کرد: در این راستا به دنبال ایجاد واحدهایى براى آموزش مهارتى و کاربردى در کنار آموزشهاى تئورى با اولویت پذیرش زنان فارغالتحصیل هستیم و با مذاکراتى که با وزارت علوم انجام دادهایم به دنبال افزایش ظرفیت آموزشهاى کاربرى در کنار آموزش تئوریک هستیم.زنان شاغل نباید در محدودیت قرار گیرند
یک عضو فراکسیون زنان مجلس شوراى اسلامى مهمترین بحث زنان کشور را دغدغه زنان سرپرست خانوار و امنیت شغلى بانوان دانست.
«عفت شریعتى» گفت: یکى از مشکلات عمدهاى که امروز دولت، وزارت رفاه و نهادهایى چون بهزیستى، کمیته امداد و تأمین اجتماعى باید به آن توجه ویژهاى داشته باشند، وضعیت زنان سرپرست خانوار است. اگر به این زنان رسیدگى نشود، دچار مشکلات فراوانى خواهیم شد.
وى امنیت شغلى در جامعه براى زنان را از دغدغههاى دیگر بانوان خواند و گفت: اگر اشتغال در جامعه بر مبناى جنسیت نبوده و براساس توانمندى و کارآیى باشد، مىتوان ادعا کرد که در جامعه امنیت شغلى زنان محقق شده است.
نماینده مردم مشهد افزود: در کشور به رغم وجود زنان متخصص، متعهد و داراى فکر و اندیشه، متأسفانه ترکیب جنسیتى فارغالتحصیلان دانشگاهها با ترکیب مدیران و کارکنان دولت تناسب ندارد و قوه مجریه باید زمینه استفاده از این ظرفیتها را ایجاد کند.
وى همچنین تبعیض میان زنان و مردان در برخوردارى از حقوق اشتغال را از دیگر دغدغههاى جامعه زنان عنوان کرد و گفت: زنان بسیارى گلایه مىکنند که چرا از حقوق آنان مانند مردان حق بیمه و حق بازنشستگى کم شود، اما فرزندان آنان از مزایایى همچون مستمرى بعد از فوت برخوردار نمىشوند. عدم برخوردارى از حق عائلهمندى از دیگر اعتراضات زنان است و باید به سمتى حرکت کنیم که زنان و مردان از حقوق برابر شهروندى برخوردار باشند.زنان براى قبول مسئولیتهاى مهم اجتماعى آماده هستند
«عشرت شایق» با اشاره به ثبتنام 6 هزار و 945 نفر از زنان کشور در سومین دوره انتخابات شوراهاى شهر و روستا گفت: اعلام داوطلبى این تعداد از بانوان جهت خدمت در فضاى پرکار شوراها نشاندهنده آمادگى آنها براى قبول مسئولیتهاى مهم اجتماعى است.
به گفته وى هر چند این عمل به نوبه خود یک رویداد مثبت تلقى مىگردد، اما نمىتواند بیانگر همه ظرفیتهاى این قشر باشد.
نماینده مردم تبریز افزود: با توجه به افزایش سطح آگاهى علمى و تخصصى زنان کشور، باید امکان بروز و تأثیرگذارى این توانمندىها در جامعه فراهم شود.
وى اظهار امیدوارى کرد که با حضور موفق زنان در شوراهاى شهر و روستا، زمینه لازم براى حضور پررنگتر بانوان در دیگر صحنههاى اجتماعى نیز به وجود آید.زنان مىتوانند به تبعیت از همسر نام خانوادگى خود را تغییر دهند
مدیر کل ثبت احوال استان تهران اعلام کرد امکان تعویض نام خانوادگى زن به تبعیت از شوهر امکانپذیر است و در صورت طلاق، زن مىتواند دوباره نام خانوادگى خود را به همان نام قبلى برگرداند، و شناسنامه جدید دریافت کند.
وى متذکر شد: زنان مىتوانند از زمانى که به عقد دایم همسران خود در مىآیند به شعبات ثبت احوال مربوطه مراجعه و نسبت به تبعیت از نام خانوادگى شوهر، نام خود را تغییر دهند.
«سیداحمد قشمى» گفت: همچنین کسانى که اسامى نامناسب دارند و یا اینکه نزد پدرخوانده خود زندگى مىکنند بعد از 15 سالگى مىتوانند به اداره ثبت احوال مراجعه و آزادانه نام خانوادگى خود را به نام خانوادگى پدرخواندهشان تغییر دهند.زنان خانهدار بىبرنامهاند
35 درصد زنان خانهدار کشور داراى وقت اضافه هستند ولى نمىدانند این وقت را چگونه بگذرانند.
دکتر «مجید ابهرى» گفت: اوقات فراغت یعنى زمانهایى که زنان براى انجام امور مربوط به خود در اختیار دارند. زنان شاغل تنها در روزهاى تعطیل، زمان فشرده و کوتاهى براى رسیدگى به کارهاى خود دارند که بیشتر آن را در نزد خانواده سپرى مىکنند اما زنان خانهدار اوقات فراغت بیشترى دارند که اغلب بدون برنامه سپرى مىشود و همین امر عاملى براى ایجاد اختلافات خانوادگى و تشنجات رفتارى، مشکلات عصبى و افسردگى خواهد بود.
وى افزود: زنان خانهدارى که وقت اضافه خود را به بطالت مىگذرانند از نظر علمى در همان دوران قبل از ازدواج متوقف شدهاند در صورتى که مىتوانند در برخى مشاغل خانگى که نیاز به تخصص ندارد فعالیت کنند و از این طریق به اقتصاد خانواده کمک کنند.ایران فقط 30 خانه سلامت دارد
مدیر کل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعى سازمان بهزیستى اعلام کرد: خدمات اجتماعى سیار در حال حاضر تنها در 6 استان اجرا مىشود که پیشبینى شده به 30 استان کشور گسترش یابد.
«رجب محمدى» در خصوص مراکز اجتماعى براى مداخله و کنترل آسیبهاى اجتماعى در کشور گفت: در سراسر کشور 30 خانه سلامت، 21 مرکز بازپرورى زنان و دختران آسیبدیده اجتماعى، 62 مرکز مداخله در بحران، 91 مرکز مداخله در خانواده یا کاهش طلاق و 43 مرکز ساماندهى کودکان خیابانى وجود دارد.
وى گفت: مشاور «TS» در همه استانهاى کشور از طریق دفاتر مشاوره و آسیبهاى اجتماعى ارائه مىشود اما کارهاى اساسى و عمده مثل عمل جراحى در تهران انجام مىشود و تا به حال نیز با مشکلى از این نظر مواجه نبودیم که بخواهیم تعداد مراکز را افزایش دهیم.کمبود اعتبار مانع بیمه زنان خانهدار شده است
معاون امور اجتماعى بهزیستى کشور اعلام کرد کمبود اعتبار مانع بیمه زنان خانهدار در سطح کشور شده است.
«محمدرضا خباز» گفت: از آغاز زمان طرح بیمه اجتماعى زنان خانهدار از سال 81 تاکنون 30 هزار نفر از زنان خانهدار سراسر کشور بیمه شدهاند و طى این مدت 60 میلیارد ریال اعتبار براى بیمه این افراد توسط بهزیستى هزینه شده است.
وى تعداد زنان خانهدار کشور را 12 میلیون نفر عنوان کرد و افزود: متأسفانه به سبب کمبود اعتبار، بهزیستى تنها قادر به بیمه کردن این تعداد بوده است. این افراد ماهانه 50 هزار ریال توسط خودشان به بیمه پرداخت مىکنند و 50 هزار ریال هم از سوى سازمان بهزیستى براى آنها هزینه مىشود و در نهایت پس از ده، پانزده و بیست سال پس از گذشت شروع بیمه، از مزایاى بازنشستگى استفاده مىکنند.حضور زنان در اقتصاد کشور افزایش یافت
مرکز توسعه انسانى سازمان ملل اعلام کرد حضور زنان ایرانى در عرصه فعالیتهاى اقتصادى ناگهان طى یک سال از 30 به 37 درصد مشارکت رسید.
با توجه به سرعت قابل توجه این افزایش همکارى اقتصادى، رتبه جهانى ایران از نظر فعالیت زنان در عرصه اقتصاد در میان 177 کشور جهان از جایگاه 157 به 132 رسید و 25 پله ترقى کرد.
مرکز توسعه انسانى سازمان ملل این افزایش قابل توجه در عرصه اقتصاد ایران را نکتهاى مثبت در زمینه گسترش برابرى در ایران دانست اما در عین حال بر لزوم مدیریت حساب شده و کارشناسى این پدیده تأکید و اعلام کرد چنانچه مدیریت صحیح اعمال نشود سندرمهاى اجتماعى حاد در ایران بروز خواهد کرد.ریشه خودکشى ضعف ایمان است
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد ممانعتسازى شرعى و قانونى در ارتباط با دختران و پسران در جامعه ایران یکى از دلایل سرخوردگىهاى عاطفى و تمایل به خودکشى در آنهاست.
«تحریرى» گفت: البته در زمینه گرایش دانشجویان ایرانى به خودکشى باید یک مطالعه تحقیقاتى انجام شود و نباید براساس ظن و گمان در این زمینه اظهار نظر کرد. وى افزود: با توجه به اینکه در کشور ما ارتباطات بین پسر و دختر داراى یکسرى موانع شرعى و قانونى است، این موضوع حادتر مىشود.
وى گفت به عنوان مثال اگر یک دختر با چندین پسر دوست باشد و یا بر عکس، چیزى دور از حرمت نیست اما در کشور ما این طور نیست. ریشه این عوامل همه در ضعف ایمان است و در کشورى که اکثریت مردم مسلمان هستند این اعتقاد به اسلام نباید فقط در حد اسم و شناسنامه باشد بلکه باید در باورهاى ما هم رسوخ کند.«زن زیادى» سه جایزه به خود اختصاص داد
فیلم «زن زیادى» جایزه بهترین فیلم پنجاه و یکمین دوره جشنوراه فیلم آسیا و اقیانوسیه را از آنِ خود کرد.
«تهمینه میلانى» کارگردان این فیلم، سه جایزه بهترین فیلم، کارگردانى و فیلمنامه را از آنِ خود کرد و لقب فاتح این جشنواره را گرفت.
مدیر برنامهریزى این جشنواره بینالمللى گفت: فیلمهاى هنرى ایرانى از کیفیت بالایى برخوردارند. بالا بردن سطح حضور فیلمهاى ایرانى در این دوره نشان داد که سینماى هنرى ایران متوقف نشده و هنوز هم راه پیشرفت را مىپیماید.بانک بانوان در کشور تشکیل خواهد شد
رئیس مجمع بانوان عضو شوراهاى اسلامى کشور گفت طرح تشکیل بانک ویژه بانوان در کشور در دست بررسى است.
«صدیقه قناد» گفت: براى تشکیل این بانک جلساتى با نمایندگان بانک مرکزى برگزار شده است. تشکیل این بانک نیازمند توجه ویژه دولت و اختصاص اعتبارات لازم است. «قناد» در تشریع فعالیت بانک بانوان افزود: این بانک در صورت تشکیل، تسهیلات ویژهاى را با شرایط آسانتر در مقایسه با بانکهاى دیگر در اختیار بانوان کارآفرین قرار مىدهد.جشنواره زنان سینماگر برگزار مىشود
دومین جشنواره زنان سینماگر، یادواره پروین اعتصامى به همت خانه زنان هنرمند و اداره کل امور بانوان شهردارى تهران برگزار مىشود.
این جشنواره شامل سه بخش نیلوفر، نگاه نو و آثار ویژه پیامبر اعظم خواهد بود. در این سه بخش جایزه نیلوفر زرین به نام زنان فیلمساز برگزیده و نیلوفر سیمین به مردان فیلمسازى که در باره زنان فیلم ساختهاند، اهدا مىشود.
در بخش نگاه نو آثارى به نمایش در مىآیند که به فرهنگ شهروندى و شهرنشینى پرداخته باشند. در بخش پیامبر اعظم(ص) نیز به فیلمسازانى که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به سیره پیامبر اسلام در آثارشان توجه داشتهاند، جایزه اهدا مىشود.
«فرناز قیصرىپور» دبیر خانه زنان هنرمند ایران گفت با توجه به پیام معاون امور سینمایى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، از این پس هر دوره، جشنواره با یادواره یکى از زنان هنرمند برگزار مىشود.یک میلیون و 200 هزار کودک هر سال در جهان قربانى قاچاق انسان مىشوند
مدیر عامل سازمان دفاع از قربانیان خشونت اعلام کرد یک میلیون و 200 هزار کودک سالانه قربانى قاچاق انسان مىشوند.
«طاهرى» در سمینار «محیط، حامى کودک» گفت: متأسفانه علىرغم وجود کنوانسیون حقوق کودک و پروتکلهاى الحاقى آن بسیارى از کودکان همچنان مورد آزار قرار مىگیرند.
وى خاطرنشان کرد: متأسفانه سالانه 20 درصد دختران و 5 تا 10 درصد پسران در جهان قربانى خشونت جنسى و همچنین 6 میلیون دختر به منظور بهرهبرى جنسى در آسیا ربوده مىشوند. همچنین 250 هزار کودک در دنیا به عنوان سرباز به خدمت گرفته شدهاند.
وى گفت: یک میلیون و 400 هزار برده جنسى در دنیا وجود دارد که نیمى از آنها را کودکان تشکیل مىدهند. سازمانهاى غیر دولتى مىتوانند با مداخله بهنگام در مورد کودکان داراى مشکل، نقش مهمى را در کاهش این معضل ایفا کنند.طبق یک گزارش، روزانه 40 نفر در ایران به ایدز مبتلا مىشوند
مدیر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز با اشاره به آمار ایدز در کشور اعلام کرد روزانه 40 نفر در ایران به ایدز مبتلا مىشوند.
«حمیدرضا ستایش» در نشست مشترک صندوقهاى سازمان ملل متحد در ایران که در فرهنگسراى ملل تهران برگزار شد گفت: متأسفانه ویروس ایدز در کشور در طول پنج سال اخیر رشد سریعى داشته چنانچه در فاصله دو سال گذشته شیوع این ویروس در کشور دو برابر شده است.
وى تصریح کرد: پیشبینى مىشود با روند فعلى، همین رشد را در طول دو سال آینده شاهد باشیم. برآوردها نشان مىدهد هماکنون 60 تا 70 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور وجود داشته باشند که برخى برآوردها این آمار را تا سقف 140 هزار نفر نیز پیشبینى مىکند.نخستین جشنواره صنایع دستى زنان مسلمان برگزار مىشود
اولین جشنواره صنایع دستى زنان مسلمان جهان در حوزه صنایع دستى و هنر در شهر زنجان برگزار مىشود.
معاون صنایع دستى سازمان میراث فرهنگى استان زنجان اعلام کرد هدف از این جشنواره، بازاریابى و ارائه هنرهاى زنان مسلمان جهان است و در هیچ بخشى فروش صورت نخواهد گرفت.
وى گفت: جشنواره صنایع دستى زنان مسلمان با ایجاد تنوع و تفاوت در ماهیت برگزارى، ضمن ارائه هنر به معناى واقعى، جهانیان را با هنر زنان مسلمان آشنا مىسازد. این جشنواره در پى برگزارى موفق نخستین جشنواره سراسرى بانوى ایرانى - صنایع ایرانى، از 20 تا 25 دى ماه در زنجان برپا مىشود.ازدواج اجبارى در آفریقا رایج است
ازدواج اجبارى دختران نوجوان موسوم به عروسهاى کمسن و سال به پدیدهاى رایج در کشورهاى فقیر آفریقایى تبدیل شده است.
از مهمترین پیامدهاى منفى ازدواج دختران جوان با مردان بزرگسال، افزایش احتمال مرگ مادران کمسن هنگام زایمان است.
در نیجریه 82 درصد دختران زیر 18 سال ازدواج زودرس دارند. در اتیوپى نیز 39 درصد دختران چنین سرنوشتى دارند.
بیشتر این دختران پیش از ازدواج همسر آیندهشان را نمىبینند و بر خلاف همسالان خود از تحصیل محروم مىشوند.
شمار این عروسهاى کمسن و سال رو به افزایش است و تا ده سال دیگر تعداد آنها به 100 میلیون نفر خواهد رسید.دانش جهان اسلام باید به قرن بیست و یکم بپیوندد
کشورهاى اسلامى از نظر علمى نسبت به دیگر کشورها عقب هستند، هر چند نشانههاى نویدبخشى از پیشرفت در کشورهاى اسلامى مشاهده مىشود.
«اطهر اسامه» نویسنده عرب طى گزارشى اعلام کرده است با وجود اینکه کشورهاى مسلمان براى پى بردن به ارزش تحقیقات علمى و فناورى خود تلاشهاى بسیارى کردهاند اما سازمان کنفرانس اسلامى با تحقیقات روى 57 کشور عضو خود ماهیت علمى ضعیف کشورهاى اسلامى را روشن کرده است.
به گفته این نویسنده اگر کشورهاى اسلامى بخواهند در قرن بیست و یکم به جوامع نوآور و دانشمدار بپیوندند باید سیاستهاى کارآمد علمى داشته باشند در غیر این صورت از نظر سیاسى، اقتصادى و اجتماعى از دیگر کشورها عقب خواهند ماند.
ترکیه با اختلاف زیادى با کشورهاى غیر اسلامى بالاترین رتبه را در تولیدات علمى دارد و پس از آن به ترتیب کشورهاى مصر، ایران، عربستان سعودى، مالزى، مراکش، نیجریه، پاکستان، اردن، کویت، لبنان، اندونزى، امارت متحده عربى و ازبکستان قرار دارند.
ایران با آنکه در رتبه سوم قرار دارد ولى طى ده سال اخیر 123 درصد رشد در زمینه مقالات منتشر شده در نشریات بینالمللى داشته و این تداوم رشد مىتواند علاوه بر تأثیر کیفى آن، در ارزیابىهاى جهانى، ایران را در جایگاه بهترى قرار دهد.
از نظر تعداد نشریات منتشر شده در کشور به ازاى هر یک میلیون نفر جمعیت، کویت با 5/254 نشریه در رأس و ایران با 28 نشریه در مقابل هر میلیون نفر، در رتبه دهم قرار دارد.
توصیه «اطهر اسامه» به کشورهاى اسلامى ترویج ارزش علم و فناورى در بین مردم و آموزش استفاده از علم براى حل مشکلات اجتماعى و اقتصادى است.19 میلیون سقط جنین در هر سال منجر به مرگ زنان بسیارى مىشود
سازمان جهانى بهداشت اعلام کرد که حدود 19 میلیون مورد از سقط جنینهاى نامطمئن و خطرناک سالانه در جهان اتفاق مىافتد که منجر به مرگ حدود 68 هزار زن مىشود، اما با این حال دولتها هنوز هم به بهداشت «مسائل جنسى و تولید مثلى» توجه لازم و کافى ندارند.
سازمان جهانى بهداشت در بیانیهاى در این باره هشدار داد که با به تأخیر افتادن زمان ازدواج، فرصتهاى بیشترى براى روابط جنسى پیش از ازدواج پیدا مىشود که در نتیجه آن، نرخ باردارىهاى ناخواسته، سقطهاى ناسالم و خطرناک و نیز درصد ابتلا به بیمارىهاى مقاربتى در جهان رو به افزایش دارد.
پژوهشهاى این سازمان نشان مىدهد که میزان ناتوانى و مرگ و میر زودهنگام به دلیل مشکلات بهداشتى در مسائل جنسى و تولید مثلى در جهان زیاد و همچنان رو به افزایش است.
بیش از نیم میلیون زن سالانه در جهان به دلیل مشکلات و ناراحتىهاى ناشى از باردارى و وضع حمل جان خود را از دست مىدهند و علاوه بر این تقریباً 80 میلیون زن در سال با باردارىهاى ناخواسته مواجه مىشوند که از این تعداد 45 میلیون مورد از این باردارىهاى ناخواسته به سقط جنین ختم مىشوند.نباید زنان پایه اصلى هنجارشکنى معرفى شوند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامى با توجه به انعکاس گسترده اخبار آسیبهاى اجتماعى زنان در مطبوعات اعلام کرد نباید بیان واقعیتهاى جامعه به گونهاى باشد که گویا زنان همواره کانون فتنه و هنجارشکنىهاى اجتماعى هستند.
«محمدحسین صفار هرندى» در جمع اعضاى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان و چندین مدیر مسئول مطبوعات کشور گفت: صاحبان مطبوعات کشور باید بین انعکاس گسترده اخبار آسیبهاى اجتماعى زنان با نادیده گرفتن و انکار کامل واقعیتهاى موجود جامعه، توازن و تعادل منطقى برقرار کنند.
«منیره نوبخت» رئیس شوراى فرهنگى اجتماعى زنان نیز در این نشست گفت: «یافتههاى حاصل از طرح ارزیابى انعکاس اخبار مربوط به زنان در مطبوعات کشور، مىتواند ما را به سمت انعکاس وضع زنان کشور به نحوى که در شأن نظام اسلامى و معرفى زن مسلمان به جهانیان باشد، هدایت کند.»طرح حمایت از حقوق و مسئولیتهاى زنان تصویب شد
با تصویب نمایندگان مجلس شوراى اسلامى دولت موظف شد زمینههاى تبیین و تحقق عملى حقوق و مسئولیتهاى زنان در عرصههاى داخلى و بینالمللى را فراهم کند.
براساس این طرح، دولت موظف است در راستاى تحقق اصول 20 و 21 قانون اساسى و سند چشمانداز بیستساله، زمینههاى تحقق عملى حقوق و مسئولیتهاى زنان را براساس سند مرجع (منشور حقوق و مسئولیتهاى زنان در نظام جمهورى اسلامى ایران مصوب 31 شهریور 1383 شوراى عالى انقلاب فرهنگى) فراهم کند.
این منشور تمامى دستگاههاى دولتى را موظف به سیاستگذارى و اتخاذ تدابیر و برنامهریزى براى رعایت حقوق زنان و معرفى جایگاه زن در ایران، در مجامع بینالمللى کرده است.65 وقف آستان قدس رضوى متعلق به بانوان است
سرپرست اداره کل روابط عمومى آستان قدس رضوى اعلام کرد بیش از 50 مورد وقفنامه مشتمل بر 65 رقبه از بانوان در دفاتر موقوفات آستان قدس رضوى به ثبت رسیده است.
وى گفت: بانوان نیکوکار بسیارى تا به حال در زمینه و ترویج موقوفات، ایفاى نقش کردهاند که مرحومه «بیگم آغاخانم ذوالقدر»، قدیمىترین آنهاست که در سال 997 هجرى قمرى تمامى موضع سیمانآباد قزوین را وقف آستان رضوى کرد.
«ناصر باقرى» افزود: پس از وى بانوان بسیارى تمام و یا قسمتى از دارایى خود را وقف این آستان کردهاند و پس از انقلاب این وقفها به اوج خود رسیده و بانوان سهم عمدهاى در موقوفات داشتهاند.
جدیدترین موقوفه آستان قدس رضوى متعلق به «صغرا دهقان منشادى» در فروردین سال جاریست که شامل وقف سهامى از آب و اراضى یک حلقه چاه عمیق در مهدىآباد بهادران از توابع شهر یزد است که عواید آن هر ساله صرف نشر فرهنگ شیعه و برگزارى مراسم میلاد امام رضا(ع) خواهد شد.
«باقرى» اضافه کرد: بانوان دارایىهاى خود را وقف مىکنند تا به مصارفى چون اطعام زائران، تأمین روشنایى حرم، تجهیز دارالشفاء، امدادرسانى به زائران، برپایى مجالس جشن، سوگوارى و عزادارى ائمه معصومین(ع)، ساخت و تجهیز کتابخانهها، احداث دارالقرآن و امثال آن شود.