حلیم بادمجان /کله‌جوش (کاله‌جوش)

نوع مقاله : آشپزی

10.22081/mow.2017.64768

آشپزی

مریم بهروزی‌راد

حلیم بادمجان

یکی از غذاهای مرسوم اصفهان «حلیم بادمجان» است که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.

مواد لازم

برنج: 1 پیمانه

گوشت: نیم کیلو

بادمجان: 5/1 کیلو

کشک: نیم کیلو

پیازداغ، نعناداغ، نمک و فلفل: به میزان لازم

 طرز تهیه

برنج را با آب و کمی نمک می‌پزیم تا حدی که وابرود. گوشت را ـ که بهتر است گوشت گردن باشد ـ خوب می‌پزیم؛ سپس آن را اضافه کرده و دوباره می‌کوبیم تا حسابی همۀ مواد به خورد هم بروند و حالت کش‌دار بگیرند.

در آخر کشک را اضافه کرده و می‌گذاریم حدود نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشد؛ سپس در ظرف کشیده و با پیازداغ و نعناداغ تزئین می‌کنیم.

نکته: می‌توانید مقداری پیازداغ هم داخل این غذا بریزید و نیز به‌جای کوبیدن، مواد را با هم چرخ کنید.

در بعضی شهرها، از عدس پخته هم داخل حلیم بادمجان استفاده می‌کنند.

***

کله‌جوش (کاله‌جوش)

«کله‌جوش»، غذایی بسیار مقوی و خوشمزه است که در بیشتر شهرهای ایران طبخ می‌شود. اصفهانی‌ها هم کله‌جوش را به روش زیر تهیه می‌کنند.

مواد لازم

کشک: 500 گرم

روغن: 4 قاشق غذاخوری

پیاز خردشده: 1 عدد

نعناع ساییده‌شده: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به قدر دل‌خواه

طرز تهیه

روغن را در ظرف ریخته، پیاز نگینی را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم. وقتی

پیازها طلایی شد، زردچوبه و فلفل را به آن افزوده و هم می‌زنیم؛ سپس نعنا را اضافه کرده، هم زده، کشک را با یک لیوان آب رقیق کرده و به مواد اضافه می‌کنیم؛ بعد می‌گذاریم تا جوش بیاید. پس از ده دقیقه ریز جوش زدن، آن را در کاسه کشیده، با نان سنگک ترید کرده و با پیاز و سبزی‌خوردن نوش جان می‌کنیم.