نوع مقاله : آشپزی
آشپزی
مریم بهروزیراد
حلیم بادمجان
یکی از غذاهای مرسوم اصفهان «حلیم بادمجان» است که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.
مواد لازم
برنج: 1 پیمانه
گوشت: نیم کیلو
بادمجان: 5/1 کیلو
کشک: نیم کیلو
پیازداغ، نعناداغ، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را با آب و کمی نمک میپزیم تا حدی که وابرود. گوشت را ـ که بهتر است گوشت گردن باشد ـ خوب میپزیم؛ سپس آن را اضافه کرده و دوباره میکوبیم تا حسابی همۀ مواد به خورد هم بروند و حالت کشدار بگیرند.
در آخر کشک را اضافه کرده و میگذاریم حدود نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشد؛ سپس در ظرف کشیده و با پیازداغ و نعناداغ تزئین میکنیم.
نکته: میتوانید مقداری پیازداغ هم داخل این غذا بریزید و نیز بهجای کوبیدن، مواد را با هم چرخ کنید.
در بعضی شهرها، از عدس پخته هم داخل حلیم بادمجان استفاده میکنند.
***
کلهجوش (کالهجوش)
«کلهجوش»، غذایی بسیار مقوی و خوشمزه است که در بیشتر شهرهای ایران طبخ میشود. اصفهانیها هم کلهجوش را به روش زیر تهیه میکنند.
مواد لازم
کشک: 500 گرم
روغن: 4 قاشق غذاخوری
پیاز خردشده: 1 عدد
نعناع ساییدهشده: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به قدر دلخواه
طرز تهیه
روغن را در ظرف ریخته، پیاز نگینی را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. وقتی
پیازها طلایی شد، زردچوبه و فلفل را به آن افزوده و هم میزنیم؛ سپس نعنا را اضافه کرده، هم زده، کشک را با یک لیوان آب رقیق کرده و به مواد اضافه میکنیم؛ بعد میگذاریم تا جوش بیاید. پس از ده دقیقه ریز جوش زدن، آن را در کاسه کشیده، با نان سنگک ترید کرده و با پیاز و سبزیخوردن نوش جان میکنیم.