نوع مقاله : خبر در خبر
دخترانه، طرحی برای مهارتآموزی
نبودن مهارت کافی برای ادارهی یک زندگی، از اساسیترین مشکلات دختران جوان است. بهتازگی طرحی بهنام «دخترانه» در حال اجراست که تلاش میکند به دختران، مهارت زندگی آموزش دهد. «مینو اصلانی» رئیس بسیج زنان، در این باره میگوید: «اعتقاد داریم خلأ تربیتی در آموزش و پرورش وجود دارد؛ چراکه سند تحول بنیادین اجرا نشد و با سیستم آموزش و پرورش فعلی، دختر و پسر مثل هم تربیت شده و آموزش میبینند. در چنین شرایطی، دانشآموزان مهارتهای لازم برای زندگی را به دست نمیآورند و یکی از بحثها، پُرکردن این خلأ تربیتیست.»
طرح دخترانه، در هجدههزار مسجد و پایگاه مقاومت خواهران اجرا میشود و عموم مخاطبانش، دانشآموزان هستند. امسال سومین سال اجرای این طرح است و قریب به هشتصدهزار دختر در آن شرکت کردند. متولی این طرح بسیج است. مینو اصلانی میگوید: «برنامههای ما برای دانشآموزان در فضای مجازی، ایجاد سایت «ما زندهایم»، برگرفته از کتاب «من زندهام» را ایجاد کردهایم که مطالب آن برگرفته از این کتاب است. برای شرکت در این طرح به پایگاه های بسیج یا مساجد شهر خود مراجعه کنید.
ایران و خشونت علیه زنان
«خشونت علیه زنان»، عنوانیست که این روزها بیشتر از همیشه میشنویم؛ اما بهراستی مصداق خشونت چیست؟ آیا زنان ایرانی هم در معرض خشونت قرار دارند؟ آیا خشونت فقط در کتکزدن و بدرفتاری معنا مییابد؟ «فرشته روحافزا»، در این باره میگوید: «متأسفانه مباحثی که در قالب خشونت علیه زنان گفته میشود، مصادیق حقیقی خشونت علیه زنان نبوده یا حداقل دارای اولویت نیست و با فرافکنیها، نمیتوانیم مشکلات حقیقی زنان را فراموش کنیم! قانون تسهیل ازدواج حدود دوازده سال پیش نوشته و رها شده است. بسیاری از دختران ما با گذشتن از سن ازدواج، در حال ازدستدادن شرایط یک زندگی معمولی هستند و از حق مادرشدن محروم میشوند؛ آیا اینها خشونت علیه زنان نیست؟ فراموشی بیمهی زنان خانهدار و ترویج روابط نامشروع، خشونت علیه زنان ایرانی نیست؟ بیمهی زنان خانهدار، سالهاست که قدمی برای آن برداشته نمیشود؛ آیا این بهمعنای خشونت نیست؟ آیا فیلمها، مجلات و تئاترهای مروج روابط نامشروع و با نمادهای فمینیستی، خشونت علیه زنان نیست؟ آمار روزانه هزار سقط غیرقانونی و مخالفت با کاهش ساعات کار بانوان دارای فرزند، تبلیغات فردگرایی و فمینیستی در مجلات بانوان که منجر به بالابردن آمار طلاق در کشور میشود و آمار بالای طلاق و عدم پرداختن به ریشهی آن، استفادهی ابزاری از زنانه بهبهانهی حق حضور در ورزشگاهها، خشونت علیه زنان است. مصادیق خشونت را بشناسیم و در موج فضای مجازی غرق نشویم.»
باربی محجبه شد
زمانی که چند برند معروف تولید لباس، از جمله «دی اند جی» لباسهای پوشیده تولید کردند، روزنامهنگاری غربی نوشت: «زنان محجبه در حال تغییر فرهنگ غالب بر جوامع غیرمسلمان هستند!» حالا که چندماهی از این تحلیل گذشته «حنیفه آدام»، دختری نیجریهای در راستای ترویج حجاب، به طراحی و تولید عروسک باربیِ باحجاب اقدام کرده است؛ عروسک بلوندی که نزدیک به شش دهه است در دسترس بسیاری از دختربچههای دنیا قرار دارد، حالا با ظاهری متفاوت ارائه میشود. حنیفه، خالق این باربی که بهجز صورت و دستها بقیهی بدنش پوشیده است، با خلق این عروسک خواسته عروسکی داشته باشد که پوششی مشابه پوشش خودش و دیگر خواهران مسلمانش داشته باشد. او اولین باربی محجبهی خود را تولید و عکس آن را در شبکهی اجتماعی اینستاگرام منتشر کرد که با استقبال مخاطبانش مواجه شد. اگرچه مدیر روابط بینالملل برند باربی، پیشتر گفته بود از هرگونه تغییر که باعث شود این برند به زندگی واقعی زنان نزدیکتر شود، استقبال میکنیم، باید منتظر ماند و دید تولیدکنندگان آمریکایی این برند، از خلاقیت حنیفه در جهت تغییر چهرهی باربی هم استقبال میکنند یا نه؟
بانک شیر
نوزادان نارس، بسیار ضعیف هستند و به مراقبتهای ویژهای نیاز دارند. در این نوزادان، تغذیهی مناسب بسیار اهمیت دارد؛ چراکه دستگاه گوارش آنها تکامل کامل نیافته و اصولاً کموزن هستند. مسلماً شیرمادر بهترین تغذیه برای این نوزادان است. کمشیر بودن بعضی از مادران، میتواند به ضعف نوزاد نارس دامن بزند؛ از این رو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با راهاندازی بانک شیر به کمک نوزادان نارس آمده است. مادران داوطلب، میتوانند شیر خود را برای دیگر نوزادان، به این بانک تحویل دهند. به این منظور بانک شیر، یکی از نیروهای خود را برای دریافت شیر مادر به درب خانهی مادر شیرده اعزام میکند.
زلزله و آسیبهای ناتمام
زلزله علاوه بر خسارتهای مالی و جانی، مسلماً آسیبهای روانی بسیاری نیز به همراه دارد؛ از همین رو برای کاهش آسبهای روحی کودکان، هر هفته تعداد ده نفر از مشاوران با نظارت دستگاههای مربوطه، به مناطق آسیبدیده اعزام میشوند. هر گروه پنج تا هفت روز در مناطق زلزلهزده، به دانشآموزانی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند، خدمات مشاورهای ارائه میدهند. قرار بر این است که پس از اتمام مأموریت یکهفتهای گروه اول، گروه دوم اعزام شود و با دریافت گزارشهای گروه اول، به مشاورهی دانشآموزان بپردازد.
بشر به دنبال آرامش
بعد از «اسپینر»، حالا نوبت یک خمیربازی جدید بهنام «اسلایم» است تا به آرامش روانی بشر امروزی کمک کند. اسلایم، یک مادهی خمیریست که حالت ارتجاعی و کشسانی بالا و ژلاتینی دارد، به هیچ عنوان به دست نمیچسبد و به شکلهای گوناگوی درمیآید. خمیر اسلایم، نوعی خمیربازی اعتیادآور است که باعث سرگرمی میشود. سازندگان این خمیر، آن را مناسب تمامی ردههای سنی بالای پنج سال دانستهاند؛ اما با این حال، بین برخی پزشکان و پدر و مادرها محبوب نیست و معتقدند مواد تشکیلدهندهی این خمیر، برای کودکان مضر است؛ تا جایی که برخی از منابع خبری، اسلایم را بیماریزا میدانند.
زنان طرفدار صلح
بهتازگی جنبش موسوم به «زنان در پی صلح» در بخشهای مختلف اسرائیل و کرانهی باختری، تجمعاتی را برگزار کرده است. هزاران زن در حالی که برخی از آنان لباس سفید پوشیده بودند، در ساحل رود اردن در یک راهپیمایی برای صلح شرکت کردند. یکی از سخنگویان این جنبش، گفته است که زنان از هر قشر و گروهی و با هر ایدئولوژی، برای توقف جنگ به این جنبش پیوستهاند. شرکتکنندگان در این راهپیماییها، همچنین شامل افرادی میشوند که بهنحوی تحت تاثیر درگیریهای خشونتآمیز بین اسرائیل و فلسطینیان قرار گرفتهاند.
کوتاه و گویا
- محققان دانشگاه کارولینسکای سوئد، دریافتند که زنان چاق یا دارای اضافهوزن، در مقایسه با زنان لاغرتر بعد از بزرگترشدن تومور به بیش از دو سانت متر، متوجه سرطان سینه میشوند.
- ولت ژاپن حدود دو تریلیون ین (۱۷.۹۳ میلیارد دلار) را برای یارانهی هزینههای آموزشی و بهبود مراقبت از سالمندان کنار خواهد گذاشت.
- براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ١٣٩٥، میزان باروری کل ایران، رقمی برابر با ۲.۰۱ فرزند محاسبه شد که میزان باروری افزایش یافته است.
- «امل حجازی» خوانندهی لبنانی، با انتشار ترانهای جدید که در ستایش حضرت محمد(ص)، پیامبر مسلمانان جهان خوانده، با حجاب کامل در برابر دوربین ظاهر شده و عکس اصلی صفحهی فیسبوک خود را هم تغییر داده است.
- چهاردهمین دورهی تربیت مربی قرآن، ویژهی بانوان به همت شعبهی دارالقرآن آستان حسینی در اندونزی آغاز شد.
- عضو جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم، با بیان اینکه به برکت انقلاب حوزهی علمیهی خواهران رشد ویژهای داشته است، گفت: در برخی استانها، تعداد خواهران طلبه از برادران بیشتر است.
- «زینب اسراء اوکور» دختر روشندل ترکیهای در مدت پانزده ماه و از طریق گوشدادن به آیات، موفق به حفظ کل قرآن شد.
- در طرح «پائیز کتاب» مجموعهی دوازدهجلدی «قصههای کوچک برای بچههای کوچک»، اثر «شکوه قاسمنیا» از نشر قدیانی و مجموعهی «خانهی درختی» اثر «لیز پیشون» از نشر هوپا، در صدر پرفروشهای کتاب کودک و نوجوان قرار گرفت.
- صفر تا سکو، مستندی که روایتگر زندگی خواهران منصوریان، ووشوکاران اهل سمیرم است، توانست عنوان بهترین فیلم جشنوارهی حقیقت را از آن خود کند.
- ششمین جشنوارهی «نقش تنپوش»، با رویکردی مدرن و متفاوت، برای معرفی طرحهای سنتی و زیبا و شناسایی طراحان و تولیدکنندگان برتر، در اردیبهشت 1397 برگزار خواهد شد.
فاطمه دولتی