متزلزل شدن بنیان خانواده در فرانسه
بر اساس آخرین بررسیهاى انجام شده از سوى موسسه ملى آمار فرانسه, شمار تولدهاى غیر قانونى در فرانسه در سال 1372 به میزان 35 درصد افزایش یافته که به بالاترین حد خود در این کشور رسیده است. در همین حال بنا بر گزارشى دیگر, نرخ موالید در سال 1373 نیز چون سال 1372 افزایش یافته است. کارشناسان در بیان دلایل این کاهش به مشکلاتى چون بحرانهاى اقتصادى و بیکارى جوانان, عدم جذب اجتماعى و نگرانى از ناکافى بودن دستمزدها اشاره دارند. با این وجود بررسیها نشان مى دهد که نرخ زاد و ولد در نه ماه سال 1374 در مقایسه با مدت مشابه در سال 1373 به میزان 2/5 درصد افزایش نشان مى دهد.
کشور فرانسه که دارا بودن نظام کاملا غیر دینى را از افتخارات خود مى داند با مشکلات فرهنگى ویژه اى مواجه گردیده است که مسوولان این کشور براى فرار از این مشکلات لاینحل سعى در متوجه کردن افکار عمومى کشور به تهاجم فرهنگى بیگانگان از جمله آمریکا و محدود کردن استفاده از شبکه هاى بین المللى اطلاع رسانى دارند.
جوانان جهان و اولویتهایشان
یک روزنامه چاپ سنگاپور با اعلام نتایج یک نظرسنجى در مورد اولویتهاى مردان جوان (زیر 36 سال) از ازدواج به عنوان اولویت پنجم این اشخاص نام برد. این روزنامه که نتایج بررسى ((واحد توسعه اجتماعى)) سنگاپور را اعلام کرده است همچنین مى نویسد: در میان جوانان دهه آخر قرن بیستم انتظار از همسر آینده خیلى بیشتر از پدرانشان است و براى یک جوان تقدمها به ترتیب عبارتند از: تحصیل حرفه و فنى که نیاز بازار کار باشد, به دست آوردن کار خوب و مطابق میل, خرید خانه و اتومبیل و وسایل کامل کار و زندگى از جمله تلویزیون رنگى و کامپیوتر خانگى, داشتن پس انداز کافى و سپس ازدواج با دخترى که از نظر تحصیلات و کار و درآمد, کمتر از او نباشد و با او هدفى واحد و هماهنگى داشته باشد و آزادیهاى اجتماعى, اقتصادى و سیاسى, او را محدود نکند.
مردان جوان در این نظرسنجى گفته اند که ترس از ناسازگارى و پیچیدگى مراحل قضایى طلاق مانع ازدواج آنها مى شود.
پاداش براى نگهدارى از والدین سالمند
خوددارى روزافزون سالخوردگان دنیاى غرب از اقامت در خانه هاى سالمندان در سالهاى آخر زندگانى, سبب شده است که در آمریکا و کشورهاى اروپایى طرحهاى قانونى تهیه شود که به موجب آنها اگر فرزند یا فرزندانى از پدر و مادر پیر خود در منزلشان نگهدارى کنند, مالیات بر درآمد سالانه آنها تا میزان معینى بخشوده خواهد شد. این بخشودگى ارتباطى به درآمد بازنشستگى والدین ندارد. طبق طرحى که در آمریکا در دست بررسى است این معافیت مالیاتى برحسب درآمد فرزند از دو تا پنج هزار دلار در سال خواهد بود. طبق قوانین مدنى جمهورى اسلامى ایران, پدر و مادر از جمله افراد واجب النفقه هستند که فرزندان باید نفقه ایشان را بپردازند.
نوزادان آمریکایى تحت آزمایش عدم اعتیاد قرار مى گیرند
بر اساس یک قانون جدید از این پس نوزادان آمریکایى بایستى تحت آزمایش عدم اعتیاد به مواد مخدر قرار گیرند. یکى از نمایندگان زن در مجلس آمریکا گفته است: ما احساس مى کنیم چنانچه یک زن باردار از مواد مخدر استفاده کند, براى کسانى که ادعاى حمایت از کودکان را مى کنند, این حداقل یک چراغ قرمز خواهد بود.
زنان اتریشى به سربازى مى روند
زنان اتریشى مى توانند براى نخستین بار, از اول سال آینده میلادى به طور داوطلب به عنوان سرباز در ارتش این کشور خدمت کنند. در توجیه این طرح که براى تصویب به مجلس فرستاده شده, آمده است که مساوات بین زنان و مردان حکم مى کند که زنان بتوانند در ارتش خدمت کنند! و از ارتقإ شغلى نیز بهره مند شوند! مرز سنى ورود به ارتش براى زنان تا 35 سالگى مى باشد. وزیر زنان در کابینه اتریش با واقع بینى در باره این طرح گفته است: هر چند به مصوبه دولت در این زمینه احترام مى گذارم اما قلبا خوشحال نیستم زیرا زنان از توانمندیهاى انحصارى در زمینه هاى دیگر برخوردارند.
کاهش ازدواج در روسیه
میزان ازدواج در روسیه امروز, نسبت به دهه هاى گذشته که کمونیستها بر سر کار بودند تقریبا به نصف کاهش یافته است. کارشناسان غرب دلیل این واقعه را بى ثباتى اوضاع و مشکلات اقتصادى ـ اجتماعى و بیمناک بودن از آینده خود مى دانند. ازدواجهایى هم که صورت مى گیرد بسیار ساده است. مثلا در مراسم نامزدى, تنها چاى داده مى شود. بنا بر اظهارنظر یک خبرگزارى غربى چون سن ازدواج زن برخلاف مرد محدود به دوران قبل از یائسگى است, زنهاى جوان روس, آماده ازدواج با هر مرد خارجى هستند حتى اگر دو برابر آنها سن داشته باشد.
رهبر معظم انقلاب:
اسلام مایه عزت زن است, این غربیها هستند که باید نقطه نظرهاى باطلشان را تصحیح کنند
حضرت آیت الله خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى در جمع خانواده هاى سرداران شهید سپاه استان تهران با اشاره به برخورد یک جانبه غرب نسبت به حقوق بشر و حقوق زنان فرمودند: بعد از اقامه دولت حق, به فضل الهى, زنان کشور اسلامى ایران توانستند شخصیت حقیقى خودشان را تا حدود زیادى پیدا کنند, در میدانهاى گوناگونى حضور یابند و عظمت روحیه زن مسلمان را نشان بدهند, که شما نمونه اش را در وضع این مادر شهید و مادران عزیز و دلاور سایر شهدا دیدید و مى بینید. من هر جا که با مادران شهدا مواجه شده ام, آنها را حتى از پدران شهدا هم قویتر دیده ام, غالبا نمونه اش را در روحیه این مادران بزرگوار و شجاع مى توانید ببینید. این عظمت زن مسلمان در میدانهاى سیاسى و فرهنگى است. آن وقت اینها مىآیند و در باره تضییع حقوق زن در جمهورى اسلامى قلم فرسایى و جوسازى مى کنند.
اگر ما بیاییم, براى اینکه آنها را راضى کنیم, طورى در باره زن حرف بزنیم که با نظر اسلام, که مایه عزت زن است, مخالف باشد, خطاست. چرا کسانى در زمینه زن, یا در زمینه حقوق بشر, طورى حرف بزنند که گویى ما باید سعى کنیم خودمان را به نقطه نظرهاى غربیها نزدیک و آشنا کنیم؟ آنها اشتباه مى کنند, آنها باید نقطه نظرهاى خود را به ما نزدیک کنند, آنها باید نسبت به مسإله زن و حقوق بشر و آزادى و دموکراسى, نقطه نظرهاى غلط و باطل خودشان را تصحیح کنند و با نظرات اسلامى مواجه نمایند, نه اینکه عده اى از این طرف دچار انفعال بشوند.
طرح تقلیل ساعات کار بانوان به تصویب رسید
طرح ((الحاق یک تبصره به قانون راجع به خدمت نیمه وقت بانوان)) در شور دوم به تصویب نمایندگان مجلس شوراى اسلامى رسید. به موجب این مصوبه, به دستگاههاى موضوع این قانون اجازه داده مى شود در صورت تقاضاى بانوان کارمند رسمى و ثابت خود و موافقت بالاترین مقام مسوول, همچنین بتوانند به جاى نیمه وقت, ساعات خدمت آنان را به سه چهارم ساعات کار تقلیل دهند.
مستمرى زنان بیمه شده متوفى به فرزندان آنها پرداخت خواهد شد
با طرح اصلاح ماده 82 قانون تإمین اجتماعى در مجلس شوراى اسلامى این طرح در شور اول به تصویب رسید. در این طرح پیش بینى شده است که فرزندان زنان بازنشسته پس از فوت مادر خود از مستمرى بازنشستگى وى استفاده کنند. پیش از این, مستمرى زنان بازنشسته پس از فوت آنها قطع مى شد.
در صورت تصویب جزئیات این طرح در شور دوم, فرزندان ذکور متوفى در صورتى که سن آنان کمتر از هیجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند و یا به علت بیمارى و نقص عضو طبق گواهى کمیسیون پزشکى قادر به کار نباشند و فرزندان اناث در صورتى که شوهر نداشته و داراى شغل و حرفه هم نباشند از مستمرى مادر متوفاى خود بهره مند خواهند شد. همچنین کسانى که به هر علتى بر اساس آراى محاکم قضایى, تحت سرپرستى زن قرار مى گیرند, مى توانند از این مستمرى استفاده کنند. در صورتى که پدر زنده باشد پرداخت مستمرى متوفى به فرزندان ذکور و اناث قطع نمى شود, ولى در صورت فوت پدر و مادر بیمه شده, بیشترین مستمرى قابل پرداخت خواهد بود.
هیإت وزیران طرح آزمایش اجبارى تالاسمى قبل از ازدواج را تصویب کرد
مدیر اجرایى بنیاد امور بیماریهاى خاص اعلام کرد: گنجاندن آزمایش تالاسمى در مجموعه آزمایشهاى قبل از ازدواج به وسیله هیإت وزیران تصویب شد. وى افزود: بر اساس این مصوبه, انجام آزمایش تالاسمى براى پیشگیرى از تولد کودک تالاسمى در قبل از ازدواج اجبارى شده است. این آزمایش در مجموعه آزمایشهاى مرد قرار گرفته و در صورت مثبت بودن نتیجه آن, از زن نیز آزمایش مربوطه گرفته مى شود.
برگزارى جشنواره ورزشى دانشآموزان دختر سراسر کشور
اولین جشنواره انتخاب بهترین الگوى روش تدریس تربیت بدنى مدارس ابتدایى سراسر کشور در قسمت دختران با معرفى برترینهاى هر رشته به پایان رسید. در این جشنواره که رقابتهاى آن با شرکت دانشآموزان 17 استان برگزار شد در رشته ((مسیر متنوع)), شهر تهران به مقام اول رسید, سمنان دوم شد و خراسان در جاى سوم ایستاد. مقامهاى برترین رشته ها در قسمت انفرادى عبارتند از: خانمها نسرین اسماعیل پور و سمیرا نمازى هر دو از شهر تهران به ترتیب اول و دوم و سمانه ملاحتى از شهرستانهاى تهران سوم.
در رشته جمعآورى و سازندگى, شرکت کنندگان تهران به مقام قهرمانى رسیدند و سمنان و شهرستانهاى تهران به ترتیب مقامهاى دوم و سوم را کسب کردند. در قسمت انفرادى این رشته خانمها سمیرا نصیرى, نسرین اسماعیل پور و سمیرا نمازى هر سه از تهران مقامهاى اول تا سوم را کسب کردند.
افزایش تعداد داوطلبان دختر در آزمون ورودى دانشگاهها
وزیر فرهنگ و آموزش عالى در بازدید از یکى از حوزه هاى امتحانى آزمون سراسرى ورود به دانشگاهها گفت: افزایش تعداد داوطلبان نسبت به سال 75, یکى از ویژگیهاى آزمون سال جارى بوده و تعداد داوطلبان دختر در آزمون امسال به بیش از 607 هزار نفر افزایش یافته است.
اتحادیه مرکزى زنان تولیدکننده خانگى روستایى تشکیل مى شود
معاون مدیرکل دفتر مشارکت وزارت جهاد سازندگى اعلام کرد: اتحادیه مرکزى شبکه هاى زنان تولیدکننده خانگى روستایى کشور در اوایل سال جارى تشکیل مى شود. وى افزود: در این اتحادیه 120 شرکت, ویژه زنان روستایى و تولیدکنندگان کوچک, در زمینه تولید محصولات دامى, صنایع دستى و گیاهان دارویى با 31 هزار خانوار فعالیت دارند. وى گفت: طى سه سال گذشته 80 طرح مطالعاتى براى تولید و عرضه گیاهان مرتعى دارویى, گلیم بافى, جاجیم بافى و فرش بافى براى ایجاد اشتغال زنان تولیدکننده خانگى به اجرا در آمده است.
همکارى نهادهاى زنان قزاقستان و ایران
نمایندگان نهادهاى مرتبط با فعالیتهاى اجتماعى, فرهنگى و اقتصادى زنان در ((آق ملا)) پایتخت آینده قزاقستان, خواستار همکارى هر چه نزدیکتر با نهادهاى همکار در جمهورى اسلامى ایران شدند. روساى نهادهاى زنان در شهر آق ملا با شرکت در یک گردهمایى, فعالیت گسترده زنان ایرانى در امور مختلف جامعه را نمونه بسیار خوب و سرمشق زنان دیگر کشورها براى فعالیتهاى اجتماعى, فرهنگى, اقتصادى و سیاسى توصیف کردند. در این جلسه, خانم ((جمعه گل)) نویسنده, استاد دانشگاه و معاون رادیو و تلویزیون آق ملا که اخیرا از جمهورى اسلامى ایران دیدن کرده است گفت: زنان در جمهورى اسلامى ایران با حفظ ارزشهاى اسلامى و سنتى خود حضورى گسترده در امور مختلف جامعه دارند. وى گفت: در ایران برخلاف برخى از کشورهاى منطقه, مقامات نه تنها فعالیت زنان را محدود نمى کنند بلکه پیوسته آنها را به حضور هر چه بیشتر در فعالیتهاى گوناگون تشویق مى کنند.
حساب پس انداز ویژه زنان گشوده مى شود
طرح افتتاح حساب پس انداز زنان کشور, توسط بانک کشاورزى به اجرا درمىآید. دارندگان این حسابها علاوه بر دریافت جوایز نقدى هر سال, که با قرعه کشى اهدا مى شود از اعتبارات بانکى براى اجراى طرحهاى تولیدى و معیشتى حداکثر تا مبلغ 20 میلیون ریال بهره مند خواهند شد.
مشاور رئیس جمهور در امور زنان: تشکیل دادگاههاى خانواده مى تواند به استحکام این نهاد مقدس کمک کند
مشاور رئیس جمهور در امور زنان گفت: بر اساس اصل 21 قانون اساسى, دولت موظف است با انجام اقداماتى از قبیل تشکیل دادگاههاى صالح براى رسیدگى به مسایل خانوادگى, براى حفظ کیان این نهاد مقدس تلاش کند. طبق قانون, قوه قضائیه مى تواند برخى از دادگاهها را براى رسیدگى به امور خانوادگى تعیین کند در حالى که اگر دستگاه قضایى موظف به انجام این کار بشود نتیجه بهترى عاید خانواده ها خواهد شد. وى همچنین گفت: تغییر محتوایى دادگاههاى خانواده مهمتر از تغییر فیزیکى آن است و این تغییر با وجود نیروهاى متخصص و متعهد عملى است. خانم شهلا حبیبى در ادامه در باره بار مالى طرح تشکیل دادگاههاى خانواده که از سوى برخى افراد مطرح مى شود گفت: بحث بار مالى با تخصیص بخشى از دادگاههاى فعلى به دادگاههاى خانواده تا حدودى منتفى است و از طرفى چون تشکیل این دادگاهها کمک شایانى به استحکام نهاد خانواده مى کند, مى توان از راههاى قانونى مشکل بار مالى را برطرف نمود.
در صورت تصویب نهایى طرح تشکیل دادگاههاى خانواده که شور اول آن در اول اسفندماه سال گذشته در مجلس شوراى اسلامى تصویب شد, رسیدگى به دعاوى خانوادگى بر عهده دادگاههاى ویژه خانواده گذاشته خواهد شد.
آمار عقد و ازدواج در سال گذشته افزایش داشت
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوى ثبت احوال کشور به نظر مى رسد آمار عقد و ازدواج در سال 75, در تاریخ ازدواجها بى سابقه باشد چنانکه آمار پیوندهاى زناشویى در شش ماهه نخست سال 75, دوازده درصد بیشتر از مدت مشابه در سالهاى گذشته بوده است. این گزارش مى افزاید در مدت مذکور 593 هزار و 240 زن و مرد در سراسر کشور پیوند زناشویى بستند.
طلاق در چین
طلاق در چین که پیش از پیروزى انقلاب کمونیستى سال 1328 جنبه سنتى داشت و مطابق رسوم کهن انجام مى گرفت از این تاریخ به بعد همانند سایر کشورهاى سوسیالیستى شد که تشریفات دست و پاگیرى نداشت, اما از اواخر دهه 1350 که در مناطق صنعتى جنوب شرقى این کشور اقتصاد نیمه کاپیتالیستى حاکم بر زندگى مردم شد و ثروت پدید آمد و مضار خود را به دنبال داشت, طلاق هم یک مسإله اجتماعى شده است. به طورى که افزایش طلاق در این مناطق چین از هفت دهم درصد در سال نسبت به گذشته تجاوز نکرده است, اما دیگر نمى توان ضوابط دوران سوسیالیستى را حاکم بر طلاق کرد و زن و شوهرها خواهان وضع یک ((قانون طلاق)) هستند. چینیها اکراه دارند که کار رسیدگى به طلاق به دادگاه سپرده شود, زیرا عقیده دارند حقى مورد تعرض قرار نگرفته و منافع و نظم عمومى به مخاطره نیفتاده است تا مداخله دادگاه لازم آید و باید از روشهاى دیگرى مثل هیإت داوران که میان زن و مرد بر سر جنبه هاى طلاق داورى مى کنند استفاده گردد.
براى حل مسإله طلاق در چین پیش نویسى تهیه گردیده که در صورت تصویب, ناسازگارى, ناهماهنگى, جدا زیستن طولانى زن و شوهر از یکدیگر, ترک زندگى خانوادگى و زناشویى توسط هر یک از زوجین و اعلام کراهت هر کدام از آنها از دیگرى دلیل طلاق خواهد بود. هر سال 5 / 1 میلیون طلاق در چین ثبت مى گردد و با توجه به نگرش خاص نمایندگان مجلس چین مبنى بر خصوصى بودن امر ازدواج تلاش و بى قید و شرط بودن آن تصویب این قانون به سالها وقت نیاز دارد.
خانواده هاى فقیر روسى نوزادان خود را مى فروشند
شدت فقر در روسیه برخى از مردم این کشور را به فروش نوزادان خود واداشته است. بنا به گزارشات خبرگزاریهاى غربى, کسانى که حاضر مى شوند نوازاد خود را بفروشند حدود سه هزار دلار (معادل 900 هزار تومان) به طور پنهان و قاچاق در ازاى تحویل کودک خود دریافت مى کنند. خریداران, زن و شوهرهایى هستند که نمى توانند صاحب فرزند شوند و بدون انتظار کشیدن و براى رهایى از تشریفات قانونى قبول فرزندخوانده را ترجیح مى دهند تا نقدا و مانند خرید کالا صاحب فرزند شوند. بنابر این گزارش تنها پنج درصد از کودکان پرورشگاهها قابل تحویل به زوجهاى بدون کودک هستند زیرا والدین سایر نوزادان اجازه کتبى و قانونى آن را به پرورشگاهها نداده اند.
پلیس روسیه از این نگران است که نوزادان فروخته شده به دست افراد سودجو سپرده شده و یا براى گدایى از آنها استفاده شود و یا آنکه براى فروش اعضاى بدن مورد سوءاستفاده قرار گیرند.
کودکان, قربانیان خشونتهاى خانوادگى در فرانسه
به نوشته روزنامه ((فیگارو)) حدود 54 هزار کودک فرانسوى قربانى خشونتهاى شدیدى هستند که از سوى خانواده هایشان اعمال مى شود. این روزنامه به نقل از گزارش یکى از نمایندگان مجلس فرانسه مى نویسد: 16 هزار کودک مورد بدرفتارى و 7 هزار کودک در معرض خشونتهاى جسمى و 4 هزار کودک نیز مورد تجاوز قرار گرفته اند. این روزنامه همچنین مى نویسد: 38 هزار کودک در فرانسه در وضعیت خطرناکى قرار دارند به گونه اى که سلامتى, تربیت و اخلاق آنها در معرض خطر قرار دارد. هر سال حدود صد نفر از این کودکان جان خود را از دست مى دهند که 91 درصد از این موارد در سال 1373 در داخل خانواده اتفاق افتاده است.
زنى 63 ساله کودکى به دنیا آورد
یک زن آمریکایى که نامش فاش نشده است در 63 سالگى زایمان کرد. او مدتها تحت درمان نازایى بوده تا اینکه در 17 آبان ماه گذشته نوزاد سالمى را از یک پدر شصت ساله به دنیا آورد. نوزاد 38 هفته پس از قرار گرفتن در رحم با روش سزارین به دنیا آمد و اکنون از شیر مادرش تغذیه مى کند. لازم به ذکر است که نطفه این کودک متعلق به مادر دیگرى بود که به رحم این مادر پیر منتقل شده است!
مادر مصنوعى ساخته شد!
مهندسان الکترونیک در هند مادر مصنوعى خودکار ساختند. این مادر مصنوعى مى تواند بطرى شیر را به کودکان بدهد, در گوش کودکانى که گریه مى کنند لالایى زمزمه کند و آنها را وادار به خواب کند. مادر مصنوعى همچنین مى تواند قنداق بچه را عوض کند و اگر آدم غریبه و مشکوکى وارد خانه شود, مى تواند به پلیس اطلاع دهد. این مادر مى تواند به زبانهاى انگلیسى و هندى صحبت کند.
بر اساس آخرین بررسیهاى انجام شده از سوى موسسه ملى آمار فرانسه, شمار تولدهاى غیر قانونى در فرانسه در سال 1372 به میزان 35 درصد افزایش یافته که به بالاترین حد خود در این کشور رسیده است. در همین حال بنا بر گزارشى دیگر, نرخ موالید در سال 1373 نیز چون سال 1372 افزایش یافته است. کارشناسان در بیان دلایل این کاهش به مشکلاتى چون بحرانهاى اقتصادى و بیکارى جوانان, عدم جذب اجتماعى و نگرانى از ناکافى بودن دستمزدها اشاره دارند. با این وجود بررسیها نشان مى دهد که نرخ زاد و ولد در نه ماه سال 1374 در مقایسه با مدت مشابه در سال 1373 به میزان 2/5 درصد افزایش نشان مى دهد.
کشور فرانسه که دارا بودن نظام کاملا غیر دینى را از افتخارات خود مى داند با مشکلات فرهنگى ویژه اى مواجه گردیده است که مسوولان این کشور براى فرار از این مشکلات لاینحل سعى در متوجه کردن افکار عمومى کشور به تهاجم فرهنگى بیگانگان از جمله آمریکا و محدود کردن استفاده از شبکه هاى بین المللى اطلاع رسانى دارند.
جوانان جهان و اولویتهایشان
یک روزنامه چاپ سنگاپور با اعلام نتایج یک نظرسنجى در مورد اولویتهاى مردان جوان (زیر 36 سال) از ازدواج به عنوان اولویت پنجم این اشخاص نام برد. این روزنامه که نتایج بررسى ((واحد توسعه اجتماعى)) سنگاپور را اعلام کرده است همچنین مى نویسد: در میان جوانان دهه آخر قرن بیستم انتظار از همسر آینده خیلى بیشتر از پدرانشان است و براى یک جوان تقدمها به ترتیب عبارتند از: تحصیل حرفه و فنى که نیاز بازار کار باشد, به دست آوردن کار خوب و مطابق میل, خرید خانه و اتومبیل و وسایل کامل کار و زندگى از جمله تلویزیون رنگى و کامپیوتر خانگى, داشتن پس انداز کافى و سپس ازدواج با دخترى که از نظر تحصیلات و کار و درآمد, کمتر از او نباشد و با او هدفى واحد و هماهنگى داشته باشد و آزادیهاى اجتماعى, اقتصادى و سیاسى, او را محدود نکند.
مردان جوان در این نظرسنجى گفته اند که ترس از ناسازگارى و پیچیدگى مراحل قضایى طلاق مانع ازدواج آنها مى شود.
پاداش براى نگهدارى از والدین سالمند
خوددارى روزافزون سالخوردگان دنیاى غرب از اقامت در خانه هاى سالمندان در سالهاى آخر زندگانى, سبب شده است که در آمریکا و کشورهاى اروپایى طرحهاى قانونى تهیه شود که به موجب آنها اگر فرزند یا فرزندانى از پدر و مادر پیر خود در منزلشان نگهدارى کنند, مالیات بر درآمد سالانه آنها تا میزان معینى بخشوده خواهد شد. این بخشودگى ارتباطى به درآمد بازنشستگى والدین ندارد. طبق طرحى که در آمریکا در دست بررسى است این معافیت مالیاتى برحسب درآمد فرزند از دو تا پنج هزار دلار در سال خواهد بود. طبق قوانین مدنى جمهورى اسلامى ایران, پدر و مادر از جمله افراد واجب النفقه هستند که فرزندان باید نفقه ایشان را بپردازند.
نوزادان آمریکایى تحت آزمایش عدم اعتیاد قرار مى گیرند
بر اساس یک قانون جدید از این پس نوزادان آمریکایى بایستى تحت آزمایش عدم اعتیاد به مواد مخدر قرار گیرند. یکى از نمایندگان زن در مجلس آمریکا گفته است: ما احساس مى کنیم چنانچه یک زن باردار از مواد مخدر استفاده کند, براى کسانى که ادعاى حمایت از کودکان را مى کنند, این حداقل یک چراغ قرمز خواهد بود.
زنان اتریشى به سربازى مى روند
زنان اتریشى مى توانند براى نخستین بار, از اول سال آینده میلادى به طور داوطلب به عنوان سرباز در ارتش این کشور خدمت کنند. در توجیه این طرح که براى تصویب به مجلس فرستاده شده, آمده است که مساوات بین زنان و مردان حکم مى کند که زنان بتوانند در ارتش خدمت کنند! و از ارتقإ شغلى نیز بهره مند شوند! مرز سنى ورود به ارتش براى زنان تا 35 سالگى مى باشد. وزیر زنان در کابینه اتریش با واقع بینى در باره این طرح گفته است: هر چند به مصوبه دولت در این زمینه احترام مى گذارم اما قلبا خوشحال نیستم زیرا زنان از توانمندیهاى انحصارى در زمینه هاى دیگر برخوردارند.
کاهش ازدواج در روسیه
میزان ازدواج در روسیه امروز, نسبت به دهه هاى گذشته که کمونیستها بر سر کار بودند تقریبا به نصف کاهش یافته است. کارشناسان غرب دلیل این واقعه را بى ثباتى اوضاع و مشکلات اقتصادى ـ اجتماعى و بیمناک بودن از آینده خود مى دانند. ازدواجهایى هم که صورت مى گیرد بسیار ساده است. مثلا در مراسم نامزدى, تنها چاى داده مى شود. بنا بر اظهارنظر یک خبرگزارى غربى چون سن ازدواج زن برخلاف مرد محدود به دوران قبل از یائسگى است, زنهاى جوان روس, آماده ازدواج با هر مرد خارجى هستند حتى اگر دو برابر آنها سن داشته باشد.
رهبر معظم انقلاب:
اسلام مایه عزت زن است, این غربیها هستند که باید نقطه نظرهاى باطلشان را تصحیح کنند
حضرت آیت الله خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى در جمع خانواده هاى سرداران شهید سپاه استان تهران با اشاره به برخورد یک جانبه غرب نسبت به حقوق بشر و حقوق زنان فرمودند: بعد از اقامه دولت حق, به فضل الهى, زنان کشور اسلامى ایران توانستند شخصیت حقیقى خودشان را تا حدود زیادى پیدا کنند, در میدانهاى گوناگونى حضور یابند و عظمت روحیه زن مسلمان را نشان بدهند, که شما نمونه اش را در وضع این مادر شهید و مادران عزیز و دلاور سایر شهدا دیدید و مى بینید. من هر جا که با مادران شهدا مواجه شده ام, آنها را حتى از پدران شهدا هم قویتر دیده ام, غالبا نمونه اش را در روحیه این مادران بزرگوار و شجاع مى توانید ببینید. این عظمت زن مسلمان در میدانهاى سیاسى و فرهنگى است. آن وقت اینها مىآیند و در باره تضییع حقوق زن در جمهورى اسلامى قلم فرسایى و جوسازى مى کنند.
اگر ما بیاییم, براى اینکه آنها را راضى کنیم, طورى در باره زن حرف بزنیم که با نظر اسلام, که مایه عزت زن است, مخالف باشد, خطاست. چرا کسانى در زمینه زن, یا در زمینه حقوق بشر, طورى حرف بزنند که گویى ما باید سعى کنیم خودمان را به نقطه نظرهاى غربیها نزدیک و آشنا کنیم؟ آنها اشتباه مى کنند, آنها باید نقطه نظرهاى خود را به ما نزدیک کنند, آنها باید نسبت به مسإله زن و حقوق بشر و آزادى و دموکراسى, نقطه نظرهاى غلط و باطل خودشان را تصحیح کنند و با نظرات اسلامى مواجه نمایند, نه اینکه عده اى از این طرف دچار انفعال بشوند.
طرح تقلیل ساعات کار بانوان به تصویب رسید
طرح ((الحاق یک تبصره به قانون راجع به خدمت نیمه وقت بانوان)) در شور دوم به تصویب نمایندگان مجلس شوراى اسلامى رسید. به موجب این مصوبه, به دستگاههاى موضوع این قانون اجازه داده مى شود در صورت تقاضاى بانوان کارمند رسمى و ثابت خود و موافقت بالاترین مقام مسوول, همچنین بتوانند به جاى نیمه وقت, ساعات خدمت آنان را به سه چهارم ساعات کار تقلیل دهند.
مستمرى زنان بیمه شده متوفى به فرزندان آنها پرداخت خواهد شد
با طرح اصلاح ماده 82 قانون تإمین اجتماعى در مجلس شوراى اسلامى این طرح در شور اول به تصویب رسید. در این طرح پیش بینى شده است که فرزندان زنان بازنشسته پس از فوت مادر خود از مستمرى بازنشستگى وى استفاده کنند. پیش از این, مستمرى زنان بازنشسته پس از فوت آنها قطع مى شد.
در صورت تصویب جزئیات این طرح در شور دوم, فرزندان ذکور متوفى در صورتى که سن آنان کمتر از هیجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند و یا به علت بیمارى و نقص عضو طبق گواهى کمیسیون پزشکى قادر به کار نباشند و فرزندان اناث در صورتى که شوهر نداشته و داراى شغل و حرفه هم نباشند از مستمرى مادر متوفاى خود بهره مند خواهند شد. همچنین کسانى که به هر علتى بر اساس آراى محاکم قضایى, تحت سرپرستى زن قرار مى گیرند, مى توانند از این مستمرى استفاده کنند. در صورتى که پدر زنده باشد پرداخت مستمرى متوفى به فرزندان ذکور و اناث قطع نمى شود, ولى در صورت فوت پدر و مادر بیمه شده, بیشترین مستمرى قابل پرداخت خواهد بود.
هیإت وزیران طرح آزمایش اجبارى تالاسمى قبل از ازدواج را تصویب کرد
مدیر اجرایى بنیاد امور بیماریهاى خاص اعلام کرد: گنجاندن آزمایش تالاسمى در مجموعه آزمایشهاى قبل از ازدواج به وسیله هیإت وزیران تصویب شد. وى افزود: بر اساس این مصوبه, انجام آزمایش تالاسمى براى پیشگیرى از تولد کودک تالاسمى در قبل از ازدواج اجبارى شده است. این آزمایش در مجموعه آزمایشهاى مرد قرار گرفته و در صورت مثبت بودن نتیجه آن, از زن نیز آزمایش مربوطه گرفته مى شود.
برگزارى جشنواره ورزشى دانشآموزان دختر سراسر کشور
اولین جشنواره انتخاب بهترین الگوى روش تدریس تربیت بدنى مدارس ابتدایى سراسر کشور در قسمت دختران با معرفى برترینهاى هر رشته به پایان رسید. در این جشنواره که رقابتهاى آن با شرکت دانشآموزان 17 استان برگزار شد در رشته ((مسیر متنوع)), شهر تهران به مقام اول رسید, سمنان دوم شد و خراسان در جاى سوم ایستاد. مقامهاى برترین رشته ها در قسمت انفرادى عبارتند از: خانمها نسرین اسماعیل پور و سمیرا نمازى هر دو از شهر تهران به ترتیب اول و دوم و سمانه ملاحتى از شهرستانهاى تهران سوم.
در رشته جمعآورى و سازندگى, شرکت کنندگان تهران به مقام قهرمانى رسیدند و سمنان و شهرستانهاى تهران به ترتیب مقامهاى دوم و سوم را کسب کردند. در قسمت انفرادى این رشته خانمها سمیرا نصیرى, نسرین اسماعیل پور و سمیرا نمازى هر سه از تهران مقامهاى اول تا سوم را کسب کردند.
افزایش تعداد داوطلبان دختر در آزمون ورودى دانشگاهها
وزیر فرهنگ و آموزش عالى در بازدید از یکى از حوزه هاى امتحانى آزمون سراسرى ورود به دانشگاهها گفت: افزایش تعداد داوطلبان نسبت به سال 75, یکى از ویژگیهاى آزمون سال جارى بوده و تعداد داوطلبان دختر در آزمون امسال به بیش از 607 هزار نفر افزایش یافته است.
اتحادیه مرکزى زنان تولیدکننده خانگى روستایى تشکیل مى شود
معاون مدیرکل دفتر مشارکت وزارت جهاد سازندگى اعلام کرد: اتحادیه مرکزى شبکه هاى زنان تولیدکننده خانگى روستایى کشور در اوایل سال جارى تشکیل مى شود. وى افزود: در این اتحادیه 120 شرکت, ویژه زنان روستایى و تولیدکنندگان کوچک, در زمینه تولید محصولات دامى, صنایع دستى و گیاهان دارویى با 31 هزار خانوار فعالیت دارند. وى گفت: طى سه سال گذشته 80 طرح مطالعاتى براى تولید و عرضه گیاهان مرتعى دارویى, گلیم بافى, جاجیم بافى و فرش بافى براى ایجاد اشتغال زنان تولیدکننده خانگى به اجرا در آمده است.
همکارى نهادهاى زنان قزاقستان و ایران
نمایندگان نهادهاى مرتبط با فعالیتهاى اجتماعى, فرهنگى و اقتصادى زنان در ((آق ملا)) پایتخت آینده قزاقستان, خواستار همکارى هر چه نزدیکتر با نهادهاى همکار در جمهورى اسلامى ایران شدند. روساى نهادهاى زنان در شهر آق ملا با شرکت در یک گردهمایى, فعالیت گسترده زنان ایرانى در امور مختلف جامعه را نمونه بسیار خوب و سرمشق زنان دیگر کشورها براى فعالیتهاى اجتماعى, فرهنگى, اقتصادى و سیاسى توصیف کردند. در این جلسه, خانم ((جمعه گل)) نویسنده, استاد دانشگاه و معاون رادیو و تلویزیون آق ملا که اخیرا از جمهورى اسلامى ایران دیدن کرده است گفت: زنان در جمهورى اسلامى ایران با حفظ ارزشهاى اسلامى و سنتى خود حضورى گسترده در امور مختلف جامعه دارند. وى گفت: در ایران برخلاف برخى از کشورهاى منطقه, مقامات نه تنها فعالیت زنان را محدود نمى کنند بلکه پیوسته آنها را به حضور هر چه بیشتر در فعالیتهاى گوناگون تشویق مى کنند.
حساب پس انداز ویژه زنان گشوده مى شود
طرح افتتاح حساب پس انداز زنان کشور, توسط بانک کشاورزى به اجرا درمىآید. دارندگان این حسابها علاوه بر دریافت جوایز نقدى هر سال, که با قرعه کشى اهدا مى شود از اعتبارات بانکى براى اجراى طرحهاى تولیدى و معیشتى حداکثر تا مبلغ 20 میلیون ریال بهره مند خواهند شد.
مشاور رئیس جمهور در امور زنان: تشکیل دادگاههاى خانواده مى تواند به استحکام این نهاد مقدس کمک کند
مشاور رئیس جمهور در امور زنان گفت: بر اساس اصل 21 قانون اساسى, دولت موظف است با انجام اقداماتى از قبیل تشکیل دادگاههاى صالح براى رسیدگى به مسایل خانوادگى, براى حفظ کیان این نهاد مقدس تلاش کند. طبق قانون, قوه قضائیه مى تواند برخى از دادگاهها را براى رسیدگى به امور خانوادگى تعیین کند در حالى که اگر دستگاه قضایى موظف به انجام این کار بشود نتیجه بهترى عاید خانواده ها خواهد شد. وى همچنین گفت: تغییر محتوایى دادگاههاى خانواده مهمتر از تغییر فیزیکى آن است و این تغییر با وجود نیروهاى متخصص و متعهد عملى است. خانم شهلا حبیبى در ادامه در باره بار مالى طرح تشکیل دادگاههاى خانواده که از سوى برخى افراد مطرح مى شود گفت: بحث بار مالى با تخصیص بخشى از دادگاههاى فعلى به دادگاههاى خانواده تا حدودى منتفى است و از طرفى چون تشکیل این دادگاهها کمک شایانى به استحکام نهاد خانواده مى کند, مى توان از راههاى قانونى مشکل بار مالى را برطرف نمود.
در صورت تصویب نهایى طرح تشکیل دادگاههاى خانواده که شور اول آن در اول اسفندماه سال گذشته در مجلس شوراى اسلامى تصویب شد, رسیدگى به دعاوى خانوادگى بر عهده دادگاههاى ویژه خانواده گذاشته خواهد شد.
آمار عقد و ازدواج در سال گذشته افزایش داشت
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوى ثبت احوال کشور به نظر مى رسد آمار عقد و ازدواج در سال 75, در تاریخ ازدواجها بى سابقه باشد چنانکه آمار پیوندهاى زناشویى در شش ماهه نخست سال 75, دوازده درصد بیشتر از مدت مشابه در سالهاى گذشته بوده است. این گزارش مى افزاید در مدت مذکور 593 هزار و 240 زن و مرد در سراسر کشور پیوند زناشویى بستند.
طلاق در چین
طلاق در چین که پیش از پیروزى انقلاب کمونیستى سال 1328 جنبه سنتى داشت و مطابق رسوم کهن انجام مى گرفت از این تاریخ به بعد همانند سایر کشورهاى سوسیالیستى شد که تشریفات دست و پاگیرى نداشت, اما از اواخر دهه 1350 که در مناطق صنعتى جنوب شرقى این کشور اقتصاد نیمه کاپیتالیستى حاکم بر زندگى مردم شد و ثروت پدید آمد و مضار خود را به دنبال داشت, طلاق هم یک مسإله اجتماعى شده است. به طورى که افزایش طلاق در این مناطق چین از هفت دهم درصد در سال نسبت به گذشته تجاوز نکرده است, اما دیگر نمى توان ضوابط دوران سوسیالیستى را حاکم بر طلاق کرد و زن و شوهرها خواهان وضع یک ((قانون طلاق)) هستند. چینیها اکراه دارند که کار رسیدگى به طلاق به دادگاه سپرده شود, زیرا عقیده دارند حقى مورد تعرض قرار نگرفته و منافع و نظم عمومى به مخاطره نیفتاده است تا مداخله دادگاه لازم آید و باید از روشهاى دیگرى مثل هیإت داوران که میان زن و مرد بر سر جنبه هاى طلاق داورى مى کنند استفاده گردد.
براى حل مسإله طلاق در چین پیش نویسى تهیه گردیده که در صورت تصویب, ناسازگارى, ناهماهنگى, جدا زیستن طولانى زن و شوهر از یکدیگر, ترک زندگى خانوادگى و زناشویى توسط هر یک از زوجین و اعلام کراهت هر کدام از آنها از دیگرى دلیل طلاق خواهد بود. هر سال 5 / 1 میلیون طلاق در چین ثبت مى گردد و با توجه به نگرش خاص نمایندگان مجلس چین مبنى بر خصوصى بودن امر ازدواج تلاش و بى قید و شرط بودن آن تصویب این قانون به سالها وقت نیاز دارد.
خانواده هاى فقیر روسى نوزادان خود را مى فروشند
شدت فقر در روسیه برخى از مردم این کشور را به فروش نوزادان خود واداشته است. بنا به گزارشات خبرگزاریهاى غربى, کسانى که حاضر مى شوند نوازاد خود را بفروشند حدود سه هزار دلار (معادل 900 هزار تومان) به طور پنهان و قاچاق در ازاى تحویل کودک خود دریافت مى کنند. خریداران, زن و شوهرهایى هستند که نمى توانند صاحب فرزند شوند و بدون انتظار کشیدن و براى رهایى از تشریفات قانونى قبول فرزندخوانده را ترجیح مى دهند تا نقدا و مانند خرید کالا صاحب فرزند شوند. بنابر این گزارش تنها پنج درصد از کودکان پرورشگاهها قابل تحویل به زوجهاى بدون کودک هستند زیرا والدین سایر نوزادان اجازه کتبى و قانونى آن را به پرورشگاهها نداده اند.
پلیس روسیه از این نگران است که نوزادان فروخته شده به دست افراد سودجو سپرده شده و یا براى گدایى از آنها استفاده شود و یا آنکه براى فروش اعضاى بدن مورد سوءاستفاده قرار گیرند.
کودکان, قربانیان خشونتهاى خانوادگى در فرانسه
به نوشته روزنامه ((فیگارو)) حدود 54 هزار کودک فرانسوى قربانى خشونتهاى شدیدى هستند که از سوى خانواده هایشان اعمال مى شود. این روزنامه به نقل از گزارش یکى از نمایندگان مجلس فرانسه مى نویسد: 16 هزار کودک مورد بدرفتارى و 7 هزار کودک در معرض خشونتهاى جسمى و 4 هزار کودک نیز مورد تجاوز قرار گرفته اند. این روزنامه همچنین مى نویسد: 38 هزار کودک در فرانسه در وضعیت خطرناکى قرار دارند به گونه اى که سلامتى, تربیت و اخلاق آنها در معرض خطر قرار دارد. هر سال حدود صد نفر از این کودکان جان خود را از دست مى دهند که 91 درصد از این موارد در سال 1373 در داخل خانواده اتفاق افتاده است.
زنى 63 ساله کودکى به دنیا آورد
یک زن آمریکایى که نامش فاش نشده است در 63 سالگى زایمان کرد. او مدتها تحت درمان نازایى بوده تا اینکه در 17 آبان ماه گذشته نوزاد سالمى را از یک پدر شصت ساله به دنیا آورد. نوزاد 38 هفته پس از قرار گرفتن در رحم با روش سزارین به دنیا آمد و اکنون از شیر مادرش تغذیه مى کند. لازم به ذکر است که نطفه این کودک متعلق به مادر دیگرى بود که به رحم این مادر پیر منتقل شده است!
مادر مصنوعى ساخته شد!
مهندسان الکترونیک در هند مادر مصنوعى خودکار ساختند. این مادر مصنوعى مى تواند بطرى شیر را به کودکان بدهد, در گوش کودکانى که گریه مى کنند لالایى زمزمه کند و آنها را وادار به خواب کند. مادر مصنوعى همچنین مى تواند قنداق بچه را عوض کند و اگر آدم غریبه و مشکوکى وارد خانه شود, مى تواند به پلیس اطلاع دهد. این مادر مى تواند به زبانهاى انگلیسى و هندى صحبت کند.