دارچیـن, اشتهاآور و مقـوى
دارچیـن یـا دارچینـى, که به صــورت دم کرده یا به عنوان ادویه مصرف مى شـود, پـوست درختى است که خشک شده آن به بازار عرضه مى شود. دارچیـن داراى اسانـس, املاح معدنى و مـواد مـوثـر دیگـر است که بـو و مزه مطبـــــــــــوع دارد.
دارچیـن, نیرودهنده, محرک دستگاه گوارش, قابض, معطر, ضد عفونت, ضد قارچ, ضد نفخ, فرح بخش و مقوى است. دارچیـن, داراى طبیعت گرم بـوده, براى از بیـن بردن اضطراب و وحشت مفید است. دم کرده 1 تا 2 گرم آن مقـوى و اشتهاآور بـوده و سـوء هضـم را برطرف مـى کند.
درد دندانهاى پوسیده را هـم مى توان با پوشاندن سوراخ آن با گرد دارچین موقتا آرام نمود.
در صد گرم پودر دارچیـن, 13 میلى گرم سدیم, 420 میلى گرم پتاسیم, 1600 میلى گرم کلسیـم, 53 میلى گرم منیزیوم, 4 میلى گرم آهـن, 23% میلى گرم مـس, 8 / 1 میلى گرم روى, 50 میلى گرم فسفـر و 34 میلـى گرم کلر وجود دارد.
منابع:
ـ دکتـر نـورى, مهدى, اصـول تغذیه و رژیمهاى غذایـى, نشر کلمه, تهران, 1371, ص180.
ـ مهریـن, مهرداد, خواص میـوه ها و خـوراکیها, انتشارات خشایار, تهران, 1373, ص97.