حکیم باشى


حکیم باشى
هل و سلامت دندانها

 

 

در رستورانهاى هندى, مطابق سنتى قدیمى, پس از پایان غذا, چند کاسه کوچک که حاوى چند نوع ادویه مختلف است بر سر میز مىآورند. این مجموعه شامل هل هم هست که مردم خاورمیانه از زمانهاى قدیم عادت به جویدن آن داشته اند. حالا محققان دریافته اند که جویدن هل ممکن است, کارى بیش از خوش بو کردن دهان انجام دهد: ((هل)) ممکن است از فساد دندان هم جلوگیرى کند.
شیمى دانى به نام ایسأوبوکو و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا تصمیم گرفتند در باره فواید دانه هل تحقیق کنند. آنها ده ماده فعال موجود در روغن این دانه را جدا کردند و دریافتند که نه ماده از این ده ماده بر ضد باکتریهاى عامل فساد دندان موثرند. هل قابض و ضد نفخ بوده و براى درمان سنگ کلیه, تقویت معده, برطرف نمودن استفراغ, درمان بیمارى صرع و سنگ کیسه صفرا نیز مورد استفاده قرار مى گیرد. در این گونه موارد 6 گرم هل را دم کرده و آن را مانند چاى به بیمار بدهید.

منابع:

مهرین, مهرداد. خواص میوه ها و خوراکیها, انتشارات خشایار, تهران, 1371.
بهکام. شماره 22, سال سوم, شهریور 1371.