حکیم باشى کـــاســنى


 

 

حکیم باشى
کاسنى


مصریان باستان از ریشه آن غذاهاى خوشمزه مى پختند. در رم باستان ریشه آن را با اشتهاى زیاد مى خوردند. فرانسویان کاسنى را براى خنثى کردن اثرات محرک قهوه مى خورند. از این گیاه داروى مسکن ساخته مى شود که براى سل ریوى نافع است. کاسنى خون را تصفیه مى کند و اثرات سودبخشى روى کبد, کلیه و طحال مى گذارد.
براى جلوگیرى از ناراحتیهاى معده و تقویت دستگاه گوارش, از کاسنى شیرینى تهیه مى کنند, بدین ترتیب که هم وزن شیره کاسنى, شکر ریخته و مخلوط مزبور را مى جوشانند تا قوام بیاید سپس آن را به مصرف مى رسانند.
دم کرده کاسنى براى رفع یبوست و طراوت چهره مفید است. در مورد یبوست باید دم کرده برگ و ریشه کاسنى به مقدار دو فنجان در هنگام صبح مصرف گردد. برگ کاسنى داراى املاحى نظیر سولفاتها و فسفاتهاى سدیم, منیزیوم و پتاسیم و نیترات سدیم است.

منبع:
1ـ مهرین, مهرداد. خواص میوه ها و خوراکیها, انتشارات خشایار, تهران 1371, صص121.
2ـ صانعى, صفدر. نسخه شفا (گل و گیاه), انتشارات حافظ نوین, تهران 1378, صص513.