حکیم‏باشى‏
نعناع، معطر و شفابخش‏

نعناع گیاهى است علفى که به نام MENTHAدر جهان مشهور است. از این گیاه بیش از 30 گونه در جهان وجود دارد که اکثر آنها به عنوان سبزى خوراکى مصرف دارند. از بین همه گونه‏هاى نعناع دو نوع PEPPEMINT و SPERMINTبیشتر در صنعت داروسازى کاربرد دارند. اسانس گونه‏هاى دارویى نعناع از جمله پرمصرف‏ترین اسانس‏ها در دنیا هستند. همچنین در بین اسانس‏هاى مورد مصرف در محصولات بهداشتى، بخصوص در خمیردندان‏ها داراى مقام اول است. به طور کلى نعناع و اسانس آن داراى خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد گرفتگى عضلات، محرک معده، اشتهاآور، خوش‏بوکننده و ضد میکروب است. برخى محصولات اسانس نعناع به عنوان ضد احتقان بینى در سرماخوردگى‏ها استفاده مى‏شود که باعث باز شدن بینى و راحت نفس کشیدن مى‏شود.
خوردن نعناع سبز براى رفع سکسکه مفید است. پس از دم‏کردن چاى، فرو بردن یک شاخه نعناع در آن، سبب پخش شدن عصاره نعناع در چاى و معطرشدن آن مى‏شود. افرادى که با مصرف لبنیات دچار مشکلات گوارشى مى‏شوند باید ماست و دوغ را همراه نعناع مصرف کنند.

منبع: -
مهرین، م، خواص میوه‏ها و خوراکى‏ها، انتشارات خشایار، تهران، 1371.