اخبار
مقام معظم رهبرى: جوانان ایران پاک، مؤمن و بانشاطند
آیتاللَّه خامنهاى طى سفرى به استان همدان گفتند: هر قدم اشتباه مدیران و مسئولان کشور در چشم مردم به پاى اسلام و نظام نوشته مىشود، بنابراین باید همه مسئولان کاملاً مراقب گفتار و رفتار خود باشند و با مردم صادقانه برخورد کنند.
ایشان با انتقاد از کسانى که جامعه جوان کشور را به علت چهره و رفتار ظاهرى برخى جوانان محکوم مىکنند، افزودند: جوانان این کشور پاک، مؤمن و بانشاطند و به اسلام، انقلاب و ایران بسیار علاقهمند هستند.
ایشان، ایجاد امیدوارى در نسل جوان پویا و پر تحرک کشور را وظیفه اساسى نخبگان خواندند و گفتند: ایران به برکت اسلام و انقلاب و اراده ملت در راه تحولى بزرگ پیش مىرود و نخبگان عزیز کشور، ضمن مقابله با سیاستهاى مراکز سلطه غربى براى تحقیر و نومید کردن ملت ایران امید واقعى و صادق را با حرف و قلم و رفتار خود، در دلهاى جوانان این سرزمین تقویت خواهند کرد.
رهبر معظم انقلاب همچنین با اشاره به سابقه فرهنگى و تاریخى ملت ایران خاطرنشان کردند: ملت شجاع ایران به ویژه جوانان این مرز و بوم به اسلام و نظام اسلامى پاىبند هستند و با حضورشان در مراسم عمومى و راهپیمایىها نشان دادهاند که عاشق اسلامند و اگر به مسئولان ابراز محبت مىکنند به خاطر این است که آنها را خادم اسلام و مردم مىدانند. مسئولان نیز باید با عمل به وظایف خود اعتماد بسیار ارزشمند موجود در دلهاى ملت را تقویت کنند.
حضرت آیتاللَّه خامنهاى تأکید کردند: ما ملت ایران به زبان و فرهنگ و میهن و تاریخ خود افتخار مىکنیم و هیچ دلیلى براى تقلید فرهنگى از بیگانگان نمىیابیم چرا که تقلید فرهنگى خطر بسیار بزرگى براى هویت و شخصیت ایران و ایرانى است.
ایشان تحول و تنوع در لباس و چهره ظاهرى را مورد قبول دانستند، اما گفتند: مدگرایى افراطى پذیرفتنى نیست و براى ایجاد تنوع در لباس نباید از مدلهاى غربى تقلید کرد بلکه مىتوان با ارائه الگوهاى بومى و ایرانى و طراحى لباس ملى ایرانیان، این نیاز را تأمین کرد.
رهبر انقلاب به جوانان توصیه کردند روابط خود را با پروردگار محکمتر کنند تا خداوند با فضل و عنایت و هدایت خویش، آنان را در همه عرصههاى فردى و اجتماعى یارى رساند.رهبر معظم انقلاب: وظیفه قوه قضائیه ایجاد عدالت و احقاق حق است
رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدارى با مسئولان دستگاه قضایى تأکید کردند وظیفه قوه قضایى تحقق کامل عدالت، بدون تأثیرپذیرى از ثروت، قدرت، دیوانسالارى و یا جوسازى و تهمت باشد.
ایشان گفتند: باید دستگاه قضایى به جایى برسد که هر کس در هر نقطه کشور مورد ستم واقع شد با دلى مملو از امید به عدالت، به دستگاه قضایى پناه بیاورد و دادخواهى کند.
آیتاللَّه خامنهاى، نظام اسلامى را خادم، کارگزار و نماینده مردم دانستند و افزودند: در نظام اسلامى مردم همه کاره و صاحب حقّند و قوه قضائیه بازوى قدرتمندى است که باید هر جا انحرافى از مسیر عدالت روى داد، با قاطعیت حق مردم را بستاند و عدالت را جارى سازد. گرایش دستگاه قضایى به زندانزدایى نیز بسیار خوب است چرا که زندان نباید محیطى فسادآور باشد و شخصیت زندانى را از بین ببرد و خانواده او را بیچاره کند.آیتاللَّه امینى: برنامهریزىها براى احیاى حقوق زنان نتیجه مطلوب نداشته است
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبرى گفت: بعد از انقلاب کارهاى زیادى براى احیاى حقوق زنان صورت گرفته است، ولى به خاطر همهجانبه نبودن و نگاه تکبُعدى و نیز احساساتى عمل کردن، به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وى در دیدار با نمایندگان زن در مجلس هفتم افزود: تمام قوانینى که در راستاى حقوق زنان تصویب مىشود باید در راستاى تشکیل خانواده و سلامت و آسایش آن باشد. مشکل غربىها در حمایت از حقوق زنان این بود که فکر مىکردند با تصویب قوانین مختلف مىتوانند مشکلات زنان را برطرف کنند و حتى تا مرز تساوى حقوق زن و مرد هم رفتند. در ایران هم در حال حاضر همین رویه در پیش گرفته شده است.یک زن در اسپانیا رئیس دادگاه قانون اساسى شد
براى نخستین بار در تاریخ اسپانیا، یک زن به ریاست دادگاه عالى قانون اساسى این کشور اروپایى انتخاب شد.
«امیلیا کاساس»، تحصیلکرده حقوق ادارى و استاد حقوق کار و امنیت اجتماعى در معتبرترین دانشگاه اسپانیاست.
با انتخاب این زن براى نخستین بار به ریاست دادگاه قانون اساسى اسپانیا، دولت این کشور یک گام دیگر در راه تحقق شعار خود براى برابرى حقوق زنان با مردان در جامعه این کشور برداشت.
دادگاه عالى قانون اساسى اسپانیا به عنوان یک نهاد دموکراتیک، وظیفه رسیدگى به شکایات نهادها و افراد از جمله احزاب را از سازمانهاى ادارى و دادگاههاى عمومى این کشور در زمینه تخطّى از قانون اساسى بر عهده دارد.بدحجابى نوعى اعتراض به برخى عملکردهاى نظام است
«فاطمه آجرلو» عضو فراکسیون زنان مجلس هفتم، گفت: بدحجابى در زنان ایرانى نوعى اعتراض به برخى عملکردهاى اجتماعى و پا گذاشتن روى یک سرى نمادهاى فکرى در جامعه است.
وى افزود: در بحث شیوع پدیده بدحجابى در ایران فاکتورهاى مختلفى دخیل است که براى رفع آنها باید علل این موضوع به صورت پازل شناسایى و حل شود. متأسفانه نظریهپردازان ما دچار اشتباه شده و نتوانستهاند آن طور که باید و شاید جامعه زنان را در مورد دیدگاههاى ناب دینى مجاب کنند.
خانم آجرلو، اعمال فشار براى کنترل حجاب در جامعه را راهکارى نامناسب خواند و گفت: براى رفع این معضل باید در تبیین اندیشههاى ناب دینى به ویژه در مورد زنان کار کنیم و با ارتقاى شناخت زنان نسبت به جایگاه خود انگیزه اصلاح این موارد را در آنها تقویت کنیم. متأسفانه برخى با نظرات اشتباه خود، برخى خطاها را به اسلام منسوب مىکنند، در حالى که باید بین یک روحانى که ممکن است در نحوه ارائه تفکرات اسلامى اشتباه کند با مکتب اسلام تفاوت قایل شد.
این عضو فراکسیون زنان همچنان افزود: ما قائل به این هستیم که امنیت روانى در نگرش دینمدارى، مبتنى بر امنیت در خانواده است و زنان عامل رشد و توسعه خانواده و ایجاد امنیت در این نهاد هستند؛ پس باید به این مهم هم توجه داشته باشیم.نشستهاى متعدد بینالمللى نشان نارضایتى زنان است
مشاور رئیسجمهور در مراسم آغاز به کار دوره آموزشى حضور فعال و مؤثر زنان در مجامع بینالمللى اظهار داشت: نشستهاى متعدد بینالمللى و منطقهاى که پیشبرد وضعیت زنان را مد نظر دارند، حاکى از عدم رضایت کامل زنان دنیا از دستاوردهاى حرکتهاى انجام شده است.
خانم شجاعى افزود: آشنایى زنان نقاط مختلف دنیا با یکدیگر و آشنایى با نظریات و اقدامات دولتهاى مختلف در جهت بهبود وضعیت زنان، جمع کردن دیدگاههاى متنوع دینى و غیر دینى، تبادل اطلاعات و تجربیات مفید و راهبردهاى نوین، گشودن افقهاى جدیدى از راهکارها و راهبردها و روشهاى مؤثر براى پیشبرد وضعیت زنان در سراسر جهان و قرار دادن آنها در معرض دید و قضاوت جامعه بینالمللى از جمله نقاط مثبت این کنفرانسهاست.
وى گفت: اگر تفریطکارىهاى روزگاران پیشین و حتى عصر حاضر که از دیرباز انواع تبعیضها، تحقیرها، خشونتها و ستمها را نسبت به زنان روا داشتهاند نبود، امروز شاهد سربرافراشتن افراطکارىهایى که بعضاً زندگى زنان را با چالشهاى جدید و مدرن مواجه مىکند، نبودیم.طرح ملیکا - 3 آغاز شد
دوره آموزشى حضور فعال و مؤثر زنان در مجامع بینالمللى طرح ملیکا - 3 با همکارى مرکز امور مشارکت زنان و دانشکده روابط بینالمللى وزارت امور خارجه آغاز شد.
در دو دوره قبلى این طرح تحت عنوان «افزایش آگاهىهاى علمى و مهارتهاى عملى بانوان براى شرکت در مجامع بینالمللى» در سالهاى 1377 و 1379، در کل 65 شرکتکننده دولتى و غیر دولتى، با حمایت مالى صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و مرکز مطالعات عالى بینالمللى دانشگاه تهران، شرکت داشتند. در دوره سوم نیز 70 شرکتکننده در کلاسها شرکت کردند.
از آنجایى که تاریخ شروع این دورهها همزمان با ایام ولادت حضرت مهدى(عج) بود، عنوان این دوره به نام مادر آن حضرت، ملیکا نامیده شده است.
هدف از برگزارى این طرح، آموزش زنان و توانمندسازى آنان در امور بینالملل و حضور فعال آنان در مجامع بینالمللى به ویژه سازمان ملل متحد مىباشد.
خانم شجاعى در خصوص برگزارى این دورههاى آموزشى گفت: با توجه به اندک بودن فرصت آزمون و خطا براى شرکت زنان در مجامع بینالمللى، این دورهها جهت جبران خلاء موجود برگزار مىشود.
رئیس مرکز امور مشارکت زنان، جارىسازى دورنماى جنسیتى در کلیه سیاستها و برنامهها، ارتقاء مشارکت و توانمندسازى زنان و افزایش تعهدات بینالمللى را از جمله تعهدات دولتها دانست و افزود: ایران نیز براى انجام این تعهدات نیازمند اقداماتى بود که در این راستا، مرکز مشارکت زنان، دوره آموزشى ملیکا را طراحى کرده است.
این مرکز هر سال لیستهایى از اجلاسهاى بینالمللى که توسط سازمانهاى بینالمللى برگزار مىشود، تهیه مىکند و اعضا در این اجلاسها شرکت مىکنند.تخصیص اعتبار به امور زنان کارى شیک و تشریفاتى نیست
خانم شجاعى در هشتمین اجلاس مشاوران و رؤساى سازمانهاى آموزش و پرورش استانها در امور زنان گفت: اگر بدانیم موضوع زنان در کشور ما جدى است و در صورت عدم توجه، بحران به وجود مىآید، به تخصیص اعتبار، به عنوان کارى تشریفاتى نگاه نمىکنیم.
مشاور رئیسجمهورى تخصیص اعتبار به امور زنان در جامعه را از نان شب هم واجبتر دانست و گفت: دفاتر امور مربوط به بانوان در دستگاههاى دولتى نباید این اعتبار را صرف هزینههاى رفاهى کنند، چرا که آنها خودشان داراى بودجه جداگانهاى هستند.205 قاضى زن در کشور داریم
خانم «بداغى» در جلسه شوراى فرهنگى اجتماعى زنان گزارشى از عملکرد قوه قضائیه در راستاى حمایت از حقوق زنان ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان، وى اظهار داشت: «دفاتر حمایت قضایى حقوق زنان و کودکان»، «شوراى عالى توسعه قضایى»، «سازمان زندانها و اقدامات تأمینى و تربیتى»، «سازمان پزشکى قانونى»، «معاونت آموزشى و تحقیقات قوه قضائیه» و دادگسترى استانها در رابطه با «محاکم اختصاصى خانواده» از جمله بخشهایى هستند که به مسائل زنان توجه دارند.
خانم بداغى گفت: «شوراى عالى توسعه قضایى» با هدف اصلاح قوانین مربوط به حوزه زنان در کمیته «حمایت از بزهدیدگان» به شناسایى مشکلات زنان بزهدیده و به ویژه بزهدیدگان جرایم جنسى در فرایند کیفرى و تهیه و تدوین قانون حمایت از بزهدیدگان، مخصوصاً زنان بزهدیده، مىپردازد.
وى در ادامه افزود:
«دفتر مطالعات راهبردى و توسعه قضایى در قوه قضائیه» داراى کمیتههاى تخصصى متعددى است که به بررسى مبانى فقهى و حقوق اسلامى و شناسایى وضعیت سیستمهاى حقوقى دنیا مىپردازد که کمیته «مطالعات حقوق زنان» و «خانواده» به طور خاص به مسائل زنان و خانواده توجه دارد. کمیته «مطالعات حقوق زنان» در سه حوزه فقهى، حقوقى - تطبیقى و جامعهشناسى به طرحهاى تحقیقاتى در زمینه طلاق، حضانت و مهریه در حوزه فقه مىپردازد.
کمیته «خانواده» نیز با هدف بازنگرى در قوانین مربوط به حمایت از خانواده و تهیه قانون جامعى در خصوص خانواده تشکیل شده که در صدد جمعآورى اطلاعاتى در خصوص مشکلات مربوط به حقوق خانواده است.
خانم «بداغى» همچنین متذکر شد از 7400 قاضى کشور، 205 نفر زن هستند و 5542 کارمند زن ادارى در قوه قضائیه کشور فعالیت مىکنند.آمار طلاق 10 درصد رشد یافت
رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: نرخ طلاق در سه ماهه آغاز سال جارى نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9/9 درصد رشد داشته است.
طى سه ماه اول سال، کل وقایع حیاتى چهارگانه ولادت، وفات، ازدواج و طلاق نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.اشتغال زنان ایرانى جزو پایینترین میزان اشتغال در جهان است
«الهه علاقر»، مدیر کل دفتر اشتغال زنان وزارت کار، در جلسه کمیته اشتغال دفتر امور بانوان وزارت کشور گفت: اجلاس سازمان بینالمللى کار سالانه در ژنو برگزار مىشود. ما در این کنفرانس به اطلاعاتى در خصوص ارتقاى اشتغال زنان، سیاستها، اهداف برنامهاى و قوانین دست یافتیم که براى هر یک سیاست خاصى باید اتخاذ شود.
«زهرا خاتم»، عضو انجمن جامعهشناسى ایران نیز در این جلسه ضمن ارائه نتایج بررسىهایى که در حوزه زنان و اقتصاد انجام شده است، گفت: اشتغال زنان در ایران جزو پایینترین میزان اشتغال در جهان است. در حالى که میزان اشتغال زنان در ایران حدود 12 درصد است، اشتغال زنان در ترکیه 25 درصد و در کشورهاى اروپایى بین 40 تا 60 درصد و در کشورهاى آسیاى جنوب شرقى بین 30 تا 40 درصد است. این در حالى است که با توجه به عوامل فرهنگى اجتماعى و اقتصادى، افزایش تقاضاى کار در میان زنان ایران زیاد است.
کمیته اشتغال دفتر امور بانوان وزارت کشور با هدف بررسى مشکلات اشتغال زنان در استانها و ارائه آن به دستگاههاى ذىربط، هر ماه جلساتى در این خصوص ترتیب مىدهد.دختران انگیزه بیشترى براى ورود به دانشگاه دارند
به گزارش خبرگزارى دانشجویان ایران، نتایج یک نظرسنجى از 2 هزار دانشآموز دبیرستانى در تهران نشان داد دختران بیش از پسران به تحصیل علاقهمند هستند و انگیزه بیشترى براى ورود به دانشگاه دارند.
این تحقیق همچنین نشان داده است که اضطراب دختران در کنکور بیش از پسران و امیدوارى آنها به قبولى در کنکور تا اندازهاى کمتر است.
55 درصد دانشآموزان، دانشگاههاى دولتى و 5 درصد دانشگاههاى غیر دولتى را براى ادامه تحصیل بهتر مىدانند و مابقى افراد تفاوتى را بین این دو مراکز احساس نمىکنند.
دختران بیش از پسران به تناسب رشته تحصیلى خود با شغلى که در آینده مىخواهند انتخاب کنند، اهمیت مىدهند. اگر چه احساس امنیت شغلى کمتر براى دختران، گرایش آنها را به پذیرش هر شغلى که به آنها پیشنهاد شود را بیشتر کرده است. دختران بیش از پسران تحصیلات دانشگاهى را ضامن پیدا کردن شغل مىدانند.
دختران بیش از پسران به مشاغل هنرى، پزشکى و فرهنگى تربیتى علاقه دارند و کمتر به مشاغل فنى مهندسى و تجارى و بازرگانى گرایش پیدا مىکنند.شوراى فرهنگى اجتماعى زنان در اعتراض به برخى تصمیمات مسئولین ورزش کشور در باره ورزش بانوان بیانیهاى صادر کرد
در این بیانیه آمده است: نظر به اهمیت انکارناپذیر ورزش زنان در عرصههاى سلامت فردى، نشاط خانوادگى و پویایى اجتماعى و لزوم توجه نسبت به این مهم در ابعاد همگانى و قهرمانى، شوراى فرهنگى - اجتماعى زنان در راستاى مأموریت ذاتى خود، نسبت به این مهم ساکت نبوده و با پیشنهاد طرح سیاستهاى ورزش زنان و تصویب آن در شوراى عالى انقلاب فرهنگى، گام مؤثرى را در اصلاح زیرساختها و تصمیمگیرىهاى کلان برداشته است که به دلیل وجاهت قانونى و کارشناسى سیاستهاى مصوب، همگرایى و همسویى مسئولان ورزشى کشور با سیاستهاى ورزش زنان امرى ضرورى است.
به همین جهت شوراى فرهنگى - اجتماعى زنان، ضمن انتقاد شدید از وضعیت به وجود آمده در ورزش بانوان کشور، که کراراً به سمع و نظر مسئولان مربوطه رسانده شده است، مجدداً اعلام مىدارد چون عرصه ورزش از جمله عرصههاى خاصى است که ترکیب «حس و حرکت و مشاهده» جزء لاینفک فعالیتهاى ورزشى مىباشد، مىبایست رعایت مرزبندى اخلاقى و حفظ ارزشها به عنوان یک امر خدشهناپذیر مسیر تصمیمگیرىهاى کلان را در ورزش زنان تعیین کند و همچنین نباید مدیران علمى و مجرّب زن که خود حاصل سالیان زحمت در عرصه ورزشى کشور است با تصمیمات غیر کارشناسى و شتابزده، به حاشیه رانده شوند و با بهانه افزایش امکانات و اعتبارات، چتر مدیریت مردانه بر همه بخشهاى فعالیتهاى زنان در عرصه ورزشى گسترانیده شود.
این بیانیه در پایان، بار دیگر بر لزوم همگرایى مسئولان ورزشى کشور با سیاستهاى مصوب و ضرورت رعایت حفظ ارزشهاى ایمانى و اخلاقى به ویژه حجاب و عفاف و لزوم به کارگیرى از توان مدیریتى زنان تأکید کرده و راه اعتلاى فعالیتهاى زنان در عرصه ورزشى را در گرو خدمتگزارى صادقانه در جهت اداى تکلیف و حفظ دستاوردهاى ارزشمند این عرصه که خصوصاً حاصل زحمات شبانهروزى 25 ساله بانوان است شمرده و توجه کلیه مسئولین ذىربط را به این مهم معطوف داشته است.«داناى کل» منتشر شد
اولین شماره نشریه داخلى خانه داستان استان قم منتشر شد.
«داناى کل»، نشریهاى ادبى است که با سردبیرى «محدثهسادات طباطبایى» منتشر مىشود.
«داناى کل»، شامل بخشهایى چون سخن سردبیر، خبرهاى ادبى، داستانهاى کوتاههاى ایرانى و خارجى، معرفى کتاب و ... مىباشد و به تمام جنبههاى ادبیات داستانى مىپردازد.
علاقهمندان براى دریافت این نشریه مىتوانند با شماره تلفن 09151109079 تماس بگیرند و به جمع مشترکان رایگان «داناى کل» بپیوندند.10 میلیون زوج نازا در کشور وجود دارد
دبیر سمینار بررسى قانون اهداى جنین، اعلام کرد: حدود 10 میلیون زوج نازا در کشور وجود دارند که تقریباً 15 درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل مىدهند.
به گفته خانم «فاطمه رمضانزاده»، از این عده حدود 2 میلیون زوج در کشور، نیاز به استفاده از یکى از روشهاى تکمیلى نابارورى دارند.
وى افزود: حدود 20 هزار زوج در کشور نیاز به اهداى جنین جفت براى بچهدار شدن دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکى تهران گفت که طرح اهداى جنین در مجلس پنجم مطرح شد و در ادامه آن در مجلس ششم به تصویب نمایندگان رسید.
وى افزود: آئیننامه اجرایى این قانون قرار است توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکى و دادگسترى تدوین شود.دختران محجبه در ترکیه نمىتوانند به دانشگاه بروند
در پى پیشنهاد نخستوزیر ترکیه براى امکان ادامه تحصیل زنان محجبه در دانشگاههاى خصوصى، سازمان آموزش عالى ترکیه این پیشنهاد را رد کرد.
نخستوزیر ترکیه گفت: با توجه به اینکه قوانین فعلى، استفاده از حجاب اسلامى را در دانشگاههاى دولتى ممنوع کرده است، پیشنهاد مىشود در یک راه حل میانه، دختران محجبه در دانشگاههاى خصوصى اجازه تحصیل داشته باشند.
رئیس سازمان آموزش عالى ترکیه نیز در جواب این پیشنهاد گفت: امکان استفاده از حجاب اسلامى نه تنها در دانشگاههاى دولتى، بلکه در دانشگاههاى خصوصى نیز وجود ندارد. تمام دانشگاههاى ترکیه اعم از دولتى و خصوصى تحت ضوابط مشخصى اداره مىشوند و این قوانین، امکان استفاده از پوشش اسلامى را در هیچ دانشگاهى در ترکیه نمىدهد.زنان عربستان اجازه کار حقوقى یافتند
مقامات عربستان سعودى به حقوقدانان و وکلاى زن این کشور اجازه دادند در دفاتر حقوقى مستقیماً به دعاوى حقوقى ویژه زنان رسیدگى کنند.
وزارت دادگسترى عربستان نیز موافقت خود را با کار حقوقى زنان در دفاتر مستقل زنان اعلام کرده است. کار این وکلا و حقوقدانان زن، دیدار با موکل و مراجعهکننده براى آشنایى اولیه با مشکلات و مسائل آنها و سپس ارجاع یادداشت دعاوى حقوقى به قاضى مرد است.