اخبار
فاطمه راکعى:
نبود نشریه تخصصى زنان، سبب کاهش آگاهى زنان شده است«فاطمه راکعى»، رئیس کمیته زنان جبهه مشارکت ایران گفت: نبود نشریه ویژه زنان، سبب شده تا میزان آگاهى آنها از مسائل اجتماعى، سیاسى و فرهنگى در زمینه بانوان کشور پایین باشد.
وى افزود: به جز چند مجله و ماهنامه که به طور جدى به مقوله زنان مىپردازند، دیگر نشریات مسائل زنان را به طور ویژه مورد توجه قرار ندادهاند. جامعه کنونى زنان ایرانى به انتشار یک نشریه نیاز دارد تا با پیگیرى مسائل مربوط به زنان کشور، واقعیتهاى این قشر جامعه را منعکس کرده و در افزایش میزان آگاهى زنان مؤثر باشد.
خانم راکعى که قصد دارد ویژهنامه هفتگى زنان را به صورت ضمیمه روزنامه ایران منتشر کند، افزود: نبود تریبونهاى رسانهاى براى زنان، خلأ بزرگى در جامعه بانوان ایرانى است. در شرایطى که برخى افراد و شبکههاى رسانهاى در سطح بینالمللى در صدد تخریب فرهنگها و گسترش مسائل غیر ارزشى هستند، باید رسانهاى براى آگاه ساختن زنان و بخصوص دختران جوان، فعال باشد.
وى تأکید کرد: مىتوان با ظرفیتسازى فرهنگى در کشور براى رویارویى با چنین شبکههاى رسانهاى آماده شد تا جوانان با آگاهى کامل از فرهنگ خود در صدد دفاع از هویت و فرهنگشان برآیند. دختران جوان بدون هیچ سلاحى در برابر انواع فرهنگهاى مخرب قرار گرفتهاند و وجود نشریه تخصصى زنان مىتواند کاستىهاى موجود مرتبط به زنان را به مسئولان گوشزد کند.فاطمه آجرلو:
مشروع بودن ازدواج موقت نباید موجب سلب مسئولیت متولیان شود«فاطمه آجرلو»، نماینده مجلس شوراى اسلامى گفت: باید با فراهم کردن زمینههاى ازدواج و تسهیل آن در جامعه، از ازدواجهاى موقت پیشگیرى کرد. زنان بىسرپرست خانوار در اکثر موارد به دلیل مشکلات مالى، تن به چنین ازدواجهایى مىدهند.
عضو فراکسیون زنان مجلس هفتم افزود: شیوع ازدواجهاى موقت بین زنان بىسرپرست، زمینه را براى انواع سوء استفادهها از آنان ایجاد مىکند. با فراهم کردن زمینههاى اشتغال و رفع نیازهاى مادى این قشر، مىتوان از بروز شرایط سوء استفاده جلوگیرى کرد.
وى گفت: هر چند شرع مقدس اسلام، جامعالشرایط است و همه چیز را سنجیده و اجازه داده است ولى مشروع بودن ازدواج موقت نمىتواند موجب سلب مسئولیت متولیان در رفع مشکلات زنان بىسرپرست شود. هر نهاد و هر مسئولى باید با توجه به جایگاه خود انجام وظیفه نماید و حق ندارد با توجیه و تفسیر، از خود سلب مسئولیت کند.عملکرد وزارت کار در جهت بهبود وضعیت زنان بررسى شد
شوراى فرهنگى اجتماعى زنان در ادامه طرح ارائه گزارش عملکرد دستگاههاى اجرایى در جهت بهبود وضعیت زنان، اقدامات وزارت کار و امور اجتماعى را بررسى نمود.
به گزارش روابط عمومى این شورا، از مهمترین فعالیتهاى بخش امور زنان وزارت کار مىتوان به معرفى کارگران نمونه زن، برگزارى مراسم روز زن و معرفى زنان نمونه کارگر سرپرست خانوار، تخصیص وام مسکن به کارگران زن نمونه و ارائه سه طرح جهت توانمندسازى زنان با عناوین طرح اوقات فراغت زنان کارگر، طرح حمایت از پایاننامههاى کارشناسى ارشد و دکتراى زنان کارگر و فرزندان دختر کارگران و طرح حمایت از تأسیس تعاونى زنان و کارآفرین زن و همکارى در اجراى طرح تحقیقاتى عدالت، برابرى جنسیتى و توانمندسازى زنان اشاره نمود.
خانم «کروبى»، عضو شوراى فرهنگى اجتماعى زنان و معاون امور اجتماعى و فرهنگى وزارت کار، در باره پذیرش محدود زنان در کارخانجات صنعتى گفت: مسئولیت مادرى و استفاده از تسهیلاتى چون مرخصى باردارى و زایمان و اجبارى بودن ایجاد مهد کودک براى مراکز داراى کارمندان زن از طرفى و عدم امکان ایجاد مهد کودک در تمام مراکز و بیمارستانها و کارخانجات صنعتى و تولیدى از طرف دیگر و نیز ممنوعیت به کار گماردن زنان در مشاغل خطرناک و زیانآور، امکان استخدام کارگران زن را در کارخانجات و بیمارستانها محدود مىکند.
استفاده بهینه از اوقات فراغت فرزندان کارگران، شناسایى استعدادهاى بالقوه در بین خانوادههاى کارگران، برنامهریزى جهت رشد و شکوفایى استعدادهاى آنان به منظور تربیت نیروى خلّاق جامعه، چاپ 126 عنوان کتاب، برگزارى جشنواره «زنان کارآفرین»، ایجاد کلاسهاى نهضت سوادآموزى براى کارگران، برگزارى مسابقه «نماز و فرهنگ کار» و ... از جمله برنامههاى دیگر معاونت امور اجتماعى و فرهنگى وزارت کار براى زنان کارگر است.رجال سیاسى نیاز به قرائت تازهاى دارد
اظهارات سخنگوى شوراى نگهبان مبنى بر اینکه برداشت این شورا از واژه «رجل» در اصل 115 قانون اساسى جمهورى اسلامى، به معناى جنس مرد بوده، واکنش انتقادآمیز شمارى از فعالان زن در ایران را در پى داشت.
«فاطمه راکعى» و «اکرم مصورىمنش»، دو نماینده مجلس ششم در نخستین واکنشها به این اظهارات، از اینکه رجل سیاسى فقط شامل مردان مىشود، به تندى انتقاد کرده و گفتند چنین تفسیرى از اعتماد زنان به عنوان نیمى از جمعیت کشور به حاکمیت خواهد کاست؛ زیرا در تفاسیرى از این دست، زنان فاقد توانایى لازم در سطوح مختلف مدیریتى قلمداد مىشوند.
بر اساس اصل 115 قانون اساسى جمهورى اسلامى، رئیسجمهورى باید ایرانىالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبّر، داراى حُسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانى جمهورى اسلامى ایران و مذهب رسمى کشور باشد و از میان رجال مذهبى و سیاسى انتخاب شود.
در مجادله بر سر معناى اصطلاح رجال سیاسى، زنان و طرفداران حقوق زن، خواستار ارائه تفسیرى قانونى و رسمى از این کلمه شده و تأکید کردهاند که مراد قانونگذار از کلمه رجل، شامل شخصیتهاى سیاسى و نه فقط مردان است.
به نظر مىرسد در شرایطى که زنان بدون وجود منع قانونى عملاً از حضور در سطوح میانى و بالاى مدیریت کشور دور ماندهاند، تأکید بر گسترش دایره شمول رجال سیاسى از مردان به زنان، بیش از آنکه دورخیزى براى کسب مسند ریاستجمهورى باشد، مىتواند تلاشى براى هموارتر کردن راه زنان در دسترسى به سطوح پایینتر مدیریتى و به رسمیت شناختن حق و توانایى آنان در عرصه حیات سیاسى و اجتماعى جامعه تلقى شود.
«فاطمه خاتمى»، نماینده مجلس ششم نیز گفت: چنین تفاسیرى بر مشارکت زنان در امور جامعه تأثیرات منفى خواهد گذاشت و اگر در آینده شاهد عقبنشینى زنان و عدم مشارکت فعال آنها در انتخابات ریاستجمهورى باشیم، مطمئناً یکى از دلایل این امر، قرائت چنین تفاسیرى از قانون اساسى است. زنان وظیفه دارند از حق خود دفاع کنند و اجازه ندهند که جامعه به رأى آنها نگاه ابزارى داشته باشد و تنها در صورتى که منافع اقتضا مىکند، زنان را به حضور در صحنه انتخابات تشویق کنند.انعکاس 575 خبر خشونت علیه زنان در روزنامههاى سال 1382
مرکز اطلاعات و آمار شوراى فرهنگى اجتماعى زنان با طرح «زن در آینه مطبوعات» به تحلیل و ارزیابى اخبار و مطالب مربوط به خشونت علیه زنان در روزنامههاى سال 82 پرداخت.
خانم «رامپناهى» مجرى این طرح گفت: خشونت علیه زنان در جوامع پیشرفته غربى داراى علل، انگیزهها و اشکال متفاوتى است. در این گونه جوامع تبعات گسترش زندگى ماشینى، از بین رفتن مناسبات انسانى و عاطفى، خلأ پشتوانههاى فرهنگى و معنوى، رواج فرهنگ و بینش فردگرایانه، تزلزل و سستى بنیان خانواده، رواج فساد و بىبند و بارى و سوء استفادههاى جنسى، ملعبه قرار گرفتن زن به عنوان کالایى تجارى، تبلیغاتى در جهت اهداف اقتصادى و سیاسى، رواج خشونت به عنوان هنجار اجتماعى و به دنبال آن رواج جرم و جنایت، موجب اعمال انواع خشونت و آزارهاى روحى، جسمى، خانگى و اجتماعى علیه زنان مىشود.
وى افزود: از سوى دیگر، افزایش جنبشهاى فمینیستى و حمایتهاى جانبدارانه از زنان، نوعى واکنش و عکسالعمل منفى را در میان مردان برانگیخته، به طورى که تن ندادن زنان به نقشهاى خانوادگى و نقشهاى متقابل زناشویى همچنین عدم همزیستى مسالمتآمیز اعضاى خانواده، موجب رفتارهاى جنونآمیز آنى در بین همسران شده که آمار فراوان قتل و ضرب و شتم خانگى و وسعت خشونتهاى اجتماعى در جوامع غربى، بیانگر این واقعیت تلخ است و قوانین حمایتى و تأمینى سازمانها و مراکز دولتى و غیر دولتى حمایتکننده نیز نتوانسته است این رفتارها را کنترل کرده و کاهش دهد.
به گزارش روابط عمومى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان، از 575 واقعه مربوط به خشونت علیه زنان در 28 روزنامه کشور، علل و شیوههاى اعمال خشونت چنین مشخص شد:
1- وقایع مربوط به قتل، آدمربایى و اعمال خشونت علیه زنان به قصد سرقت در مرتبه اول، دوم و سوم قرار دارند و اغفال، تجاوز به عنف، مزاحمتهاى خیابانى، شکنجه و حبس، حمله و ضرب و جرح در مرتبههاى بعدى انعکاس خشونت علیه زنان در روزنامهها هستند.
2- 64 درصد خشونتها علیه زنان، خشونتهاى اجتماعى هستند و بقیه، جزو خشونتهاى خانگى مىباشند.
3- بیشترین ابزار و شیوه اعمال خشونت، استفاده از چاقو بوده و خفگى در مرحله بعدى قرار دارد.
4- بیش از 90 درصد از عاملین خشونت علیه زنان، مرد هستند.
5- 30 درصد عاملین خشونت، هیچ نسبتى با قربانى نداشتهاند. 5/2 درصد همسر قربانیان بودهاند و در مراتب بعدى، آشنایان، دوستپسر، پدر، برادر، اقوام قربانى، فرزند، خواستگار، اقوام شوهر، ناپدرى، نامادرى و در انتها، مادر قرار دارند.
6- 6/18 درصد از خشونتها و ضرب و جرح و قتل علیه زنان به دلیل سرقت و اخاذى بوده است و سپس اختلافات خانوادگى، 17 درصد و اختلالهاى روانى متهم علت 5 درصد از خشونت علیه زنان است.
7- 72 درصد وقایع مورد بررسى در روزنامهها مربوط به تهران بوده و بقیه به سایر استانها ارتباط داشته است. بعد از استان تهران، استانهاى فارس، خراسان و اصفهان، جزو خبرسازترین استانهاى کشور در این مورد بودهاند.
8- در مناطق بیست و دوگانه تهران، بیشترین موارد خشونت مربوط به منطقه یک و دو بوده و منطقه بیست در مرتبه دوم قرار داشته و از منطقه دوازده، هیچ موردى گزارش نشده است.سالانه 60 هزار زن در ایران مطلّقه مىشوند
رئیس سازمان بهزیستى از ثبت سالانه 60 هزار مورد طلاق در کشور خبر داد.
«محمدرضا راهچمنى» گفت: هر سال، 60 هزار زن به جرگه زنان مطلقه اضافه مىشوند که همین امر لزوم اقدامات پیشگیرانه و حمایتهاى اجتماعى از این قشر را به وضوح آشکار مىسازد چرا که بر اساس یافتهها، زنان مطلقه و بىسرپرست، همیشه نخستین قربانیان آسیبهاى اجتماعى هستند.
وى افزود: البته تمام زنانى که از همسر خود جدا مىشوند نیازمند نیستند و احتیاجى به حمایت مالى ندارند ولى تمام این زنان نیازمند دریافت خدمات اجتماعى و مددکارى، مشاورهاى و حتى آموزشى به منظور ارتقاى توانمندىهاى خود در مواقع رویارویى با مشکلات و آسیبهاى اجتماعى در جامعه هستند.چادر کمرى براى لباس ملى مناسب شناخته شد
«نیّرالملوک بهروزین»، طراح لباس و استاد دانشکده فنى و حرفهاى شریعتى، لباسهایى متناسب با فرهنگ پوشش اسلامى طراحى کرده است که در همایش «ترمهنگار» در شیراز توانست تأیید تلویحى آیتاللَّه حائرى شیرازى را به عنوان «لباس ملى» کسب کند.
البته ایشان قید کرده است که براى انتخاب این لباسها به لباس ملى باید نظر مراجع تقلید و آیات عظام دیگر نیز در این رابطه لحاظ شود.
«فاطمه آلیا»، نماینده مردم تهران در مجلس نیز معتقد است این لباسها و خصوصاً «چادر کمرى» ظرفیت بررسى و مطالعه به عنوان لباس ملى را دارد، اما این لباس فقط باید در مراسم و جلسههاى بینالمللى به عنوان لباسى معرف هویت ایرانى اسلامى استفاده شود.تعیین سقف براى مهریه، غیر قانونى است
افزایش چشمگیر میزان مهریه در ایران در سالهاى اخیر تبدیل به یکى از مشکلات نهادها و سازمانهاى اجتماعى شده است؛ تا آنجا که مدیرکل امور آسیبهاى اجتماعى سازمان بهزیستى ایران خواستار محدود شدن سقف مهریه در زمان ازدواج شد.
«سیدحسن علمالهدایى»، معاون اجتماعى سازمان بهزیستى که به لزوم اصلاح قوانین ازدواج و طلاق در جهت دفاع از حقوق زنان معتقد است، در این ارتباط گفت: مردان همواره با ترفندهاى مختلف و تنگ کردن عرصه بر همسران خود، آنان را به طلاق و بخشش مهریه وادار مىکنند و به این ترتیب زن به حقوق قانونى خویش و مهریهاش نمىرسد.
«لیلاسادات اسدى»، معاون مجتمع قضایى خانواده که از مخالفان این نظریه است، گفت: با استناد به قانون، ایجاد سقف براى میزان مهریه غیر ممکن است و تنها راه جلوگیرى از افزایش نرخ مهریه، دریافت حق ثبت بالا در دفترخانههاى اسناد، بر اساس میزان مهریه از زوجین است.
در حالى که روز به روز میزان مهریهها افزایش مىیابد تا پشتوانهاى براى زندگى زن باشد. ایرانیان مقیم خارج از کشور با مشکلات کمترى در این زمینه روبهرو هستند. اختلاف قوانین طلاق و زندگى مشترک در ایران با اروپا موجب شده است بیشتر خانوادههاى ایرانى مقیم اروپا بر خلاف آنچه در خودِ کشور رایج است به هنگام ازدواج مهریههاى کلان مطالبه نکنند.
طبق قانون کشورهاى اروپایى اموالى که بعد از ازدواج به دست مىآید، به هنگام جدایى به نسبت مساوى بین زن و شوهر تقسیم مىشود؛ لذا کمتر زنى نگران چگونگى گذران زندگى بعد از طلاق است.
به گفته یک محضردار ایرانى در لندن، 98 درصد مهریههاى ایرانیان مقیم خارج از کشور در اروپا از حد یک جلد قرآن، یک شاخه نبات و یک سکه طلا فراتر نمىرود.هدیه تهرانى، نقش مادر امام خمینى را بازى کرد
فیلم «فرزند صبح»، به کارگردانى «بهروز افخمى»، با موضوع کودکى امام خمینى ساخته شد.
«هدیه تهرانى»، بازیگر فیلم «شوکران» در اثر قبلى این فیلمساز، نقش مادر امام را در «فرزند صبح» بازى کرد.
این فیلم که توسط «عروجفیلم» و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى تهیه شده است، در دکورهاى خانه پدرى امام در شهریار فیلمبردارى شد.آمار ازدواج موقت 200 درصد افزایش یافت
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از افزایش 200 درصدى ازدواج موقت (30 برابر ازدواج دائم)، طى شش ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.
در شش ماه اول سال جارى، آمار ازدواج دائم تنها 7 درصد افزایش یافته است اما آمار ازدواج موقت از 182 مورد در سال گذشته به 547 مورد در شش ماهه سال جارى افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در شش ماهه اول سال طلاق خلعى 6 درصد و طلاق بائن 7 درصد افزایش داشته و طلاق رجعى 9 درصد کاهش داشته است.
مدیرکل دفتر آسیبدیدگان اجتماعى سازمان بهزیستى نیز اعلام کرد، ازدواج موقت فقط باید در مورد مردان مجرد و افرادى که به هیچ عنوان امکان ازدواج دائم ندارند، صورت بگیرد.
«سیدهادى معتمدى» گفت: گرایش روزافزون مردان متأهل به ازدواج موقت، بنیان خانوادهها و کانون زندگى مشترک را با آسیبهاى اجتماعى جدى مواجه کرده و دوام و بقاى آن را متزلزل مىکند.
وى با بیان اینکه مهمترین عامل افزایش ازدواج موقت در میان جوانان، سخت شدن شرایط ازدواج و افزایش سطح توقعات خانواده دختران است، اظهار داشت: در حال حاضر آمارى از تعداد مردان متأهلى که علاوه بر داشتن همسر به ازدواج موقت روى مىآورند در دست نیست، اما متأسفانه برخى یافتهها نشان مىدهد که تعداد مردان متأهلى که پنهانى به ازدواج موقت روى مىآورند، با تعداد مردان مجرد برابر است.
همچنین روابط عمومى سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد در شش ماهه نخست سال جارى، تعداد 38 هزار زوج در کشور از یکدیگر طلاق گرفتهاند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، طلاق رشد 8/9 درصدى داشته است.
در شش ماهه نخست سال نسبت به شش ماه نخست سال گذشته، آمار مرگ و میر نیز 5/22 درصد رشد داشته است.14 زنان تحصیلکرده تهرانى وضعیت زناشویى وخیمى دارند
نتایج یک پژوهش در باره میزان رضایت زنان تحصیلکرده تهران از زندگى زناشویى نشان داد که تقریباً 14 زنان داراى تحصیلات عالى و نیز 13 زنان دیپلمه، وضعیت زناشویى وخیم داشته و نیازمند زوجدرمانى جدى هستند.
بر اساس نتایج پژوهش خانم دکتر «اشرفالسادات موسوى»، زنان دیپلمه نسبت به زنان تحصیلکرده، رضایت زناشویى کمترى دارند، به نحوى که 40 درصد زنان تحصیلکرده و تقریباً نیمى از زنان دیپلمه، نمونه 400 نفرى تحقیق مورد نظر، وضعیت ازدواج خود را ضعیف، بد، وخیم و بسیار وخیم ارزیابى کردهاند.
در بخشى از این پژوهش آمده است: در گذشته مسئولیت امرار معاش در خانواده زنان دیپلمه و تحصیلکرده عمدتاً بر عهده مرد بود اما هماکنون این نسبت در خانوادههاى زنان تحصیلکرده در حال تغییر است؛ به نحوى که در یک دهم از این خانوادهها درآمد زن براى اداره خانواده مساوى و یا بیشتر از مرد است.مصرف سیگار در دختران دانشجو افزایش یافت
وزارت بهداشت اعلام کرد مصرف سیگار در میان دختران دانشجوى تهرانى 31 برابر شده است.
بر اساس نتایج مطالعه «بیمارى و سلامت»، 16 درصد دانشجویان دانشگاههاى تهران، سیگارى هستند و میزان استعمال دخانیات از سال اول تا سال آخر دانشگاه رو به افزایش بوده و در میان دختران دانشجو 31 برابر شده است.
رئیس مرکز مطالعات اجتماعى دانشگاه تهران در این باره گفت: در همه جوامع پیشرفته و در حال پیشرفت، افزایش حضور زنان در اجتماعات باعث پیدایش «همشکلى»هایى مىشود که استعمال دخانیات به عنوان یک رفتار مردانه، از همین نوع است. این همشکلىها، با الگوگیرى از جنس نسبتاً مسلط با هدف پذیرش در جامعه صورت مىگیرد.
«سید حسن حسینى» در ادامه افزود: در نپذیرفتن زنان براى حضور گسترده در اجتماعات، جامعه هم مقصر است تا جایى که «اگر شرایط حضور زنان مناسب باشد، دیگر نیازى به اعلام حضور، وجود نخواهد داشت.» با توجه به واکنشهاى بیشترى که زنان نسبت به هشدارهاى بهداشتى در خصوص استعمال دخانیات نسبت به مردان نشان مىدهند، تمرکز روى این مسئله مىتواند در کاهش این آمار تأثیر بسزایى داشته باشد.تهران رکورددار فرار دختران شد
سردار «نوریان» در همایش «نقش مددکارى اجتماعى در کاهش آسیبهاى اجتماعى» با اشاره به تحقیقات انجام شده که نشان مىدهد 7/85 درصد فرار از منزل مربوط به پسران و 3/14 درصد مربوط به دختران بوده، گفت: 20 درصد فرار کودکان و نوجوانان در حوزه استان تهران، 10 درصد در استان لرستان و 9/9 درصد در استان خراسان بوده و در این میان، کمترین آمار مربوط به استانهاى یزد، بوشهر، سمنان، چهارمحال و بختیارى و هرمزگان بوده است.
معاون اجتماعى ناجا تصریح کرد: از میان کودکان فرارى مورد تحقیق، 5/1 درصد زیر 10 سال، 4/5 درصد بین 10 تا 12 سال، حدود 6 درصد بین 13 تا 15 سال و 6/51 درصد 16 تا 18 ساله بودهاند.
معاون اجتماعى ناجا با بیان اینکه نتایج تحقیق بر روى 120 دختر فرارى دستگیرشده در تهران نشان مىدهد 6/84 درصد متولد تهران بودهاند گفت: 51 درصد دختران فرارى ترک تحصیل داشتهاند و همچنین پدرِ 95 درصد آنها در قید حیات است و این یعنى آنکه فوت والدین در بزهکارى نوجوانان و جوانان تأثیر زیادى ندارد.تأسیس صندوق حمایت از کودکان ایرانى
صندوق حمایت از کودکان ایرانى با حمایت و نظارت وزارت رفاه و تأمین اجتماعى و با همکارى کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تأسیس مىشود.
«سیدمحمدحسن مصطفوى»، مدیر روابط عمومى وزارت رفاه و تأمین اجتماعى گفت: این صندوق با فعالیت سازمان غیر دولتى حمایت از کودکان ایرانى راهاندازى مىشود و با فعالیت آن، خدمات حمایتى، امدادى و توانبخشى کودکان که جزء وظایف تعریفشده وزارت رفاه است، به این سازمان واگذار مىشود.نان سبوسدار بخورید
رئیس انجمن تغذیه ایران با معرفى نانهاى خوب و داراى انرژى غذایى بالا، نسبت به مصرف بىرویه و بدون نظارت جوششیرین در برخى نانها هشدار داد.
دکتر «ضیاءالدین مظهرى» گفت: نانهاى فانتزى و باگت، ارزش غذایى ندارند، چون فقط از مغز گندم استفاده مىکنند؛ در حالى که تمام مواد حیاتى گندم در پوسته آن متمرکز است. اما نانهاى سنگک، تافتون و بربرى به دلیل استفاده از تمام گندم و سبوس آن، بالاترین ارزش غذایى را دارند.
در هر 30 گرم نان سبوسدار، نزدیک به 80 کیلوکالرى، 3 گرم پروتئین و 15 گرم قند آلى وجود دارد. اما نانهایى که فقط از مغز گندم استفاده مىکنند، جز انرژى هیچ ماده حیاتى دیگرى ندارند.
وى تأکید کرد افزودن جوششیرین به نانها، باعث از بین رفتن کیفیت نان شده و نانها خاصیت ماندگارى خود را از دست مىدهند و خشک و کپکزده مىشوند.75 درصد زنان ایران چاق هستند
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد: 80 درصد مردم ایران کمتحرک هستند و به همین دلیل 75 درصد زنان و 52 درصد مردان در ایران دچار چاقى هستند.
«ربابه شیخالاسلام»، در سمینار روز جهانى دیابت افزود: 50 درصد مردان و 66 درصد زنان 40 تا 69 ساله اضافه وزن دارند که این موضوع مشکلات جهانى و سلامتى براى آنها ایجاد مىکند. براى درمان دیابت باید با چاقى مبارزه کرد زیرا کمتر از 9 درصد جمعیت جهان به چاقى مبتلا هستند.نمایشگاه عکس زن ایرانى در لندن برپا شد
نمایشگاهى از آثار عکسهاى «مریم محمدى» در دانشگاه SOAS لندن افتتاح شد.
در این نمایشگاه عکسهاى این عکاس در سه بخش مختلف با عنوان «زن و جهان پیرامونش» به نمایش در آمد. این عکسها با دیدگاهى اجتماعى، حضور زن در عرصههاى مختلف اجتماعى و فرهنگى ایران را به تصویر مىکشد. در این پروژه، عکاس از شکلهاى مختلف عکاسى از جمله عکاسى مستند اجتماعى و چیدمان استفاده کرده است.
خانم «محمدى»، پیش از این در عرصههاى مختلف عکاسى همچون تئاتر و موسیقى فعالیت گستردهاى داشته و جوایزى را نیز کسب کرده است. وى در حال حاضر مشغول تدریس عکاسى در دانشگاه مىباشد.زنان باردار انگلیس مورد خشونت قرار مىگیرند
زنان انگلیسى در دوران باردارى، بیشتر مورد ضرب و شتم شوهران خود قرار مىگیرند.
دولت انگلیس براى جلوگیرى از خشونت با زنان باردار در نظر دارد همه پزشکان، ماماها و کارشناسان آموزش بهداشت را موظف کند از زنان باردار بپرسند آیا کتک مىخورند یا خیر؟
منتقدان این طرح دولت، معتقدند این روش براى مبارزه با خشونتهاى خانوادگى، کارآیى ندارد و به کاغذبازى منجر خواهد شد.
دولت انگلیس اعلام کرده است از سال آینده در هر مراجعه زنان باردار به سازمانهاى بهداشت و درمان از آنها در باره خشونت همسرانشان پرسش خواهد شد تا اگر زن باردارى مورد ضرب و شتم قرار مىگیرد، اقدامات لازم براى حفاظت از او صورت بگیرد.
معاون وزیر بهداشت انگلیس گفت: کتک زدن زنان موجب افزایش سقط جنین، کاهش میزان زاد و ولد، تولد زودرس، صدمات به جنین و مردهزایى در انگلیس شده است.حضور زنان در مساجد تاجیکستان منع شد
شوراى علماى مرکز اسلامى تاجیکستان حضور و نیایش زنان در مساجد جامع را مکروه و ممنوع اعلام کرد.
«راملا حکمتاللَّه» از پیشوایان سرشناس اسلام در تاجیکستان است که حکم به مکروه بودن نماز زنان در مساجد داده و مسئولین علماى مرکز اسلامى تاجیکستان نیز نظر وى را قبول کرده و نبود شرایط ضرورى براى نمازگزارى در مساجد جامع تاجیکستان را از علل اصلى منع نماز خواندن زنان در مساجد این کشور ارزیابى کردهاند.
مدیر بخش فتوا و یکى از اعضاى شوراى علماى مرکز اسلامى تاجیکستان گفت: سبب اصلى این منع این است که اگر زنان به مسجد بیایند، باعث فتنه خواهند شد. حضور همزمان زن و مرد در مسجد، فتنه را به وجود مىآورد.
«رحمانف»، رئیسجمهورى تاجیکستان نیز از تبدیل شدن منبر مساجد به تریبونهاى سیاسى تبلیغات گروههاى مذهبى انتقاد کرد و حضور زنان را در مساجد یک عمل نابهجا خواند و از قول علماى اسلام گفت که این امر موجب فتنه مىشود!
وى گفت: برخى کوشش مىکنند که مسئلههاى دینى را به سطح مسائل دولتى و جنجال بکشانند. حق نماز جماعت از جمله حقوق دینى زنان مسلمان است. فقه اهل سنت و جماعت بخصوص مکتب فقهى امام اعظم از آن شهادت مىدهد که نماز زنان در عزلت و خلوت برترى دارد. اگر در خلوت باشد، ثواب آن دهچندان و صدچندان بیشتر است.
تنها در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، 17 مسجد جامع وجود دارد که زنان تا کنون در چهار مسجد نماز جماعت مىخواندند.
یکى از زنان نمازگزار در تاجیکستان گفت: وقتى قرار شد جلوى حضور زنان در مسجد را بگیرند، اشک از چشمان ما زنان جارى شد. برخى علما مىگویند زنان تا 55 سالگى حق رفتن به مسجد را ندارند. این ادعا نادرست است زیرا پیغمبر اکرم(ص) به هنگام بیعت، در مسجد با زنها بیعت مىکرد. وقتى زنان کشور ما ولگردى مىکنند و به کارهاى نادرست دست مىزنند چرا علما جلوى آنها را نمىگیرند و به راه راست هدایت نمىکنند و فقط مسجد رفتن ما را منع مىکنند.استفاده از زنان به عنوان کالاى تجارى در چین
رئیس فدراسیون زنان چین گفت در بسیارى از تبلیغات تلویزیونى از زن به عنوان مدل و براى تبلیغ کالاها استفاده مىشود که کارى نادرست مىباشد.
وى با تأکید بر اینکه استفاده از زن به عنوان یک کالاى تجارى باید متوقف شود، افزود: استفاده از زنان براى کسب درآمد در تبلیغ کالاهاى تجارى و یا نشان دادن تصاویر تبلیغاتى از تغییر چهره و اندام زنان با عمل جراحى باید متوقف شود. این روشهاى تبلیغى ماهیت زن را تغییر مىدهد و باعث مىشود تا زنان از وظایف و مسئولیتهاى اجتماعى خود غافل شوند و به ارزشهاى اجتماعى نیز آسیب وارد آید.
این مقام بلندپایه چین با اشاره به نقش مهم زنان در توسعه امور اجتماعى گفت: «اقتصاد زیبایى» بر اساس استعمار زن و سوء استفاده از زن به عنوان یک «اسباببازى» نه تنها موفقیتى براى زنان به همراه ندارد، بلکه باعث کاهش خدمات اجتماعى آنان شده و آنها را از مشارکت در امور اجتماعى باز مىدارد.مردان خانوادهآزار ایتالیایى فاجعه مىآفرینند
خشونت خونبار مردان علیه همسران و یا زنان مطلّقه خود علاوه بر توهین، آزار روانى و جسمى و سوء استفاده جنسى، حتى منجر به قتلعام خانوادگى شده است.
به گزارش انجمن «تفاوتهاى زن» در ایتالیا در 9 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، 11 درصد خشونت جدى علیه زنان افزایش یافته است. بیشتر زنان قربانى 25 تا 40 ساله مىباشند که حتى داراى شغلهاى مهمى هستند.
مردان خانوادهآزار تنها الکلىها، معتادان و بداخلاقان نیستند و حتى دوستان بسیارى از مردان خشن، آنان را بسیار خوشاخلاق، اجتماعى و مهربان مىدانند.
قتلهاى خونبار ایتالیا بیشتر در مناطق ثروتمندنشین این کشور رخ مىدهد و همین امر نشانگر آن است که افزایش رفاه و گرایش مطلق به مادیات باعث کاهش وابستگى عاطفى در خانواده و افزایش خشونت مىشود.
کارشناسان خانواده ایتالیا معتقد هستند افزایش روزافزون نفوذ فرهنگ آمریکایى از جمله بىبند و بارى خانوادگى، سستى ازدواج، خشونت و سکس سینمایى یا تلویزیونى سبب شده تا ایتالیا نیز مانند دیگر کشورهاى عضو اتحادیه اروپا شاهد سقوط نگرانکننده ارزشهاى خانواده و پیامدهاى مخرب آن باشد.اولین وزیر زن در امارات عربى متحده منصوب شد
«شیخه لوبنا القسیمى»، سمت مهم وزارت اقتصاد و برنامهریزى امارات را عهدهدار شد.
وى که زنى نمونه و محبوب در میان زنان امارات است، تحصیلات عالى خود را در آمریکا به پایان رسانده و علاوه بر اینکه فردى اجتماعى است، آداب پوشش اسلامى را نیز رعایت مىکند و لباس مخصوص زنان امارات را بر تن مىکند.
«شیخه لوبنا»، در میان همکاران مرد خود در دستگاه دولت پیشرفت فوقالعادهاى داشته است. سابقه کارى او بیشتر مربوط به فنآورى اطلاعات است و چنین برمىآید که در نقش جدیدش به عنوان اولین وزیر زن، وارد صحنه عمل شده و مهارتهاى خود را به کار گیرد.
در کشورهاى دیگر حاشیه خلیجفارس نیز چون بحرین، عمان و قطر، وزیران زن حضور دارند ولى مقام «شیخه لوبنا» بلندپایهترین پستى است که تا کنون در منطقه خلیجفارس به یک زن داده شده است.یک زن، مدیر شوراى اتاقهاى بازرگانى عربستان شد
براى اولین بار یک زن سعودى به عنوان مدیر اجرایى کمیتهاى در شوراى اتاقهاى بازرگانى و صنعتى عربستان منصوب شد.
خانم «نهاد السبیعى»، مدیریت کمیته ملى زنان را که شامل 30 زن بازرگان و عدهاى از کارشناسان زن مىباشد، بر عهده گرفته است تا نقش زنان را در توسعه اقتصادى ملى تقویت کند.
وى گفت: افزایش سهم زنان در فعالیتهاى اقتصادى و حفظ منافع این قشر از جامعه از اهداف کمیته ملى زنان است. در چارچوب این اهداف، طرحهایى به شوراى اتاقهاى بازرگانى و صنعتى ارائه مىشود تا مشارکت اقتصادى زنان در تمامى مناطق کشور گسترش یابد.
حجم پساندازهاى زنان عربستان حدود 19 میلیارد ریال عربستان و معادل 7/5 میلیارد دلار است؛ بنابراین مقامات دولتى بىمیل نیستند با دادن فرصتهاى بیشتر اقتصادى به زنان، پولهاى آنان را جذب کنند.افزایش طلاق با اینترنت و تلفن همراه در کشورهاى عربى
طلاق، از طریق ارسال پیام با استفاده از تلفن همراه و اینترنت در جوامع عربى و اسلامى افزایش یافته است.
به گزارش شبکه تلویزیونى العربیه، احکام دینى و قضایى در باره طلاق داراى ابهام نیست و اگر نیت همسر براى طلاق اثبات شود، طلاق به این صورت نیز شرعى خواهد بود.
«احمد عبدالعزیز»، یکى از مفتىهاى کشور دوبى در این باره گفت: طلاق دادن از طریق ارسال پیام با استفاده از تلفن همراه یا اینترنت به معناى زیر پا گذاشتن ارزشهاى زندگى زناشویى است؛ زیرا در این شیوه مرد به خود زحمت نمىدهد که به خانه برود و با همسر خود گفتگو و دلایل طلاق را مطرح کند.
اخیراً سه مورد طلاق با تلفن همراه و شش مورد با پست الکترونیکى در امارات عربى به ثبت رسیده است.ایتالیا در صدد شرعى کردن ازدواج یک میلیون همخانه است
کنفرانس اسقفى ایتالیا به خاطر آنچه که «بازیابى فرصتهاى از دست رفته و جلب رضایت مردم نسبت به برگزارى مراسم ازدواج شرعى در کلیساها» عنوان شد، یک سلسله شیوهها و عباراتى را که تا کنون هنگام مراسم ازدواج، اجرا و بیان آنها الزامى بود، تغییر داد.
این تغییرات از هشتم آذرماه به اجرا گذاشته شده و به منظور ایجاد تسهیلات براى زوجهایى اتخاذ شده که نسبت به مراسم و آئینهاى عبادى کاتولیکى چندان رغبتى ندارند و یا تا کنون مراسم ازدواج شرعى براى آنها با اشکال همراه بوده است.
مدیر اداره امور خانواده در کنفرانس اسقفى ایتالیا گفت: کلیساى ایتالیا آئین ازدواج را به گونهاى تغییر داده که برگزارى آن با دین و معنویت زناشویى رایج، تطبیق پیدا کند.
آمارهاى رسمى در ایتالیا حکایت از آن دارد که در این کشور، گرایش به ازدواجهاى توافقى بدون گذراندن مراحل شرعى آن، رو به افزایش است. هماکنون 564 هزار زوج ایتالیایى به صورت توافقى با یکدیگر زندگى مىکنند و کلیسا در صدد است براى ازدواج این یک میلیون همخانه ایتالیایى، شیوه جدیدش را به کار ببرد.کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا شد
خانم «کاندولیزا رایس» که پیش از این مشاور امنیتى «بوش»، رئیسجمهورى آمریکا بود، پس از استعفاى «کالین پاول»، جانشین وى در وزیر امور خارجه آمریکا شد.
رایس، پنجاه سال پیش در خانوادهاى سیاهپوست در جنوب آمریکا متولد شده و تا به حال ازدواج نکرده است. وى از پانزده سالگى به عنوان دانشجوى علوم سیاسى تحصیلات آکادمیک خود را آغاز کرد و پس ازاخذ درجه دکترا، در مرکز مطالعات امنیت بینالمللى و کنترل تسلیحات وابسته به دانشگاه استانفورد پذیرفته شد.
پدر رایس، کشیش و مادرش استاد موسیقى بود و هر دو پیشرفت در تحصیلات را تنها راه براى غلبه یک جوان سیاهپوست بر موانع موجود در جامعه مىدانستند.
کاندولیزانیز توانست خود را تا سمت استاد دانشگاه و مشاور امور اتحاد شوروى در شوراى امنیت ملى آمریکا بالا برد و سپس به عنوان اولین زن، به مقام مشاور امنیتى کاخ سفید برسد. این سمت که با هدف هماهنگى بین کاخ سفید، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و سرویسهاى اطلاعاتى آمریکا به وجود آمده بود، موجب شد تا کاندولیزا به عنوان یک دوست، سایه به سایه، بوش را همراهى کند.
کاندولیزا که یک نام موسیقیایى به معناى «با نرمى و ملاطفت» دارد، با وجود اینکه با مهارت یک موسیقىدان حرفهاى پیانو مىنوازد، گاه «شاهدخت جنگجو» خوانده مىشود. وى حامى تزلزلناپذیر سیاستهاى جورج بوش پس از حملات انتحارى یازدهم سپتامبر و بخصوص تصمیمگیرى در مورد حمله به افغانستان و عراق است. رایس، همواره از مواضع قاطعانه بوش حمایت کرده و با آگاهى خود در زمینه روابط بینالملل در دوره نخست ریاستجمهورى بوش کمک بزرگى به وى کرده است.
مقامات سیاسى آمریکا معتقدند که رایس یک محافظهکار سرد اما فعال است و شخصتى سختگیرتر از کالین پاول دارد و داراى اشتراک نظر بیشترى با جورج بوش است.کتابهاى درسى، نگاهى کلیشهاى به زنان دارند
در ادامه ارائه گزارش عملکرد دستگاههاى اجرایى در بهبود وضعیت زنان، گزارشى از اقدامات دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش توسط نماینده این وزارتخانه تقدیم شوراى فرهنگى اجتماعى زنان شد.
خانم «تندگویان» با اشاره به اهداف دفتر امور بانوان و فعالیتهاى آن در خصوص توسعه آموزش دختران به بررسى علل ترک تحصیل دختران، وجود انگیزه فوقالعاده آنان براى تحصیل و ارائه طرحهاى آموزش و پرورش مانند: جذب دختران واجبالتعلیم، توسعه مدارس شبانهروزى، تنوعبخشى و توسعه رشتههاى مهارتى براى آنان، کاهش مدارس مختلط در مقاطع مختلف تحصیلى، بومىسازى نیروهاى آموزشى، بررسى آمارى توزیع دانشآموزان دختر در رشتههاى مختلف فنى و حرفهاى و رشتههاى تحصیلى مقطع متوسط، جهت فراهم نمودن امکان تحصیل و تشویق این دختران به ادامه تحصیل اشاره کرد که دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش توانسته راهکارهایى در جهت بهبود وضعیت دختران بازمانده از تحصیل فراهم آورد.
به گزارش روابط عمومى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان، خانم تندگویان در ادامه گفت: عمدهترین هدف وزارت آموزش و پرورش، تبیین نقش و جایگاه زن مسلمان، اصلاح نگرشهاى عمومى و تقویت خودباورى و اعتماد به نفس زنان و دختران در آموزش و پرورش است.
وى افزود: متأسفانه کتابهاى درسى به عنوان فراگیرترین رسانه نوشتارى در سطح کشور، نگاه کلیشهاى نسبت به زن دارد و از شخصیتهاى مذهبى و فرهنگى و اجتماعى در راستاى الگوسازى و هویتبخشى به دختران استفاده نکرده است. البته دفتر امور بانوان پیشنهاد داده است تا طى طرحى، معرفى چهل شخصیت زن برجسته کشور به عنوان کتابهاى کمکآموزشى تهیه شده و در اختیار دختران دانشآموز قرار گیرد.
خانم تندگویان با اشاره به چاپ چند کتاب در زمینه هویت و اعتماد به نفس دختران، از تهیه جزوهاى به عنوان «القصه» نیز نام برد که حاوى مقالاتى است که به نقد ضربالمثلهاى موجود در مورد زنان مىپردازد و هدف آن اصلاح نگرشهاى تبعیضآمیز موجود نسبت به زنان است.
وى در ارتباط با نحوه پوشش دختران دانشآموز و رنگ لباس در مدارس گفت: با تأکید بر ضرورت اصلاح آئیننامه اجرایى مدارس تغییراتى در زمینه رنگ با توجه به شرایط سنّى دانشآموزان صورت گرفته است.خطبههاى حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) به فرانسه و انگلیسى ترجمه شد
«فریده مهدوىدامغانى» که تا کنون آثارى چون «کمدى الهى» اثر «دانته» را به زبان فارسى ترجمه کرده است، دو خطبه از حضرت فاطمه زهرا(س) با عنوان خطبه فدک و خطبه خطاب به زنان انصار و همچنین دو خطبه از حضرت زینب(س) در شام و کوفه را به زبان انگلیسى و فرانسه ترجمه کرد.
وى بنا به توصیه پدرش، این ترجمهها را از روى ترجمه فارسى دکتر «جعفر شهیدى» انجام داده و پدرش قبل از چاپ آثارش را با زبان اصلى مقایسه کرده است.
خانم «مهدوى دامغانى» در ادامه افزود: براى ترجمه دعاى کمیل به زبان فرانسه و انگلیسى دنبال متن مناسبى به زبان فارسى مىگردم تا در ترجمه، صدمه زیادى به معناى اثر وارد نشود.خبرگزارى زنان راهاندازى شد
خبرگزارى زنان ایران با نام «ایونا» آغاز به کار کرد. «صدیقه قنادى»، مدیرعامل این خبرگزارى در باره انگیزه تأسیس آن گفت: کار خبرى در شبکهاى وسیع مىتواند مسائل زنان را حل کند؛ لذا ما به این فکر افتادیم تا خبرگزارى زنان را راهاندازى کنیم.
وى که عضو شوراى اسلامى شهر مشهد است افزود: زنان در استان خراسان مشکلات خاصى علاوه بر مسائل عمومى زنان دارند و این ویژگى در بسیارى از مناطق کشور وجود دارد اما متأسفانه مسائل زنان اغلب از دیدگاه مردم تهران و پایتختنشینها مطرح مىشود.
خانم «قنادى» با اشاره به اینکه از طریق اخبار زنان با نگاهى ملى و به دور از گرایشهاى جناحى و سیاسى مىتوان گامهاى مؤثرى برداشت، تأکید کرد مسائل زنان سیاسى نیست و اگر چنین نگاهى به آن شود، پیشبرد امور زنان صدمه خواهد خورد.
به گفته مدیرعامل «ایونا» موضوع راهاندازى این خبرگزارى قبلاً در مجمع بانوان عضو شوراهاى اسلامى مراکز استانها مطرح شده و به تصویب رسیده بود. در حال حاضر، این خبرگزارى تشکلى غیر دولتى و متعلق به همه زنان کشور است.
در عصر اطلاعات و ارتباطات راهاندازى این خبرگزارى باعث پیشبرد امور زنان و حل مشکلات آنان خواهد شد. اما آنچه در شرایط فعلى بر «ایونا» بیشترین تأثیر را خواهد گذاشت، مدیریت بىطرفانه اخبار، گزارشها و تحلیلهاست؛ طورى که همه زنان معتقد و متعهد به نظام جمهورى اسلامى بتوانند از آن استفاده کنند.
خبرگزارى زنان ایران با این نشانى قابل دسترسى است: WWW.iwna.ir