پیشامدهاى ناگوار براى همه وجود دارند
پیشامدهاى ناگوار همیشه و در همه حال در زندگى هستند و رخ مىدهند. از دست دادن عزیزى که دوستش داشتهایم، طلاق و جدایى، بیمارى و یا از دست دادن شغل و کار، نمونههایى از تجارب تلخ در زندگى ماست. با این وجود هستند افرادى که با صبر و حوصله و البته مهارت، از پسِ این قبیل پیشامدهاى ناگوار بر مىآیند. به راستى راز موفقیت این دسته در چیست؟ براى تطابق با پیشامدهاى تلخ زندگى، شیوههاى رفتارى گوناگونى موجود و یا ارائه مىشود. به عنوان مثال اعتقاد عمومى بر این است که انسان خوشبین، انسانى ساده و زودباور است و همه چیز را از پشت عینک گلىرنگ مىبیند. و بدبین کسى است که از پسِ امور بر نمىآید و به دلیل تصورهاى منفى خود راهحلهاى ممکن در قبال مشکلات و پیشامدها را نمىبیند. این واقعیتى پذیرفتنى است چرا که انسان خوشبین سعادتمندتر و سالمتر است و سریعتر بر مشکلات غلبه مىکند. وى دائماً با خود مىگوید: من مشکل را با مهارت حل خواهم کرد. بدین ترتیب است که انسانهاى خوشبین تمایل دارند که ضربات وارده به خود را به عنوان امورى گذرا و موقتى تلقى نمایند.
اما، برخى از پیشامدهاى زندگى آنچنان ناگوارند که برایمان مشکل خواهد بود با آنها سرسرى برخورد نماییم و یا اینکه مثلاً به روى خودمان نیاوریم. تقسیم کردن اوقات زندگى به قسمتهاى زمانى کمتر و کوچکتر به ما کمک خواهد کرد تا براى پیشامدهاى ناگوار و بحرانهاى پیش آمده، راه حلهایى اصولى و منطقى بیابیم. با این طرز تفکر و شیوه برخورد، دیگر براى ما این سؤال مطرح نخواهد شد که با بقیه زندگى و عمرمان چگونه کنار بیاییم، بلکه با این ایده و روش پیش خواهیم رفت که چگونه مثلاً یک ربع ساعت دیگر را به نحو احسن بگذرانیم. مزیت این شیوه در این خواهد بود که در قبال آنچه اتفاق افتاده فکرهاى بیهوده را کنار گذاشته و به واقعیتها بپردازیم. یکى دیگر از روشهاى مقابله با پیشامدهاى ناگوار حفظ ایمان است. ایمان، سازنده امید است و مهمترین بخش از نیرویى است که براى غلبه بر بحرانهاى شخصى احتیاج داریم. انسانهایى که دچار بحران مىشوند مىتوانند با حفظ ایمانشان این حس را در خود تقویت کنند که امتحانى الهى را پشت سر مىگذارند که مفهوم و فواید این امتحان بعدها روشن خواهد شد.
یکى دیگر از راههاى مقابله با پیشامدهاى ناگوار و ناخوشایند تجزیه و تحلیل وضعیت موجود است. باید موقعیتهاى متغیر زندگى را مد نظر داشت تا به کمک همین امر، بحرانها را پشت سر بگذاریم. در این ارتباط نباید حقایق بد و نامطلوب را زیبا جلوه داد. چرا که افکار مثبت مفیدند اما در حقیقت چیزى را تغییر نمىدهند. توجه به موقعیتهاى مالى و تمکن نیز در جاى خود داراى اهمیت ویژهاى است. داشتن مقدار مطمئنى پول در موقعیتهاى سوخت بى نهایت مهم و حایز اهمیت مىباشد.
موقعیت خوب و مطمئن مالى، آزادى تصمیمگیرى بیشترى را فراهم آورده و دست ما را در تصمیمگیرى درست و بجا و قاطع باز مىگذارد.
به عنوان نمونه، فردى که بیکار است اما در حسابش مقدارى پول را ذخیره دارد مىتواند براى شغل و کار آینده و یا کار پیشنهاد شده بررسى دقیقتر و بهترى اعمال نماید و در یک وضعیت انفعالى مجبور نیست دست به هر کارى بزند و یا هر کارى را جهت سیر شدن شکم خود و خانوادهاش بپذیرد.
در حقیقت تمام انسانها در مواجهه با بحرانهاى زندگى و پیشامدهاى تلخ و ناگوار، بر این دست حوادث تفوق و غلبه نمىیابند، اما بسیارى از انسانها که از یک پیشامد ناگوار تجربههاى فراوانى کسب مىکنند، در پایان نیز در برابر مشکلات زندگى، آمادگى بهتر و بیشترى در مواجهه با بحرانهاى بعدى به دست خواهند آورد.