نوزاد من ساعتها گریه میکند!
تمام نوزادان گریه میکنند اما گریه بعضی از آنها شدیدتر است. تعدادی از نوزادان، اگر چه خوب شیر خورده، سالم هستند و به خوبی از آنها مراقبت میشود، ولی باز هم به طور دردناک و تسکینناپذیری اشک میریزند و فریاد میزنند. اگر نوزاد شما در زمانهای خاصی در روز گریه میکند و به هیچ طریقی نمیتوانید او را آرام نمایید احتمالاً مبتلا به قولنج (کولیک) شده است.
علت قولنج (کولیک) چیست؟
قولنج به دلائل مختلف باعث گریههای بیش از حد و ایجاد تحریکپذیری در نوزادان میشود. دلیل این ناراحتیها بیشتر ناشی از دردهای معده و رودهها است. این گریهها معمولاً سه ساعت در روز، سه روز در هفته و بیش از سه هفته طول میکشد.
با کودکی که دچار قولنج میشود چه باید کرد؟
1-کودک را از شکم، روی دامن خود قرار دهید و پشت او را بمالید.
2- نوزاد را آرام آرام تکان دهید. اگر ننوی بچه داشته باشید میتوان با قرار دادن او در آن به آرام شدن کودک کمک کرد.
3- نوزاد را در اتومبیل قرار داده و حرکت کنید. بعضی مواقع لرزش و حرکت اتومبیل کودک را آرام میکند.
4- نوزاد را در کاریر (نینی لایلای) گذاشته و راه ببرید تا کودک به خواب رود. کاریر، حالت فضایی مانند رحم مادر را برای نوزاد ایجاد کرده و او را آرام مینماید.
چگونه میتوان از قولنج (کولیک) جلوگیری نمود؟
1- کودک را وادار کنید آروغ بزند. بعد کمی شیر خوردن آروغ بچه را بگیرید. بعضی از نوزادان به سختی آروغ زده و اگر وسط شیر خوردن آنها را بلند کنند عصبی میشوند. حداقل سعی کنید بعد از خوردن حدود 30 گرم شیر او را وادار به آروغ زدن کنید و اثر آن را در رفع قولنج ببینید.
2- به زمانهای بیدار بودن کودک توجه داشته باشید.
نوزادانی که در طی روز خواب منظم دارند معمولاً کمتر دچار قولنج میشوند. نوزاد تازه به دنیا آمده بعد از هر 45 دقیقه تا یکساعت بیداری باید دوباره به خواب رود.
3- نزدیکیهای غروب برای نوزاد برنامههای غیر متعارف در نظر نگیرید.
نوزاد را به خرید یا محلهای تجمع نبرید. قبل از خواب در و پنجرهها را محکم ببندید.
4- برای آرام کردن نوزاد او را تکان دهید و نگران بد عادت شدن او نباشید. کولهی بچه وسیله بسیار خوبی برای جلوگیری از قولنج میباشد.
5- از شیشه شیرهای مناسب و خوب استفاده کنید. بعضی از این شیشهها ضد کولیک هستند. یعنی طوری طراحی شدهاند که مانع قولنج نوزاد میشوند. در انتهای آنها وسیلهای تعبیه شده که هنگام خروج شیر جریان هوا را تنظیم مینماید و مانع ورود حبابهای هوا به دهان کودک میشود.
دلدرد کودک هم برای او هم برای شما ناراحتکننده است ولی توجه داشته باشید که امری طبیعی و موقتی است. نوزاد شما بعد از چند هفته از آن خلاص خواهد شد و شما یکی از چالشهای عمدهی مادر بودن را پشت سر خواهید گذاشت.
منبع: parent hood
Guly 2009