لاله افتخاری سخنگوی فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد: «قانون تسهیل ازدواج جوانان که در سال 84 در مجلس هفتم به تصویب رسید هنوز از سوی دولت اجرایی نشده است.»
وی با بیان اینکه قانون تسهیل ازدواج جوانان با نگاه فرهنگ سازی و زمینه سازی ازدواج پایدار و آسان در کشور به تصویب رسیده گفت: «با اجرای این قانون بسیاری از مشکلات در حوزهی ازدواج جوانان رفع میشود.»
این نمایندهی مجلس با بیان اینکه مردم و خانوادهها به دلیل تعیین مهریههای بالا، مشکلات بسیاری دارند اظهار داشت: «برای رفع این مشکلات نیاز است که میزان مهریه مدیریت شود و باید دید نظر نهایی مجلس در این زمینه چیست.» در این قانون در زمینهی مهریه، مشوقهایی برای تعیین مهریههای پایینتر برای جوانان در نظر گرفته شده است.
حضانت فرزند بعد از پدر به مادر رسید
مجلس شورای اسلامی در بررسی مواد لایحه حمایت از خانواده، حضانت فرزندانی که پدرشان فوت شده باشد را به مادر آنها داد. مگر آنکه دادگاه به تقاضای ولی قهری یا دادستان، اعطای حضانت به مادر را خلاف مصلحت فرزند تشخیص دهد.
نمایندگان مجلس همچنین مقرر کردند چنانچه کسی مانع اجرای این حکم شود و یا از استرداد طفل امتناع کند، بازداشت خواهد شد.
همچنین هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت و نگهداری طفل برخلاف مصلحت اوست یا درصورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف خود خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، میتواند درخصوص واگذاری عمل حضانت به دیگری تصمیم مقتضی را اتخاذ کند.
قوهی قضایه موظف به ایجاد مراکز مشاوره خانواده شد
مجلس، مراکز مشاوره خانواده را موظف کرد تا کارشناسانی از رشتههای مختلف چون مطالعات خانواده، روانپزشکی، مددکاری اجتماعی، فقه و حقوق، روان شناسی و ... را به کار گیرند که حداقل نیمی از آنها از زنان متأهل باشند.
همچنین نمایندگان مجلس در لایحه حمایت از خانواده مصوب کردند به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش، قوهی قضاییه موظف است مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاههای خانواده ایجاد کند.
مجلس در مورد تعداد اعضا، نحوهی انتخاب، گزینش، آموزش و نحوهی رسیدگی به تخلفات اعضای مراکز مشاوره خانواده، شیوهی انجام وظایف و ... را طی تهیه آیین نامهای به وزیر دادگستری محول کرد که در نهایت به تصویب رئیس قوهی قضاییه میرسد.
روابط آزاد بین زنان و مردان تبعات منفی دارد
«فریبا علاسوند» با اشاره به منع روابط آزاد زن و مرد به دلیل کششهای مختلف روانی و زیستی، گفت: «آدمی در مقابل غریزه جنسی و کنترل آن ناتوانتر از بقیهی غرایز است چرا که احساس لذتی با آن همراه است.»
وی در مورد دیدگاه دین در ارتباط آزاد مردان و زنان افزود: «لزوم توجه به ابعاد متعالی انسان اعم از مرد و زن، حراست از کرامت انسانی زنان، تأثیرات مخرب فرهنگی این گونه روابط، تزلزل بنیان خانواده، غریزه محوری به جای بالندگی و سازندگی فکری، پیامدهای سیاسی و اقتصادی چنین روابطی، سلطهی هرزه نگاری بر ارتباطات، تهدید جدی بهداشت جنسی و پیدایش انحرافات جنسی از جمله تبعات منفی روابط آزاد بین زنان و مردان نامحرم است.»
دشمنان، زنان را هدف قرار دادهاند
وزیر کشور با اشاره به جایگاه والای زن در اسلام گفت: «دشمنان با شبیخون فرهنگی، زنان را به عنوان یکی از ارکان جامعه هدف قرار دادهاند.»
وی گفت: «دشمنان برای به ابتذال کشیدن نسل جوان و ترویج و اشاعهی فحشاء از فضای مجازی و روشهای مختلف استفاده میکنند تا جوانان را به بیراهه بکشانند. با آموزش اصولی حجاب از کودکی میتوان از بسیاری از انحرافات و آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرد.»
وزیر کشور افزود: «باید از مهد کودک آموزش قرآن را شروع کنیم و حجاب باید از دوران کودکی تمرین شود تا به عنوان عادت رفتاری در بانوان نهادینه شود.»
نمایندگان مجلس طرح مقابله با خشونت علیه زنان را بررسی میکنند
یک عضو فراکسیون زنان مجلس از ارائهی طرح کلان امنیت اجتماعی زنان و مقابله با خشونتهای خانگی علیه زنان به مجلس خبر داد.
«زهره الهیان» با بیان اینکه باید به امنیت زنان توجه شود، گفت: «مجلس طرح کلان امنیت زنان را بررسی میکند و به محض تصویب اعلام خواهد شد.»
وی افزود: «در مورد امنیت زنان وضعیت خوبی در کشور داریم ولی با توجه به آموزههای دینی و سفارشهای اسلام که در آن توجه به بحث کرامت مدنظر است، باید امنیت زنان و جایگاه آنان نهادینه شود.»
ازدواج موقت ثبت نمیشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ثبت ازدواج موقت را که در مادهی 22 لایحهی حمایت از خانواده آمده است، غیر ضروری دانستند.
براساس مادهی 21 این لایحه، ثبت نکاح دائم، فسخ، طلاق، رجوع الزامی است اما ثبت ازدواج موقت لازم نیست چرا که به عقیدهی اکثر نمایندگان مجلس ازدواج موقت جلوی فحشا را می-گیرد و ثبت آن در هیچ قانونی ذکر نشده است.
«فاطمه رهبر» نمایندهی مردم تهران در مخالفت با این طرح گفت: «در مادهی 22 لایحهی حمایت از خانواده در خصوص ثبت نکاح موقت فقط در هنگام بارداری اشاره شده است. چنانچه زوجه باردار شود و عقد موقت بعد از آن به ثبت برسد و زوج احساس مسئولیت نکند مشکلاتی پیش خواهد آمد اگر زوج مسئولیتی را به عهده نگیرد و موضوع را انکار کند، تعیین ثبت جنین مشکل است و حق مادر زائل میشود.
پس از مخالفتهای برخی از نمایندگان دیگر، کمیسیون حقوقی مجلس در نهایت اعلام کرد تنها با وجود سه شرط، ثبت ازدواج موقت الزامی خواهد شد.
لذا بارداری زوجه، توافق اولیه برای ثبت ازدواج موقت و یا ثبت ازدواج به عنوان شروط ضمن عقد، از جمله مواردی هستند که زوج را مجبور به ثبت ازدواج موقت میکند.
شاخص طلاق 12/8 درصد است
سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد در چهار ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ازدواج در کشور 5/4 درصد رشد داشته است و از برخی دیگر طلاق نیز به رشدی 5/7 درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد شاخص طلاق در سال جاری 8/12 درصد است، یعنی از حدود هر 13 ازدواج در کشور، یکی به طلاق منجر میشود.
علاوه بر این در استان تهران نیز ازدواج از کاهش 7 درصدی و افزایش 5/3 درصد طلاق نسبت به مدت مشابه در سال گذشته برخوردار بوده است.
علت ترک تحصیل دانشآموزان مشخص نیست
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل را بین 100 الی 130 هزار نفر اعلام کرد.
«فاطمه قربان» گفت: «آموزش و پرورش در سراسر کشور 4/98 درصد از دانش آموزان را تحت پوشش قرار داده است.»
وی گفت: «درسال تحصیلی جدید علت ترک تحصیل و یا بازماندن 130 هزار دانش آموز از تحصیل هنوز مشخص نیست و برای ارائهی آمار دقیق باید ثبت احوال، آمار مهاجرت، مرگ و میر را مشخص کند تا صحت آمار روشن شود، ولی دلیل ترک تحصیل هنوز معلوم نشده است.»
زنان باید بیشتر شیر بنوشند
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد برای جلوگیری از پوکی استخوان زنان باردار و شیرده باید روزانه هشت لیوان شیر بنوشند.
دکتر سید ضیاالدین مظهری گفت: «کلسیم یکی از مواد معدنی بسیاری ضروری برای بدن است که در پیشگیری از پوکی استخوان در تمام سنین موثر است و مانع شکستگی سر استخوان ران و لگن در زنان یائسه میشود.»
وی افزود: «مقدار نیاز روزانه به کلسیم که در شیر و فرآوردههای آن یافت میشود در افراد مختلف، متغیر است. دریافت کلسیم، ورزش مناسب و تحرکات بدنی همراه با وارد کردن فشار بر استخوانها موجب مستحکمتر شدن استخوانهای بلند و همچنین لگن میشود.
این استاد دانشگاه افزود: «از 35 سالگی تا 50 سالگی، قسمتی از ذخایر کلسیم استخوانهای بدن در زنان از بین میرود و با تغییرات هورمونی و یائسگی از تراکم استخوانها بیشتر کاسته میشود.»
مهریه، قانونی مترقی در اسلام است
«لاله افتخاری» سخنگوی فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه اسلام سعادت زن را داشتن مهریهای پایین میداند، گفت: «مهریه نشانهی مهر و علاقه مرد به همسرش است و هم اینکه به نوعی حمایت مالی و حفظ حقوق زنان را در پی دارد و نباید به عنوان کاسبی به آن نگاه کرد، بلکه قانونی مترقی است.»
وی گفت: «ازدواج مسیری برای تکامل زن و مرد است و متاسفانه نگاهی که برخی به مهریه دارند با نگاه اندیشمندی که اسلام در جهت دفاع از حقوق زنان است، متغایر است.»
«افتخاری» افزود: «تعیین مهریه باید متناسب با توان مالی مرد و به دور از چشم و هم چشمیهای امروزی و مایهی آرامش خانواده باشد نه سبب ناسازگاری و جدایی زوجین و تزلزل در بنیان خانواده.»
هزینهی حق اولاد زنان سرپرست خانواده پیگیری میشود
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوی از پیگیری اصلاح مادهای از قانوان مدیریت خدمات کشوری برای افزودن حق اولاد به کمک هزینهی عائلهمندی زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: «در صورت اصلاح این ماده، زنان سرپرست خانوار شاغل علاوه بر هزینهی عائلهمندی، مبلغی به عنوان حق اولاد دریافت میکنند.»
«مریم مجتهدزاده» با اشاره به اینکه این قشر از زنان جامعه به دلیل نداشتن سرپرست و یا ناتوانی همسر، وظیفهی تأمین معاش و نفقهی خانواده و فرزندان را به عهده دارند؛ پیش بینی حق اولاد برای زنان سرپرست خانوار اقدام مهمی در جهت ترمیم حقوق این زنان است و حق اولاد میتواند بخشی از نیازهای معیشتی فرزندان خانوادههای دارای سرپرست زن را تأمین کند.»
صندوق ضمانت زنان نیازمند تأسیس میشود
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از کمک دولت به ایجاد صندوق ضمانتی ویژهی بانوان نیازمند با ارائه تسهیلات بانکی ارزان قیمت خبر داد.
«مریم مجتهدزاده» گفت: «کمک به اجرای برنامههای تحکیم و تقویت بنیان خانواده و آموزش آیین زندگی متعالی و اخلاقی با همکاری حوزههای علمیه، کمک به تهیه و اجرای طرحها و برنامههای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف با تأکید بر فرهنگ اسلامی، آداب و رسوم و توسعهی پوششهای متناسب با فرهنگ عمومی و ارزشهای اسلامی و تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز از مصوبات کار گروه فرهنگ و هنر در حوزهی زنان است.»
توسعه، تعیین و تقویت امور و فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی بانوان و تحکیم مبانی خانواده از محورهای مهم تصویب شده در حوزهی فعالیت زنان است.
50 درصد همسرآزاریها به دلیل مصرف مواد توهم زا است
عضو هیئت علمی پژوهشکده تربیت بدنی وزارت علوم اعلام کرد: «مواد توهم زا گروه بزرگی از مواد شیمیایی هستند که قادرند ادراک مصرف کنندگان را نسبت به محیط پیرامونشان تغییر دهند.»
وی گفت: «این مواد دارای عوارض بسیار شدید جسمانی، روانی و رفتاری هستند که با توجه به میزان و نوع دارو، تأثیرات متفاوتی در مصرف کنندگان دارند. از جمله این تأثیرات از هم پاشیدگی خانواده و ارزشها و هنجارهای جامعه میباشد.»
«علی کاشی» افزود: طبق نتایج سازمان ملل متحد در بیست سال گذشته، 49 درصد از قتلها، 68 درصد از درگیریهای منجر به قتل، 50 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سوانح رانندگی، 52 درصد از تجاوزهای جنسی، 35 درصد از خودکشیها، 62 درصد از نزاعها، 50 درصد از همسرآزاریها و 38 درصد از کودک آزاریها در نتیجهی مصرف این مواد است.
بدحجابی جرم است
دادستان تهران با اشاره به این که بد حجابی جرم تلقی میشود، گفت: «علما نیز در مورد وضعیت پوشش ابراز نگرانی کردهاند.»
وی گفت: «تأمین امنیت اجتماعی جامعه باید وظیفهی اولیه و جدی همهی نهادهای متولی باشد و مقابله با جرایم امنیت اجتماعی نباید فقط به دستگاههای انتظامی و قضایی محدود شود. در شرایط فعلی دشمنان اسلام سعی میکنند از طریق امنیت اجتماعی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.»
«عباس جعفری» افزود: «آسیبهای اجتماعی نیز از موارد تهدید امنیت اجتماعی هستند و کاهش آسیبهای چون طلاق، اعتیاد و فرار از منزل ضروری است. ناامنیهای اجتماعی بر بستر آسیبها شکل میگیرند و رشد میکنند و مجرمین نیز از دل چنین آسیبهایی بیرون میآیند.»
دختران فراری به فحشا روی میآورند
رئیس دفتر تحقیقات فرماندهی انتظامی تهران اعلام کرد: «دختران فراری به دلیل احساس بیگانگی میان خود و خانواده در پی محرمی میگردند تا آنها را بفهمند و همین امر موجب میشود 90 درصد این دختران آلوده به فحشا شوند.»
سرهنگ «مقامی» گفت: «دختران فراری به دخترانی گفته میشود که به دلایلی چون دلایل فردی (اختلالات شخصیتی و روانی)، خانوادگی (طلاق، جدایی، اختلاف خانوادگی)، فقر و دلایل اجتماعی برای رهایی از وضع موجود و بدون پیش بینی وضع آینده از خانه فرار میکنند و به دنبال کسی هستند تا آنها را درک کند.»
دختران فراری که به دلیل اعتراض به شرایط نامساعد خود در خانواده اقدام به فرار از خانه میکنند درگیر مشکلاتی چون اعتیاد والدین، انحراف آنها یا ازدواج مجدد والدین و زندگی با نامادری و ناپدری، بی توجهی والدین به دوران حساس بلوغ، ناامنی از سوی نزدیکان و خطر تجاوز از سوی آنان و ... هستند.
«مقامی» افزود: «تأخیر در سن ازدواج، مهاجرت از شهرهای کوچک به بزرگ، اختلافات روانی، دوستی با افراد ناباب، بی سرپرستی و یا بدسرپرستی دختران، خود باختگی فرهنگی، مخالفت والدین با ازدواج دختر با فرد مورد علاقه و ... از جمله عوامل فرار دختران از خانواده است.»
وی گفت: «این دختران در نهایت به توزیع مواد مخدر، دزدی، فساد و فحشا روی میآوردند و مهمتر از همه جهت جراحی و خارج کردن اعضای بدنشان مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.»
زندگی بانو امین فیلم میشود
مدیرگروه فیلم و سریال شبکهی قرآن اعلام کرد فیلمی با عنوان «بانوی سپیده دم» از زندگی بانوی مجتهدهی جهان اسلام تولید میشود.
حاجیه مجتهده امین یکی از بزرگترین زنان تاریخ معاصر است که فاضل، فقیه، محدث، شاعر، حکیم، مفسر و قرآن پژوه بوده است.
وی صاحب آثار گرانقدری به فارسی و عربی است مانند تفسیر قرآن مجید به نام مخزن العرفان در 15 جلد و نفحات الرحمانیه به سیر و سلوک در روش اولیا و طریق سیر سعدا، معاد یا آخرین سیر بشر، روش خوشبختی، اربعین هاشمیه، مخزن اللئالی، جامع الشتات و ....
یک دختر ایرانی دریا نورد شد
«زهرا سالاریه» تنها دختر دریانورد ایرانی است که با حجاب اسلامی در سن 23 سالگی در بوشهر گواهینامهی ناخدای قایقران را دریافت کرده است.
این دختر که خیاط یک شرکت دوخت جلیقهی نجات بوده است، با تلاش بسیار توانسته است در کلاسهای مربوطه قایقرانی ثبت نام کند و به تعمیر موتور قایق و پرداختن به 70مدل گره ملوانی، با طنابهایی که دو برابر خودش وزن داشته روی بیاورد و در نهایت با سختترین امتحان، ناخدا شود.
وی میگوید: «با وجود اینکه درسهای تئوری این رشته خیلی سخت بوده و لازم به دانستن زبان انگلیسی بوده است، ولی او ناامید نشده و با کار بسیار و درس خواندن توانسته است از پس کلاسهای تئوری و عملی که سختتر از تئوری بوده است موفق به دریافت گواهینامههای مختلف مربوط به کارش شود.
بردهداری جنسی در کانادا رواج یافت
قاچاقچیان انسان با دادن وعده به مهاجران خواهان زندگی و کار در کشور کانادا، برای آنها ویزا گرفته و پس از ورود آنان به خاک کانادا، آنان را در خانههای فساد به کار میگیرند.
قاچاقچیان انسان در پوشش گروههای خدمتکار و سرویسهایی چون محافظان شخصی و پرستاران برای وارد کردن مهاجران و بردههای جنسی استفاده میکنند.
به گزارش پلیس کانادا قاچاقچیان با استفاده از اینترنت و با وعدههای واهی کار، زندگی و تحصیل، قربانیان را به دام انداخته و آنها را به مواد مخدر آلوده میکنند.
قاچاق بردههای جنسی که بیشتر به زنان و دختران اختصاص دارد تجارتی پر سود برای گروه مافیای قاچاق انسان تبدیل شده و آنها به راحتی از قوانین صدور ویزای اقامت، کار و یا تحصیل بردههای جنسی خود استفاده میکنند و گاه آنها را به کشورهای دیگری میفرستند.