خوردن تخممرغها برای سلامتی مفید است؟ بله
علم تغذیه گزارشی از چربیها و روغن اشباع شده در بدن را ارائه داده و از ورود آن به بدن هشدار جدی میدهد. «کلسترول» خود یک نیرو و انرژی مصرفی، به عنوان منبعی از سلامتی و جلوگیری از بیماری است. پیش از هر چیزی باید دانست که کلسترول لزوماً چیز بدی نیست. بدن انسان برای حفظ دیوارهی سلولی، تجزیهی بافت اعصاب و تولید ویتامین D، به کلسترول نیاز دارد. ضمناً دو نوع کلسترول وجود دارد؛ کلسترولی که در غذاها وجود دارد و دیگری کلسترول خون، که هر دو از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. کلسترول غذایی را میتوان در گوشت قرمز، گوشت سفید، محصولات دریایی، تخم مرغ و لبنیات پیدا کرد. کلسترول نوع دوم در کبد تولید میشود و با جریان خون به تمام نقاط بدن میرسد. در گذشته، مصرف تخم مرغ بیشتر از سه بار در هفته توصیه نمیشد، اما حالا که کلسترول به عنوان منبعی از غذاهای روغنی ناب و صاف شناخته شده، دیگر رژیم غذایی کلسترول با این توضیح معنی ندارد.
خوردن تخممرغ کاملا مفید است و اهمیت زیادی در تأمین سلامتی دارد.
تخممرغها منبع مهمی از پروتئینها هستند. آنها 13 اصل لازم از مواد غذایی را شامل میشوند و لبریز از ویتامینهای A و B و D و E هستند.
ویتامینها:
A: مناسب برای پوست و رشد.
D: با تولید کلسیم مقاومت استخوانها را افزایش میدهد.
E: از سلولها در برابر فرآیند اکسایش جلوگیری میکند.
B1: باعث آزاد شدن انرژی موجود در کربوهیدراتها میشود.
B2: انرژی موجود در چربیها و پروتئینها را آزاد میکند.
B6: سوخت و ساز پروتئین در بدن را بهبود میبخشد.
B12: در ساختار بافتهای عصبی و سلولهای خونی نقش مهمی دارد.
مقدار زیادی از این ویتامینها سرآغازی برای مبارزه با بیماری و منبعی برای سلامتی هستند.
تخممرغ دارای چربیهای اشباع نشده است که میتواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد، به شرط اینکه مصرف آن را جایگزین غذاهایی با چربیهای اشباع شده نمایند.
یک تخممرغ خوب به تنهایی 75 کالری و دست کم 5 گرم چربی دارد.
آنها بخشی از سلامتی را با یک غذای متعادل به ما میدهند.
تخممرغها منبع بزرگی از پروتئینند. بعضیها دوست دارند سه «سفیده»ی تخم مرغ را با یک «زرده» مخلوط کرده، بخورند. این روش در پرورش و زیبایی اندام مورد استفاده قرار میگیرد. این کار پروتئین را نگه میدارد و کلسترول و کالری را کاهش میدهد.
مواد معدنی که در تخممرغ وجود دارد عبارتند از:
آهن: در ساخت گلبولهای قرمز خون بسیار مؤثر است.
روی: به تعادل آنزیمها کمک کرده، فرآیند بلوغ را تسریع میبخشد.
کلسیم: مهمترین مادهی معدنی در تقویت استخوان و دندان.
ید: ترشح هورمونهای تیروئید را کنترل میکند.
- سلینیوم: این ماده هم مانند ویتامین E از سلولها در برابر فرآیند اکسایش محافظت میکند.
شما میتوانید پودری از سفیدی تخممرغ را به صورت خود بمالید که 100% پروتئین کامل برای بدن انسان دارد.
کارشناسان معتقدند با اینکه تخممرغ دارای میزان کمی چربیهای اشباع شده است، نباید در روز بیش از 2 عدد مصرف کرد زردهی تخممرغ دارای چربی است که اگرچه باعث بالا رفتن کلسترول خون نمیشود اما اگر بیش از اندازه مصرف شود، مشکلات دیگری را برای فرد ایجاد میکند. مسمومیت از طریق تخممرغ، هر ساله 5000 نفر را به کام مرگ میبرد. از هر 10000 عدد 1 تخممرغ به «سالمونلا» آلوده است.
به همین دلیل نباید هیچ گاه آنها را به طور خام مصرف کرد و یا این که در شیر مخلوط کرده، به طور خام بلعید. بهترین روش برای طبخ تخممرغ بستگی به غذایی دارد که میخواهید درست کنید. بنا به گفتهی سازمان غذایی آمریکا دمای طبخ تخممرغ نباید بیش از 250 درجهی فارنهایت باشد. اگر بر روی تخممرغ قسمتهای آبکی و شل وجود داشته باشد به این معناست که پخت به طور کامل انجام نشده است.
منبع: