بنا بر تحقیقاتی که در مؤسسهی قلب ایالات متحده انجام گرفته است، در هر دقیقه یک زن جانش را از دست میدهد. این زنان کسانی هستند که مشکلات قلبی - عروقی دارند. بیماریهای آنان شامل: فشار خون بالا، بیماریهای شریانهای قلب، نارسایی قلب، سکته و یا نامنظم بودن ضربان قلب است. گرچه ژنتیک و توارث نقش مهمی در ابتلا به بیماری قلبی - عروقی دارد ولی تمام زنان باید حتماً با مراجعهی منظم به پزشک، سلامتی خود را به دست آورند و در صورت نیاز تحت مداوا قرار گیرند. مواردی در ادامه اشاره شده است که کمک بزرگی در پیشگیری از نوع بیماری مینماید. بنا به توصیهی مؤسسهی قلب ایالات متحده:
- فعالیت فیزیکی داشته باشید؛ حداقل روزانه به مدت 30 الی 60 دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید.
ورزش کردن و پیادهروی تند، موجب کاهش فشار خون و چربی خون میشود و شادابی را افزایش میبخشد.
- سیگار نکشید؛ اگر عادت به سیگار کشیدن دارید، از همین لحظه تصمیم بگیرید که دیگر سیگار نکشید زیرا این عادت بد شما موجب میشود که احتمال مرگ زودرس در شما 3 برابر افزایش یابد. سیگار موجب غلیظ شدن خون میشود و در نتیجه فشار خون را افزایش میدهد. افزایش فشار خون نیز امکان ایجاد لختهی خونی و در آخر بروز حملات قلبی و سکته را بالا میبرد.
- از فلفل یا آبلیمو به جای نمک استفاده کنید؛ با کم کردن میزان مصرف روزانهی نمک، فشار خونتان کاهش مییابد. حتما به خاطر بسپارید که همیشه بهتر است فشار خونتان را در حد 8/12 یا کمتر از آن نگه دارید. با بالا رفتن سن و یا در بعضی حاملگیها فشار خون در زنان افزایش مییابد. زنان بالای 50 سال باید نمک مصرف خود را در حد 150 میلیگرم در روز یا کمتر برسانند. به این منظور، برای جبران بی مزهگی غذا میتوانند از فلفل یا آبلیمو نمک به عنوان چاشنی استفاده نموده، کمبود غذا را کمتر متوجه شوند.
- مراقب چربی در ناحیهی شکم باشید؛ اگر شکم بزرگی دارید احتمال تجمع چربی در قسمتهای میانی شکم و اندامهای شکمی بسیار زیاد است. این چربیها میتوانند به شکل چربیهای خطرناک وارد جریان خون بشوند و موجب گرفتگی در شریانها شوند. با داشتن فعالیتهای ورزشی منظم میتوانید مقدار مواد غذایی دریافتی را با مقدار کالری مصرفی برابر کنید. اندازهی دور کمر اگر 75 سانتیمتر باشد خوب است ولی بیشتر از آن یک زنگ خطر است.
- از مصرف سبزی و میوه غافل نشوید؛ از میوهها و سبزیهایی مانند: هلو، توت سفید، توت فرنگی، هویج، اسفناج و کاهو ... به مقدار زیاد استفاده کنید. این مواد به علت فیبر بالایی که دارند از یبوست جلوگیری میکنند و در نتیجه مواد سمی در بدن تجمع نمیکنند. از طرفی این مواد مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارند که از سرطان جلوگیری میکنند.
6. مقدار مصرف روغنهای اشباع شده و ترانس را کم کنید؛ این نوع مواد موجب افزایش چربی بد خون که نام علمی آن LDL است، میشوند. این ماده موجب انسداد رگها و تشکیل لخته میشود و در نهایت (در اثر پارگی رگ) موجب حمله قلبی میگردد. نوع یاد شدهی روغن، در شیرینیها، چیپس و غذاهای آماده به وفور یافت میشود. بهتر است مقدار مصرف روغن را تا حد امکان کاهش داد. به فرض برای سرخ کردن بعضی مواد از قبیل سبزی یا گوشت چرخ کرده، از ترکیب آب با مایع سرخ کردنی به مقدار کمتر، استفاده نمود.
- خوردن ماهی و گوشت سفید را فراموش نکنید؛ ماهی تن، آزاد، قزل آلا و ... سرشار از اسیدهای چرب امگا هستند که موجب بالا رفتن چربی مفید خون که نام علمی آن HDL است، میشوند. حتما اگر از گوشت قرمز استفاده میکنید، قسمتهای چرب آن را خارج کنند و در صورت امکان همراه با استخوان باشد. در مورد مرغ[گوشت] حتما پوست آن را بکنید و چربیهای روی گوشت را تا حد امکان جدا نمایید. در صورتی که میخواهید مرغ را به صورت آبپز استفاده کنید، بهترین شیوه این است که آن را در کمی آب بپزید و بعد آن را کنار بگذارید یا دو قطعه یخ کوچک روی آن بیاندازید تا چربی باقی مانده در آب آن دور یخ جمع شود. چربیهای روی سطح سوپ را بهراحتی دور بریزید و بعد مرغ را برای مصرف کردن آماده نمایید.
- مراقب دوران یائسگی باشید؛ قبل از دوران یائسگی، در بدن زنان به علت ترشح هورمون استروژن، سدی در برابر حملههای قلبی وجود دارد اما پس از آن دوران به علت عدم ترشح استروژن، زنان باید بسیار مراقب باشند تا احتمال بروز حملهی قلبی را کاهش دهند. (موارد ذکرشده در بالا کمک بسیار مؤثری در این زمینه هستند.)
منبع: اینترنت
FOXNews