نمایندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: «زنان جامعهی اسلامی برای رفع مسائل و مشکلات خود نیازی به نسخههای غیر شفابخش دنیای غرب نداشته و تنها باید متکی به اصول اسلامی باشند.»
«لاله افتخاری» گفت: «برگزاری همایش و کنگرههای علمی در جهت تبیین جایگاه زن در نظام اسلامی، مانند فعالیتهای دفتر بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای برگزاری کنگره، دل دوستان را شاد و دشمنان را نگران خواهد کرد.»
وی افزود: «دفتر بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی با توجه به نقشهی دشمن برای بیگانه کردن زنان مسلمان با هویت و حقوق واقعی خود، سندی را در بارهی حقوق و مسئولیتهای زن از نظر اسلام تدوین میکند. در این سند تلاش شده است تا مصوبات اعلامیهی جهانی حقوق بشر اسلامی و همهی بیانیههای مجامع جهانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد که حتی برای زنان غیر مسلمان جهان قابل استفاده باشد.»
«افتخاری» یادآور شد: «زنان به عنوان محوریترین عنصر در خانواده و جامعه، مهمترین نقش را در ایجاد وحدت، همدلی و همگرایی بین مذاهب دارند و همایشهای دینی میتواند باعث شناسایی ظرفیتها و مشکلات زنان جامعه اسلامی شود.»
سومین اجلاس وزرای امور زنان کنفرانس اسلامی برگزار شد
رئیس سومین اجلاس وزرای امور زنان، برگزاری این اجلاس را گامی مؤثر در راستای ارتقای وضعیت زنان در کشورهای اسلامی بهویژه در حوزهی زن، اقتصاد و خانواده دانست.
«مریم مجتهدزاده» گفت: «سازمان کنفرانس اسلامی، با درک صحیح وضعیت فعلی فرآیند توسعه و چالشهای آن از جمله نابرابریها و وجود تبعیض در سطح بین المللی، بهویژه در جریان بحران جهانی اقتصاد و همچنین لزوم حفظ اصول و ارزشهای اسلامی برای ارتقای وضعیت زنان گامهای مهمی را تاکنون برداشته است.»
وی افزود: «به نظر ما تدوین «میثاق حقوق زن در اسلام» در شرایط فعلی که زنان در کشورهای اسلامی با چالشها و تهدیدات متفاوتی مواجه هستند از اولویت مهمی برخوردار است. این میثاق که محصول تفکر اسلامی اندیشمندان و نمایندگان کشورهای اسلامی خواهد بود، میتواند فضای جدیدی را خلق نموده، راه حلهای بدیع و نوینی در فرآیند متحول کنونی و در میان ناکارآمدی ابزارهای موجود به ملتهای عضو ارائه دهد.»
خلاق عاطفی در کمین زنان شاغل است
یک متخصص علوم رفتاری و آسیبشناس در کشور عنوان کرد: «زنانی که تحصیلات دانشگاهی دارند و شاغل هستند به عواقب اشتغال خود توجهی ندارند.»
دکتر «مجید ابهری» گفت: «زنان پس از اشتغال به خاطر مشکلات خانه و مراقبت از فرزندان و مسئولیتهای اداری، توجه کمتری به روابط زناشویی داشته و از همسران خود غافل میشوند. به همین خاطر وقوع طلاقهای عاطفی در بین آنها دو برابر بیشتر از زنان خانهدار است.»
وی گفت: «زمان گفتوگو و تعاملات رفتاری زنان شاغل در منزل نیز، صرف تماشای تلویزیون و انجام وظایف خانگی میشود. در صورتی که تقسیم وظایف و تعدیل بین وظایف بیرون و خانه، تنها راه پیشگیری از طلاق عاطفی در بین زنان شاغل است.»
این آسیبشناس افزود: «تعاملات رفتاری با همسر و کمک کردن مردان به زنان شاغل باعث میشود از وقوع طلاقهای عاطفی جلوگیری شود و کودکان به عنوان آسیبدیدگان این واقعه به افرادی گوشهگیر و منزوی تبدیل شوند.»
توانمندسازی زنان بسیجی منجر به توان افزایی اجتماعی میشود
«فاطمه فراهانی» عنوان کرد: «یکی از ویژگیهایی که بسیج را همیشه پا به رکاب نگه میدارد، فرزند زمان بودن است و این به آن معنی است که همهی ویژگیها و اقتضائات زمانی و مکانی را به تناسب ارزشهای الهی و انسانی دنبال کنیم و نسبت به آن توجه و خودمان را دور از محیط نبینیم.»
مشاور وزیر کار در امور زنان افزود: «بحث توانمندسازی بسیج به عنوان پرتوانترین بازوی انقلاب، بحث مهمی است و زنان نقش مؤثری در این زمینه دارند و توانمند شدن زنان بسیجی میتواند به توانمند بودن فردی و هم توانایی و توانافزایی اجتماعی منجر شود.»
وی گفت: «اگر کسی بخواهد روی محیط خودش مسلط باشد و اثر مثبت روی دیگران داشته باشد، باید محیطش را خوب بشناسد. برای مطلوب ساختن خودمان هم ناگزیر هستیم که به نوعی شناخت از پیرامونمان برسیم و معرفت دقیقی نسبت به آن داشته باشیم و بر آن مبنا آیندهسازی کنیم.»
کمیتهی حقوق بشر اسلامی تشکیل خواهد شد
مدیر امور بین الملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار کرد تشکیل کمیتهی حقوق بشر اسلامی مصوب شده است.
«شهین کربلایی» با بیان این که 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند، گفت: «ایران در سومین اجلاس وزرای زنان اسلامی دو پیشنهاد ارائه کرد. تشکیل کمیتهی حقوق بشر اسلامی اولین پیشنهاد بود که پذیرفته شد؛ اما ایجاد مرکز پژوهشی در موضوع زنان و خانواده با وجود مجموعهای مشابه با آن در سازمان کنفرانس اسلامی، مورد تصویب قرار نگرفت.»
قبای سنتی برای زنان طراحی شد
«الهام قلخانی» در دوازدهمین جشنوارهی جوان خوارزمی با ارائهی طرح «مانتو و لباس زن ایرانی» رتبهی سوم هنر و معماری را کسب کرد.
وی گفت: «مانتو و پیراهن طراحی شده ایدهای تازه در قبای بانوان و فرصتی مناسب جهت استفاده از طرحهای سنتی برای مقابله با هجوم فرهنگ بیگانه است. در این مانتو سعی شده تا با به روزرسانی طرحهای باستانی و عشایری که نمونهای از مانتوی زن مسلمان ایرانی است، حرکتی برای تشویق طراحان لباس ایرانی ارائه شود.»
این نخبهی جوان با اشاره به این که لباس ویترین جامعه است و بی ربط با پیشینهی فرهنگی و هویت ایران اسلامی جامعه نیست، افزود: «رشتهی طراحی لباس یک رشتهی ملی است و اگر از طراحان داخلی حمایت شود، طرحهای ملی و سنتی وارد بازار میشود و جایگزین طرحهای غربی میگردد. مد نوعی توجیه برای خرید کالای غربی است و طراحان لباس باید با ارائه طرحهای سنتی، بانوان را مجاب کنند تا به کالای سنتی ایرانی گرایش یابند.»
مهارتهای زندگی اسلامی آموزش داده میشود
معاون آموزش ابتدایی ادارهی کل آموزش و پرورش استان تهران اعلام کرد: «دورهی آموزش آداب و مهارتهای زندگی اسلامی دورهی ابتدایی در استانهای تهران، البرز، مرکزی، اصفهان، زنجان و قزوین برگزار شد.»
«فرناز بیگی» گفت: «منبع دروس ارائه شده در طرح آموزشی آداب و مهارتهای زندگی،
توسط آموزش و پرورش اعلام شده و معلمان باید بتوانند همزمان با تدریس دروس اصلی مدرسه، دروس مهارتهای زندگی را نیز درس بدهند.»
وی در مورد هدف این طرح آموزشی افزود: «هدف این است که دانشآموزان علاوه بر آموزش علمی، با آداب و مهارتهای زندگی اسلامی آشنا شوند.»
رهبران دینی آمریکا از ازدواج سنتی حمایت کردند
رهبران ادیان و مذاهب مختلف آمریکا در تصدیق تعهد و حمایت خود را از ازدواج به شکل سنتی به عنوان پیوند دائمی یک زن و مرد، نامهای را نوشته و امضا کردند.
آنها در این نامه به عنوان رهبران جوامع دینی مختلف، تعهد مشترک خود را به ترویج و حمایت از خانواده مورد تأکید قرار دادهاند.
در این نامه آمده است: «ازدواج نه تنها برای رفاه جوامع دینی بلکه برای رفاه تمام جامعه اصلی بنیادین تلقی میشود. باید تمام افراد در جوامع دینی به ترویج، ارتقا و حمایت از ازدواج بهعنوان پیوند یک زن و مرد بپردازند. ما به عشق منحصر به فرد میان همسران، جایگاه ویژهی پدران و مادران و اهمیت توجه به حقوق و کرامت تمام کودکان احترام میگذاریم.»