گوشت بوقلمون

نویسنده



تنوع و اعتدال به‌عنوان عوامل کلیدی یک رژیم غذایی سالم هستند و تهیه‌‌ی غذای سالم و خوش‌مزه، با آگاهی نسبت به‌خواص مواد غذایی مختلف، بسیار آسان است.

استفاده از سبزیجات در تمامی وعده‌های غذایی و استفاده از میوه‌های متنوع در طول

روز، به دست‌یابی به تعادل غذایی کمک بسیاری می-نماید.

اعتدال در مصرف چربی‌ها، نمک و کالری، در سلامتی انسان‌ها نقش به‌سزایی ایفا می‌کند. جای‌گزین نمودن غذاهایی با چربی کم‌تر به‌خصوص به‌عنوان پروتئین، به سلامتی

و کاهش خطرات ناشی از بیماری‌های مرتبط کمک می‌کند.

گوشت بوقلمون و انواع متنوع فرآورده‌های آن را می‌توان در هر زمان به‌عنوان غذایی سالم، خوش‌مزه و آسان در طبخ، استفاده نمود.

از گوشت قرمز بوقلمون می‌توان به‌عنوان جای‌گزینی سالم و مقوی برای گوشت قرمز استفاده نمود زیرا بوقلمون خود را با تمامی روش‌های پخت وفق می‌دهد.

گوشت بوقلمون دارای چربی کم‌تر، کلسترول کم‌تر و پروتئین بالا است.

با توجه به خواص منحصر به‌فرد گوشت بوقلمون، می-توان از آن به‌عنوان یک منبع غذایی حاوی پروتئین استفاده نمود.

از بوقلمون می‌توان در ساندویچ، سوپ، سالاد، انواع خورشت یا به‌صورت کبابی استفاده نمود.

از گوشت سفید سینه‌ی بوقلمون به‌عنوان منبع پروتئینی غنی و در رژیم‌های مختلف غذایی به‌صورت کبابی، انواع خورشت، سوپ، سالاد و ساندویچ، از گوشت قرمز ران به‌عنوان

جای‌گزینی اقتصادی و سالم-تر برای گوشت قرمز گوساله و گوسفند در انواع غذاها، از بال‌ها می‌توان به‌صورت کبابی، سرخ شده یا در سوپ، از گردن می‌توان در تهیه‌ی انواع

سوپ و از گوشت چرخ‌کرده‌ی آن علاوه بر موارد ذکرشده می-توان آن را به‌صورت  مخلوط با 50% گوشت راسته‌ی (چرخ شده) گوسفند در انواع غذاها مانند کباب، همبرگر و

ماکارونی استفاده کرد.

خواص گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل 1 گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است. لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم چربی هستند می‌توانند از آن

استفاده کنند.

گوشت بوقلمون منبع خوبی از پروتئین، سلنیم، روی، پتاسیم و ویتامین‌های B1،6 B12B و اسید آمینه تریپتوفان است.

گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون یک ماده‌ی غذایی  با پروتئین بالا و چربی کم است.

هشدارها

گوشت بوقلمون دارای اسیدآمینه‌ی پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به‌میزان خیلی کم مصرف کنند.

گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی «اگزالات» است، لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه‌ی اگزالاتی، باید کمتر از آن میل کنند.

نگه‌داری گوشت بوقلمون

پس از خرید گوشت بوقلمون، در صورت مصرف برای همان روز، باید در بسته‌بندی اولیه در یخچال قرار گیرد.

در صورتی که گوشت به‌صورت خام یا پخته خریداری شده و نیاز به مصرف آنی آن نیست، باید در فریزر قرار گیرد.

 منابع:

1. WWW.tebgan.net

2. www.torngeco.com