نوع مقاله : آشپزی

10.22081/mow.2020.71508

چکیده تصویری

غذای سرآشپز

غذای سرآشپز

سهیلا مسقطی

کوفته کینوا و سیب زمینی

موادلازم:

کینوای پخته ۱/۲ پیمانه

سیب زمینی پخته ۲عدد متوسط

پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری

پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری

تخم مرغ ۲عدد

پودر نان خشک حدود ۳قاشق غذاخوری

پودر پاپریکا ۱قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن

 

طرز تهیه:

سیب زمینی پخته را رنده یا با چنگال له کنید. کینوای پخته، پودرسیر، پودرپیاز، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید. مقداری از پودر نان را بریزید و هم بزنید. اگر مواد شل بود، بقیه را هم بریزید؛ به اندازه ‌ای که مواد منسجم و قابل فرم دادن باشد. روی ظرف را سلفون کشیده و یک ساعت داخل یخچال قرار دهید. درانتها از مواد به اندازه گردو برداشته و با دستان خیس آن را قلقلی کنید و دانه دانه داخل روغن سرخ کنید.

 

خورشت به‌آلو با گوشت

مواد لازم:

گوشت خورشتی ۳۰۰گرم

‌پیاز ۱عدد

به ۱عدد

رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری

زردچوبه ۲قاشق چایخوری

ادویه ۱/۵ قاشق چایخوری

آلو ۱۲-۱۰ عدد

زعفران دم شده نصف استکان

آبجوش ۱/۵ لیوان

روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

مقداری شکر در صورت دلخواه

 

طرز تهیه:

مقداری روغن را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز را نگینی خرد کنید و داخل زوغن بریزید. کمی که تفت خورد گوشت را اضافه کنید.  زردچوبه، ادویه و فلفل را روی گوشت بریزید و با حرارت متوسط اجازه دهید گوشت به مراه ادویه تفت بخورد. رب گوجه را اضافه کنید و بگذارید رب کمی سرخ شده و رنگش باز شود. آبجوش را هم بریزید و با حرارت کم دربسته اجازه دهید بجوشد تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

آلوها را داخل مقداری آب خیس کنید ، به را پوست گرفته و خردکنید. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و کمی که داغ شد به را اضافه کنید و بگذارید دو طرف آن تفت خورده و طلایی شود. درصورت تمایل یکی دو قاشق شکر در این مرحله به به‌خردشده اضافه کنید. نیم ساعت آخر پخت به را به خورشت اضافه کنید. یک ربع آخر هم آلو را اضافه کنید. در انتها زعفران دم شده را بریزید و نمک خورشت را اندازه کرده و درکنار پلوی زعفرانی نوش جان کنید.

کیک خرمالو

مواد لازم:

تخم مرغ ۳عدد

شکر ۳/۴ پیمانه

روغن مایع ۱/۲پیمانه

خرمالوی پوره شده ۲عدد

آرد ۲ پیمانه

بکینگ پودر ۲قاشق چایخوری

پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری

پودر جوزهندی ۱/۴ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید. قالب توخالی را با کره چرب کنید و کمی آرد بپاشید و آرد اضافه را خالی کنید.

تخم مرغها را با شکر، پودر دارچین و پودر جوزهندی با دور تند همزن حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه هم بزنید تا حجیم، کشدار و پفکی شود. روغن را بریزید و مخلوط کنید. پوره خرمالو را اضافه و درحد کم هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید و در دو یا سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و دورانی و دریک جهت هم بزنید.

مواد را داخل قالب ریخته و داخل فر داغ به مدت ۵۰ دقیقه یا تا زمانی که بپزد قرار دهید.